[BIZTPOL] Irán

Helyszinek.

Tofarakh olajraktar.

Lehet hogy Izrael volt?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Irán drónjának vagy nukleáris programjának megcélzása lehetséges magyarázat a MODAFL eszfaháni létesítménye elleni támadásra. Izrael 2021-ben arra figyelmeztetett, hogy Teherán megbízottakat képez ki az Eszfahántól északra található Kashan légibázison. Ez a bázis az oroszok kiképzésében is feltűnt.

Stipi-stopi a miénk hamarabb volt! Mi már az azeri baltás gyilkos idejében tudtuk, hogy egyszer majd kérünk cserébe valamit.
Értem, tehát Orbán azért IS egy köcsög, mert hamarabb haverkodott olajért diktátorral, mint a jóerkölcsű nagyasszony, ugye?!

Szó sincs róla hogy Ő, vagy az őt körülvevő tanácsadó gárda előrelátóbb, értelmesebb mint az EU-s pajtik, mindenképpen úgy kell tálalni még azt is amikor kiderül hogy nekünk volt/van igazunk, hogy morálisan helytelen amit teszünk, hiszen hamarabb csináltuk ugyan azt mint pl. Leyen...

Imádlak titeket :D, minden mindegy, nem számít a logika se, csak lehessen egy kicsit rúgni Magyarországon, a kormányon, akkor is ha véletlen valamiben minket igazol a történelem, az a lényeg!

Alievnek vajon elment az esze, van én tudom rosszul teljesen - nem vagyok a térség szakértője bevallom! - hogy nagyon nem egy súlycsoport Iránnal az Azeri haderő?!

Oké, annyit még én is tudok, hogy mögöttük a törökök ott állnak, meg Izrael is nyilván mindenkit támogat aki hajlandó Iránon rúgni egyet, de vajon van ennyire hülye az azeri vezetés, hogy nyíltan be merje kóstolni Iránt?!

Alievnek vajon elment az esze, van én tudom rosszul teljesen - nem vagyok a térség szakértője bevallom! - hogy nagyon nem egy súlycsoport Iránnal az Azeri haderő?!

Oké, annyit még én is tudok, hogy mögöttük a törökök ott állnak, meg Izrael is nyilván mindenkit támogat aki hajlandó Iránon rúgni egyet, de vajon van ennyire hülye az azeri vezetés, hogy nyíltan be merje kóstolni Iránt?!
Az emberi faszság mindent visz az idiótizmus skálán.

De ha jól tudom akkor irán mögött meg ott áll a Sárkány !

Kezd olyan kusza lenni ez a história, hogy már szédülök.

Az emberi faszság mindent visz az idiótizmus skálán.

De ha jól tudom akkor irán mögött meg ott áll a Sárkány !

Kezd olyan kusza lenni ez a história, hogy már szédülök.
Irán mögött ott van Kína, de kérdés mennyire?
Az oroszok tuti hogy ott vannak, gyakorlatilag egymásnak szállítanak - gyártanak - ez már nem is titok.
Törökök mindig kétkulacsoznak, támogatják az Azerieket, de jellemzően nem szeretik Izraelt, s az oroszokba sem akarnak végérvényesen beleszállni.
Izrael NYILVÁN vidáman támogat bárkit, aki üti Iránt.
Ha az azeriek háborúba bonyolódnak Iránnal, az Örmények megint csak NYILVÁN boldogan fogják a máshol lekötött Azerbajdzsánt mindennel amivel tudják lőni!

Ha az Ukrán - Orosz a maga Belarusz/Balti/Lengyel/Skandináv vonalával együtt bonyolultnak tűnt, akkor ha beindulna valami ott, rájönnénk hamar hogy ez itt egy szép tiszta kis egyértelmű konfliktus mellettünk!

Már csak az kéne, hogy beinduljon a Csendes Óceán térsége is, és az már tényleg III. világháború, mindenki mindenki ellen, mindenhol.

