• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 964
33 006
113
Az IRNA jelentése szerint hetek óta először jelent meg nyilvánosan Ali Khamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője, egy Ashura-ünnepségen.
Az ország spirituális vezetőjét azóta nem látták, hogy az Izraellel folytatott konfliktus eszkalálódott.

Korábban a nyugati média azt állította, hogy a 86 éves Khamenei egy bunkerben bujkált, merényletkísérlettől tartva. Donald Trump pedig azt állította, hogy megmentette őt egy „megalázó haláltól”, állítólag megakadályozva egy izraeli csapást Teheránra.

A Jerusalem Post állítása szerint Khamenei-nek kell megadnia a végső jóváhagyást az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások folytatásához.

a Times of Israel oldaláról

Iráni ballisztikus rakéták öt izraeli katonai bázist csaptak be a múlt hónapban zajló 12 napos háború során – jelentette először szombaton, ezt
az Oregoni Állami Egyetem által megosztott műholdas adatokra hivatkozva jelentette ki a Telegraph.
Izraelben a katonai cenzúra szabályai miatt nem hozzák nyilvánosságra az izraeli védelmi erők bázisaira és más érzékeny helyszínekre mért csapások részleteit, mivel a hatóságok azzal érvelnek, hogy Irán felhasználhatja azokat rakétái jobb kalibrálására.
A brit hírportál szerint azonban a célba vett bázisok között volt a Tel Nof légibázis, a Glilot hírszerző bázis, valamint a Zipporit páncél- és fegyvergyártó bázis.

Összességében a The Telegraph közölte, hogy adatelemzésük azt mutatta, hogy a háború hetedik napjára a rakéták mintegy 16 százaléka siklott át az izraeli és amerikai légvédelmi rendszereken.

A Telegraph szerint az elfogott rakéták számának csökkenésének oka nem világos, de megjegyezte, hogy Izrael esetleg úgy döntött, hogy a legnagyobb szükség idejénre tartogatja az elfogó rakétáit.

A Wall Street Journal a háború alatt arról számolt be, hogy Izraelnek fogytán vannak az Arrow elfogó rakétái, és hogy el kell kezdenie kiválasztani, hogy mit fogjon el és mit engedjen át. Az izraeli védelmi erők azonban tagadták a jelentést, mondván, hogy előre felkészültek a fenyegetés kezelésére elegendő eszközzel.

A The Telegraph egy másik okként említette az elfogott rakéták számának csökkenését, mivel Irán a rakéták típusát választotta kilövésre. Felvetette, hogy ezek kifinomultabbak lehettek, és ezért nehezebb volt lelőni őket.

Legalább egy megerősített eset volt június 19-én, amikor Irán kazettás bombával támadta meg Izraelt, mintegy 20 kisebb lőszert dobva le körülbelül 8 kilométeres sugarú körben. Az egyik kisebb lőszer, amelynek robbanófeje körülbelül 2,5 kilogramm volt, egy házat talált el Azor városában, és egy kis rakéta okozta kárral egyenértékű kárt okozott.

Amikor a Telegraph a katonai létesítményeken belüli jelentett becsapódásokról kérdezte az izraeli védelmi erőket, azt válaszolta, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 526
58 684
113

Az iráni True Promise III hadművelet részletei és rejtett hatásai​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Sniper

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 655
18 801
113
Akkor most döntsd el, hogy miről beszélsz. JDAM vagy sem?
Van egy olyan érzésem te képtelen vagy 3 gondolatsornál többet fejben tartani, a saját hülyeségedet kéred rajtam számon... :p

Az IRNA jelentése szerint hetek óta először jelent meg nyilvánosan Ali Khamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője, egy Ashura-ünnepségen.
Az ország spirituális vezetőjét azóta nem látták, hogy az Izraellel folytatott konfliktus eszkalálódott.

Korábban a nyugati média azt állította, hogy a 86 éves Khamenei egy bunkerben bujkált, merényletkísérlettől tartva. Donald Trump pedig azt állította, hogy megmentette őt egy „megalázó haláltól”, állítólag megakadályozva egy izraeli csapást Teheránra.

