[BIZTPOL] Észak-Korea

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 484
25 397
113
A cikk megfogalmazása miatt:

"A tiszteletreméltó Kim Dzsong Un elvtárs felügyeli a több rakétavető irányítható lövedékeinek tesztelését

...

Kim Dzsong Un megvitatta, hogyan lehet nagyobb lendületet adni a honvédelmi gazdasági munkának, hogy a legmagasabb szintre emelje a műszakilag frissített többszörös rakétavető rendszer és a többszörös rakétavetőhöz vezérelhető lövedékek gyártását, és fontos feladatokat és irányvonalakat fogalmazott meg ennek érdekében." ...

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 965
36 027
113
Kim Dzsongun személyesen ellenőrizte a vezető észak-koreai hadiipari vállalatokat

„Kim Dzsongun helyben felügyelte egy ultramodern precíziós katonai termékeket gyártó vállalkozás ügyeit, ahol megismerkedett a gyártási folyamatok modernizálásának helyzetével” – írja a KNDK Központi Távirati Ügynöksége.

Hangsúlyozta, hogy az ország védelmi ipara világszinten van, a legmodernebb technikai eszközökkel van ellátva.

Az észak-koreai vezető megismerkedett új típusú kézi lőfegyverekkel, és több lövést adott le egy új fejlesztésű mesterlövész puskából.

 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 016
14 114
113
Ez szinte már szép!
A legutóbb tesztelt rakéta Vetőből már van pár raktáron...
IMG-20240513-175531.jpg

IMG-20240513-175529.jpg

IMG-20240513-175526.jpg

IMG-20240513-175448.jpg

IMG-20240513-180258.jpg


Szégyen, hogy nekünk nincs kb egy ilyen rakéta tüzérségünk. A hordozó TEL nem high-tech, gyárthatná a Rába a vetőcsövek sem túl bonyolultak. A szilárd hajtóanyagú rakétát meg Rég még kellett volna ugorni.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 016
14 114
113
Azért ÉK oldalról az elvtárs fehér zokni+makkos cipő kombója bűntet :D :D
Ez még egy normálisabb szett. De tud Kim öltözködni ha akar.
Ezúttal egy épület átadásának jelent meg a lányával;
IMG-20240515-183916.jpgMint kiderült a #6403 látható kerekes rakéta tüzérségi csarnok korábban a Pyeonghwa Motors Heiwa Jidosha Észak- és Dél-Koreai vegyesvállalat volt ami civil autókat gyártott és amit Roh Moo-hyun akkori ROK-elnök 2007-ben még meg is látogatott a Korea-közi csúcstalálkozón. 38,76° É, 125,41° K.
Polish-20240515-185415896.jpg