Azerbajdzsan,Torokorszag,Izrael,Pakisztan es meg sok Perzsa obol menti allam szovetsegesek.Abban a kerdesben mindenkeppen,hogy Iran ne legyen atomhatalom es tarsadalmi rendjenek felbomlasztasaval elerjek evezredes teruleti egysegenek feldarabolasat.Annyi kerdes maradt mar csak meddig tur Iran es ki fogja elszenvedni a visszacsapast.Az,hogy ez megtortenik,teljesen biztos.

Fura ez a picsogás: ha a fegyverszállítások miatt a NATO "hadviselő fél" az orosz-ukrán háborúban, akkor Irán miért nem az? :D

Azerbajdzsan,Torokorszag,Izrael,Pakisztan es meg sok Perzsa obol menti allam szovetsegesek.Abban a kerdesben mindenkeppen,hogy Iran ne legyen atomhatalom es tarsadalmi rendjenek felbomlasztasaval elerjek evezredes teruleti egysegenek feldarabolasat.Annyi kerdes maradt mar csak meddig tur Iran es ki fogja elszenvedni a visszacsapast.Az,hogy ez megtortenik,teljesen biztos.
Addig biztosan nem fog semmit csinálni amíg el nem kezdődik az igazi háború az amerikaiak és kína között.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Iránban több azeri él, mint Azerbajdzsánban, így van némi területi vita, amit az azeriek szívesen elrendeznének a saját elképzeléseik szerint, különösen a legutóbbi azeri-örmény háborúban elért sikereken felbuzdulva.

Etnikai ellentét is van, az azeri türk nép, az iráni perzsa. A muszlim hit is inkább szétválasztja, semmint összeköti őket: az azeriek szunniták, az irániak meg siíták.

Azerbajdzsán Törökország haverja etnikai alapon. Az oroszoknak annyira nem haverja, mert azok az örményeket támogatják. Izrael Azerbajdzsánnal haverkodik az ellenségem ellensége a barátom alapon. Irán Oroszország haverja, hiszen egy klasszikus államközi háborúban fegyver szállít "a világ második hadseregének".

Az orosz-ukrán, az örmény-azeri, az iráni-azeri és az iráni-izraeli konfliktus összeérni látszik.

A százmillió dolláros kérdés: kit biztosít Magyarország feltétlen támogatásáról telefonon jó Szíjjártó urunk? Nem lesz unalmas vasárnapja.

De persze a teljes magyar sajtót sem kell félteni, ők is résen vannak: már korán reggel megírták, hogy fokozódik a feszültség... na hol is? ... hát a bulinegyedben!

• Tetszik
Reactions: zsolti
Iránban több azeri él, mint Azerbajdzsánban, így van némi területi vita, amit az azeriek szívesen elrendeznének a saját elképzeléseik szerint, különösen a legutóbbi azeri-örmény háborúban elért sikereken felbuzdulva.

Etnikai ellentét is van, az azeri türk nép, az iráni perzsa. A muszlim hit is inkább szétválasztja, semmint összeköti őket: az azeriek szunniták, az irániak meg siíták.

Azerbajdzsán Törökország haverja etnikai alapon. Az oroszoknak annyira nem haverja, mert azok az örményeket támogatják. Izrael Azerbajdzsánnal haverkodik az ellenségem ellensége a barátom alapon. Irán Oroszország haverja, hiszen egy klasszikus államközi háborúban fegyver szállít "a világ második hadseregének".

Az orosz-ukrán, az örmény-azeri, az iráni-azeri és az iráni-izraeli konfliktus összeérni látszik.

A százmillió dolláros kérdés: kit biztosít Magyarország feltétlen támogatásáról telefonon jó Szíjjártó urunk? Nem lesz unalmas vasárnapja.
Ha ügyes, akkor telefonon mindenkit!

Kifelé meg azt kell tolni amit eddig, mi itt a feltétlen és azonnali tűzszünet, meg a béke pártján állunk!

A valós legfontosabb célunk meg nem szabad hogy más legyen, mint hogy MI KIMARADJUNK a lehető legjobban, ami felé robog a világ!

Mindenki aki nem így gondolja, az nem a kormányunk, hanem Magyarország ellensége!

Azeriek is sitak...Ez valasztja el oket a torokoktol.Az Oroszok Azerbajdzsan haverjai.