A Jerusalem Post állítása szerint Khamenei-nek kell megadnia a végső jóváhagyást az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások folytatásához.

a Times of Israel oldaláról

Iráni ballisztikus rakéták öt izraeli katonai bázist csaptak be a múlt hónapban zajló 12 napos háború során – jelentette először szombaton, ezt
az Oregoni Állami Egyetem által megosztott műholdas adatokra hivatkozva jelentette ki a Telegraph.
Izraelben a katonai cenzúra szabályai miatt nem hozzák nyilvánosságra az izraeli védelmi erők bázisaira és más érzékeny helyszínekre mért csapások részleteit, mivel a hatóságok azzal érvelnek, hogy Irán felhasználhatja azokat rakétái jobb kalibrálására.
A brit hírportál szerint azonban a célba vett bázisok között volt a Tel Nof légibázis, a Glilot hírszerző bázis, valamint a Zipporit páncél- és fegyvergyártó bázis.

Összességében a The Telegraph közölte, hogy adatelemzésük azt mutatta, hogy a háború hetedik napjára a rakéták mintegy 16 százaléka siklott át az izraeli és amerikai légvédelmi rendszereken.

A Telegraph szerint az elfogott rakéták számának csökkenésének oka nem világos, de megjegyezte, hogy Izrael esetleg úgy döntött, hogy a legnagyobb szükség idejénre tartogatja az elfogó rakétáit.

A Wall Street Journal a háború alatt arról számolt be, hogy Izraelnek fogytán vannak az Arrow elfogó rakétái, és hogy el kell kezdenie kiválasztani, hogy mit fogjon el és mit engedjen át. Az izraeli védelmi erők azonban tagadták a jelentést, mondván, hogy előre felkészültek a fenyegetés kezelésére elegendő eszközzel.

A The Telegraph egy másik okként említette az elfogott rakéták számának csökkenését, mivel Irán a rakéták típusát választotta kilövésre. Felvetette, hogy ezek kifinomultabbak lehettek, és ezért nehezebb volt lelőni őket.

Legalább egy megerősített eset volt június 19-én, amikor Irán kazettás bombával támadta meg Izraelt, mintegy 20 kisebb lőszert dobva le körülbelül 8 kilométeres sugarú körben. Az egyik kisebb lőszer, amelynek robbanófeje körülbelül 2,5 kilogramm volt, egy házat talált el Azor városában, és egy kis rakéta okozta kárral egyenértékű kárt okozott.

Amikor a Telegraph a katonai létesítményeken belüli jelentett becsapódásokról kérdezte az izraeli védelmi erőket, azt válaszolta, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A zsidókat faszra húzták, Amerika ha nem húzza ki a seggüket, atomcsapást indítottak volna a 30. nap környékén más választás nem lévén. Szerintem Amerika részben emiatt lépett be...
Amúgy vicc ez a nyugaton mára Pravda szintjét elért egybites agymosottság, a hit egyszerűen átvitte a legkeményebb keleti fanatizmust. Pl. hogy durván ötven gép naponta elmegy bombázni és térdre kényszerít egy 90 milliós országot, miközben az orosz naponta indít sok száz támadást az Ukrán ellen, azok meg állnak 4 éve. És igen, mindkettőt suttyomban nyomja egypár nagyhatalom, ezért is baromság ilyen hülyeséget feltételezni. Ellenben a zsidók az egészet sokkal jobban megszenvedték, egyszerűen mert kicsi az országuk.

A következő kör emiatt fix az USA-val az oldalukon kell induljon, különben megint földhöz verik őket. A baj az, hogy mire visszatáraznak rakétából, a kínai betelepül úgy Iránba, mint a NATO Ukrajnába. És onnan utána ki nem szedik, csak ha megszüntetik, csakhogy az Iráni társadalom pont ugyanúgy összezár... nem azért, mert szeretik egymást, hanem mert senki nem akar olyan Mad Max világban élni, ahová Izrael segítő kezei benyúlnak (lásd a környékük, vagy majd Európa 20 év múlva...)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 526
90 588
113
Van egy olyan érzésem te képtelen vagy 3 gondolatsornál többet fejben tartani, a saját hülyeségedet kéred rajtam számon... :p

