Értem hogy nem az volt a fő mondanivalód, de akkor is leírtad, és én arra kérdeztem rá, mert nem hallottam közeledésről. Honnan származik ez az információd?
" az Egyesült Államok a napokban fejezte ki közeledési szándékát Teherán felé"
" az Egyesült Államok a napokban fejezte ki közeledési szándékát Teherán felé"
Nem a kozeledes volt a fo mondanivalom hanem hogy egy az iraniak altal is veszjelzeseket ado "megmentett" hajot foglaltak vegul le. Alitolag iranbol hajozott ki de maig tisztazatlan ki a tulaj . Az hogy csempeszett volna a ladik kizart. Az olajkitermeles finomitas allami monopolium. Ellophatsz ott is mint barhol mondjuk egy kamionnyi uzianyagot de nem 1 millio hordonyit. Azt csak es kizarolag allami engedelyel es aszisztalassal lehetett beletolteni. Szerintem ez a hajo volt az amihez hozzafertek azutan hogy a Britek elkaptak az o tankeruket. Tudjak hogy kie lehet ( nana hogy tudjak mert az rendelte meg es fizette ki az uzianyagot) es annak probalnak keresztbe tenni. Valszeg nem UK vagy USA a tulaj hanem valamelyik szovetseges orszag.
De csak tippelek.
Tovabbra is tartom hogy iran mindent elkovet hogy tamdas erje. Szerintem a fegyverhasznalatig is elmennek majd csak hogy rajuklojenek az amik.
Olyan szinten repedezett a rendszer iranban hogy mar a propaganda tatja csak ugy ahogy ossze. Rendszeresek az irani "movie maker" latogatasok amikor a Hormuzin nyugati hajo kel at. Nem csak USN de UK AU korabban Japan barmelyik nyugati. A "movie maker" csapat ket hajobol all. Egy Korvett vagy raketakkal felszerelt FPB bol es egy nagyobbacska motorcsonakbol. A korvett kozelmegy a nyugati hadihajohoz koroz korulotte par tiz meteren belul imitalja hogy neki akar menni kozben a tengereszek kint allnak a felso fedelzeten es integetnek meg kiabalnak farszi nyelven hogy "takarodjak innen vagy megbanjatok" tartalmu szovegeket. Ezeket veszik fel a masik hajorol kameraval es megy az irani nepnek a propaganda hogy milyen fasza es rettenetes is az irani hadero hogy menekulnek tole a nyugati hajok.
RENDSZERES ! HA NYUGATI HADIHAJO KEL AT AKKOR SZINTE MAJDNEM MINDEN ESETBEN MEGY A CIRKUSZ.
Par eve mikor en is ott jartam akkor velunk is eljatszottak mikor befele hajoztunk az obolbe (Bahrein) de akkor ez meg csak ritka eset volt. Ma mar folytatasos teleregeny lett belole .