[BIZTPOL] Irán

Ezt gondolt át még1x !
Megtettem és ugyanarra jutottam.

Épp ellenkezőleg! Izraelnek a földön rengeteg tapasztalata van. Az égen csak azért kevesebb, mert már azelőtt elintézték az "arab" légierőt, mielőtt az visszalőhetett volna...!
Mégis milyen tapasztalat? Ki ellen? Gázai bombázások meg benyomulás blokád alatt levő szerencsétlenek ellen? Mintha az olaszok lerohannák Vatikánt, azzal aztán komoly harci tapasztalatra tennének szert. A felszerelésük modern, de azzal annyi. Akinek az IDF-ből háborús tapasztalata van olyan ellen aki vissza is tud lőni annak nagyrésze rég leszerelt vagy már egy öregek otthonában van, esetleg halott. A mostaniak fegyvertelen civilek terrorizálásán kívül nem sok "harcban" vettek részt. A légierő ugyanez, olyan szarrászankciózott országok ellen tudnak némi bombázást felmutatni, amit előzőleg egy háború már a végsőkig legyengített. A legutóbbi gázai offenzíva alatt kifogytak a bombából, pedig az Gáza, ott a seggük alatt, tele izraeli kémekkel, bekerítve, védelem nélkül, támadó felszerelés nélkül, arra nem volt elég bombájuk. Annak f*sza van, hogy Irán ellen egy háborúból nyertes oldalon jönnének ki atomfegyverek nélkül.

Fip7
'73-ra az arabok már készültek légelhárításból - de azzal önmagában nem lehet háborút nyerni.
'73 után Izrael meg már drónokkal operált. /Felküldték a drónt, amire reagált az arab /pontosabban ruszki/ radar. Erre Izrael kilőtte a radart, mellyel megszűnt a légelhárítás./ És ennyit Izraelről, mert ez itt az Irán topic....

Fip7
'73-ra az arabok már készültek légelhárításból - de azzal önmagában nem lehet háborút nyerni.
'73 után Izrael meg már drónokkal operált. /Felküldték a drónt, amire reagált az arab /pontosabban ruszki/ radar. Erre Izrael kilőtte a radart, mellyel megszűnt a légelhárítás./ És ennyit Izraelről, mert ez itt az Irán topic....
1973 44 évvel ezelőtt volt, egy akkor éppencsak besorozott gyalogsági ma már nyugdíjas, egy akkori tapasztaltabb pilóta ma már 80 éves vagy halott. Az a tapasztalat nem ér már semmit és nincs is meg.

T. Joker!
Ez itt az Irán topic! Izraellel kapcsolatos problémáidra majd honap, a Közel-kelet topicban válaszolok. További szép estét...!

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Megtettem és ugyanarra jutottam.

Mégis milyen tapasztalat? Ki ellen? Gázai bombázások meg benyomulás blokád alatt levő szerencsétlenek ellen? Mintha az olaszok lerohannák Vatikánt, azzal aztán komoly harci tapasztalatra tennének szert. A felszerelésük modern, de azzal annyi. Akinek az IDF-ből háborús tapasztalata van olyan ellen aki vissza is tud lőni annak nagyrésze rég leszerelt vagy már egy öregek otthonában van, esetleg halott. A mostaniak fegyvertelen civilek terrorizálásán kívül nem sok "harcban" vettek részt. A légierő ugyanez, olyan szarrászankciózott országok ellen tudnak némi bombázást felmutatni, amit előzőleg egy háború már a végsőkig legyengített. A legutóbbi gázai offenzíva alatt kifogytak a bombából, pedig az Gáza, ott a seggük alatt, tele izraeli kémekkel, bekerítve, védelem nélkül, támadó felszerelés nélkül, arra nem volt elég bombájuk. Annak f*sza van, hogy Irán ellen egy háborúból nyertes oldalon jönnének ki atomfegyverek nélkül.

Atomjuk az éppen van.

Akkor ezért nem kellett nekik a T-90? De nem értem ha a terveket átadták akkor miért akarták a tankot is eladni az oroszok. Amúgy eléggé arabosra sikerült, jobban jártak volna egy egyszerű licenszbe gyártással vagy vásárlással.

• Tetszik
Reactions: tomippo
Már írtam a T90 topikba, de ennek a cuccnak a páncélteste - legalábbis az eleje - olyan, mint az új vonalas kínai harkocsiké. A torony és a futógörgők T-90 szerűek, de pl. a lánctalp maga szintén olyan, mint a kínaiaké - lejt, a hátulja lejjebb van.

Most elbizonytalanodtam, mert máshova másik képet linkeltek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vagy a szög csapott be. Azt hittem, hogy összvért csináltak, de jobban megnézve, lehet, hogy nektek van igazatok.

Úgy néz ki belül mintha nem lenne új a gép.
Nem csak ezért, de szerintem ez nem több egy nagyon jól sikerült modernizációs kitnél, T-72 alapjárművön.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
amúgy annak a szögletes csőburkolatnak védelmi szerepe nem lehet? ezen a t90ms képen látszik, hogy felemelt löveggel semmi sem védi a cső nyakát, az iráni megoldásnál viszont ott az a "toldat"

901-1024x683.jpg

Szerintem az alja nem új, az egy T-72 alváz. Az első sárvédő van új és valami régi típusú(talán kínai?) is, és nekem a futógörgő is gyanús, mert úgy látom több a küllő mint a T-90-en és a késői T-72-n. Kb a 80-as évekbeli lengyel T-72 futógörgőkre hajaz. Ráadásul a vezető előtti rész az laposabb mint a T-90-en, szóval csak valami koppintás az a hasonlóság. Ha lesz időm jobban ránézek.

Jaja, az bizony egy régi T-72 lesz a futógörgő alapján, van Iránnak más típusú futógörgővel szerelt T-72-ese is. Vagy az lehet még hogy a protó miatt pofoztak helyre egy régi alvázat. Bár szerintem ez egy tuning lesz nem T-90 licensz.

• Tetszik
Reactions: fip7