A zsidókat faszra húzták, Amerika ha nem húzza ki a seggüket, atomcsapást indítottak volna a 30. nap környékén más választás nem lévén. Szerintem Amerika részben emiatt lépett be...
Amúgy vicc ez a nyugaton mára Pravda szintjét elért egybites agymosottság, a hit egyszerűen átvitte a legkeményebb keleti fanatizmust. Pl. hogy durván ötven gép naponta elmegy bombázni és térdre kényszerít egy 90 milliós országot, miközben az orosz naponta indít sok száz támadást az Ukrán ellen, azok meg állnak 4 éve. És igen, mindkettőt suttyomban nyomja egypár nagyhatalom, ezért is baromság ilyen hülyeséget feltételezni. Ellenben a zsidók az egészet sokkal jobban megszenvedték, egyszerűen mert kicsi az országuk.

A következő kör emiatt fix az USA-val az oldalukon kell induljon, különben megint földhöz verik őket. A baj az, hogy mire visszatáraznak rakétából, a kínai betelepül úgy Iránba, mint a NATO Ukrajnába. És onnan utána ki nem szedik, csak ha megszüntetik, csakhogy az Iráni társadalom pont ugyanúgy összezár... nem azért, mert szeretik egymást, hanem mert senki nem akar olyan Mad Max világban élni, ahová Izrael segítő kezei benyúlnak (lásd a környékük, vagy majd Európa 20 év múlva...)
Ez annyira primitív hülyeseg, hogy inkább hagyjuk is.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 964
33 006
113

mit fogsz ezért a kommentért kapni a nyugat imádóktól !! :D:D:D

az a baj "nem látod" a lényeget .. hiába lőtt ki Irán több száz rakétát,hiába láttad a saját szemeddel a felvételeken, vagy a live videókban .. mindez csak egy érzéki csalódás volt,hiszen megmondták "azok" hogy nem történt semmi extra .. 1 db rakéta nem ért célba, illetve volt egy a több százból de az is a sivatagba esett.

ps: elnézést, de mikor elkezdtem a kommentemet írni,közbe jött egy elintéznivaló,és közben meg is jött az első "fecske" .. szóval rohadtul igazam lett !

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 959
21 893
113
az a baj "nem látod" a lényeget .. hiába lőtt ki Irán több száz rakétát,hiába láttad a saját szemeddel a felvételeken, vagy a live videókban .. mindez csak egy érzéki csalódás volt,hiszen megmondták "azok" hogy nem történt semmi extra .. 1 db rakéta nem ért célba, illetve volt egy a több százból de az is a sivatagba esett.
Nincs is jobb érzés, mint egy magad építette szalmabábot legyőzni, ugye?

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 964
33 006
113
Nincs is jobb érzés, mint egy magad építette szalmabábot legyőzni, ugye?
nézd .. nem én hangoztattam itt körmömszakadtáig,hogy Izrael "sérthetetlen",és "nem tettek benne kárt az Irániak" .. de kérlek idézz be egy ilyen sort tőlem ahol ezt állítottam :) (nem én hiszek az egyik vagy másik oldal legyőzhetetlenségi mítoszában)

szóval további jó bábozást kívánok !

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 959
21 893
113
nézd .. nem én hangoztattam itt körmömszakadtáig,hogy Izrael "sérthetetlen",és "nem tettek benne kárt az Irániak" .. de kérlek idézz be egy ilyen sort tőlem ahol ezt állítottam :) (nem én hiszek az egyik vagy másik oldal legyőzhetetlenségi mítoszában)

szóval további jó bábozást kívánok !
Ennyi megy, csak másoknak hamis, szándékosan eltúlzott állításokat a szájába adni, hogy aztán kinevethesd? Aztán betolni egy tükörvádat?

