Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De régen voltam olyan tengerparton, ahol nem kell 1millió Jürgennel megharcolni a napernyőnyi területért
A hirtelen békeoffenzívára váltó észak-koreai diktátor máris elérte, hogy nagy elismerést kapjon: a kínai elnökkel rázhatott kezet és fotózkodhatott. A nagy szomszéd számára így már nem közellenség, hanem megbecsült államfő a korábban sok fejfájást okozó rakétaember. Mi lehet a ravasz taktika lényege?
Begyűjtötte az első trófeát Kim Dzsongun
Hmm,az ellenségem ellensége a barátom?!
Mit gondolnak az Északiak az újraegyesítésről.
(koreai/angol)
tl;dr: Úgy tűnik északon sokkal többen támogatnák. Az északi média is azt tolja, hogy Észak egyesülni akar, de az USA ezt nem engedi (valljuk be, ebben van is igazság)
Érdekes dolgokat mondanak, pl délen nagyon nem propagálják, hogy észak 6 trilliárd (vagy az magyarul billiárd?) USD értékű nyersanyagon csücsül. Ami fura, mert sokan hosszú távú befektetésként néznek északra. Másik fura, ahogy a déli munkaerő helyzetről beszélnek. A kis tigris tele van gonddal. Alacsony bérek, munkanélküliség. Egyszerűen elérték a fejlődési korlátaikat. Nagyon kellene az északi terület, hogy ott termelhessenek, infrastruktúrát építhessenek és vonaton mehessen az export-import.
--------
Közben hazaért a kulturális küldöttség akik 5 napot töltöttek Phenjanban ahol 3 napig együtt koncerteztek a két ország művészei. (A művész szó itt nem vonatkozik Yeri-re és Irene-ra. Mindkettő tehettségtelen, sem énekelni sem táncolni nem tudnak. )
Az első napot a kis dagi is megnézte személyesen, a Red Velvettel még kezet is fogott és azt mondta, tud róluk és várta a fellépésüket.
A reakció mindkét részről nagyon pozitív. Remélem Trump nem rondít bele a látogatásával.
Azért vicces, ahogy Irene húzódik el tőle.
Megvan neki is az ára, lehet Kína és Oroszország belemegy, hogy megvédik és diplomata útlevelet kap tőlük, ha lemond az egyesítésért cserébe, ha az úgy megy végbe, hogy nekik is tetszedjen és a félszigetről az amerikaiak eltűnnek kvázi örökre. Vagy indulhat ő is a választáson, ami nagy trollkodás lenne, mert északon biztos mindenki rá szavazna a legelső körbenNekem ezzel az egésszel csak egy problémám van. Mégis hogyan képzelik el az egyesítést, amikor az északi oldalon egy diktatúra van? Kb mintha az ötvenes években megpróbálták volna a két Németországot egyesíteni. A dagi majd önként visszavonul és azt mondja köszi ennyi volt? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy kiadja a kezéből a hatalmat.
Nekem ezzel az egésszel csak egy problémám van. Mégis hogyan képzelik el az egyesítést, amikor az északi oldalon egy diktatúra van? Kb mintha az ötvenes években megpróbálták volna a két Németországot egyesíteni. A dagi majd önként visszavonul és azt mondja köszi ennyi volt? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy kiadja a kezéből a hatalmat.
Az ország másik fele meg egy diktátort lát benne. Én elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy esetleges egyesítési folyamat után még fennmaradjon a politika színpadán.Miért kellene vissza vonulnia?
Nem úgy fognak egyesülni,hogy püff,itt a fal,hanem szépen,fokozatosan elkezdik a kereskedelmet,lesz pénz,jobb lesz az élet,elhúzzák 10-20évig,s a Kim srácból hős lesz aki kiemelte az országot a gödörből,meg minden.
Az ország másik fele meg egy diktátort lát benne. Én elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy esetleges egyesítési folyamat után még fennmaradjon a politika színpadán.
Inkább 50-100 év, és úgy talán nem rokkannak bele.Mindezt kb 5-10 év lassú átmenettel, hogy ne rokkanjanak bele.
Eszak Korea nyert. Mivel megvan az atom es mukodik is, mar targyalhat mert leulnek vele. Elmondhatja, hogy mit szeretne es mi az a minimum amit elfogad. Pl. USA kosson vele vegre beket. Mar nem kuss a neve. Es ha megvan a szerzodes, vegre is van hajtva (a ket korea egyesul ugy hogy o nem bunos, stb ...) akkor mar nem kell az atom, akar le is szerelhetik, ahogy mondjuk Japannak sincs mert minek nekik.Azért arra kíváncsi lennék, hogy ÉK részéről mi ez a 180 fokos fordulat? Bekeményítettek a kínaiak? Vagy esetleg a gazdasági szankciók hozták meg a várt eredményt? Vagy ez csak egy újabb blöff?