Nem szükséges válaszolnod, többet nem látom a hozzászólásaidat, rutinos troll vagy, az látszik, de nekem rád nincs igényem.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 526
58 684
113
A "Mamon" újság először ismerte el: a közelmúltbeli iráni rakétatámadásban Izrael ellen közvetlenül a tel-avivi központi védelmi minisztérium ("Kiriya") épületét találták el. Az igazság fokozatosan kezd kiderülni - hamarosan a többit is beismerik. Még sok minden kiderül!

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 964
33 006
113
Ennyi megy, csak másoknak hamis, szándékosan eltúlzott állításokat a szájába adni, hogy aztán kinevethesd? Aztán betolni egy tükörvádat?

Nem szükséges válaszolnod, többet nem látom a hozzászólásaidat, rutinos troll vagy, az látszik, de nekem rád nincs igényem.
Te vádoltál meg szalmabáb állítással ember ! :) az meg hogy ignoráltál ,engem szerinted érdekel ?
nem én álltam bele a kommentedbe hanem fordítva ! kértem egy cáfolatot, erre neki állsz itt óvodáskodni ,mi van elvették a szitádat meg a kis lapátodat ?

hidd el nem lesz nagy veszteség számomra sem ha nem követed figyelemmel a bejegyzéseimet,nem fogom ettől magam rosszabbul érezni egy cseppet sem !
attól mert a homokba dugjátok páran a fejeteket,még a valóság az valóság marad,bármennyire nem is tetszik ez nektek, de hát ez van,csak ehhez is fel kellene nőni fejben ! ( ez itt nem a mainstream .. itt szembe jön néha a valóság is )

további jó duzzogást :*

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 910
41 418
113
Ez megmagyaráz sok mindent...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 910
41 418
113
A "légifölény"
Maszatosak

• Tetszik
Reactions: fishbed

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 910
41 418
113
GBU vs. szikla

• Tetszik
Reactions: fishbed and megazez

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 652
14 844
113

Az adatokat még el is hazudjuk nem ezt mutatják, Izraelt rakétákkal le alázták és ha nem lép be amerika ez teljes valóságában realizálódik a valóság tagadóknak is. Az Izraeli légierő max Gáza felet villoghat 1500 Km *-re max mindenki (NATO+Azeriek, jordania, irak, sziria) segítsége mellet. +30 tanker+ kero, ciprus légibázis vagy repülőgép anyahajók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 910
41 418
113
Hull a szőröd nuszika?

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 910
41 418
113
Lesz mit visszafejteni..

• Tetszik
Reactions: fishbed

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 526
58 684
113
Araghchi, Irán külügyminisztere a Financial Timesban: „Kilenc hét alatt mindössze öt találkozón Steve Witkoff amerikai különmegbízottal többet értünk el, mint én négy évnyi nukleáris tárgyalás alatt a megbukott Biden-kormánnyal. Történelmi áttörés küszöbén álltunk. Az USA azon aggályainak eloszlatása érdekében, hogy Irán egy napon esetleg más irányba tereli békés célú nukleáris programját, részletes és őszinte megbeszéléseket folytattunk – többek között az iráni urándúsítás jövőjéről is. Számos, mindkét fél és Omán által felvetett ötlet merült fel egy mindenki számára előnyös megoldásra. Ugyanilyen fontos volt, hogy a szankciók megszüntetésére és az USA szélesebb körű gazdasági együttműködésben való részvételére is összpontosítottunk, amely egy billió dolláros lehetőséget jelentett. Irán nyitott volt egy kölcsönösen előnyös együttműködésre, amely fellendítené az iráni gazdaságot, és figyelembe venné Donald Trump amerikai elnök azon prioritását, hogy újraélessze a haldokló amerikai iparágakat, például az atomenergia-ágazatot. A dolgok javulni kezdtek, számos üzenetet váltottunk. De mindössze 48 órával a kulcsfontosságú hatodik találkozó előtt Izrael kiprovokálatlan támadást indított az országom ellen. A védett nukleáris létesítmények mellett otthonokat, kórházakat, alapvető energiainfrastruktúránkat és még börtönöket is bombáztak. Gyáva gyilkosságok… tudósokat és családtagjaikat is kivégezték. Ez a diplomácia mély elárulása volt. Ahogy az iráni-amerikai párbeszéd végre lendületet vett, a felelőtlen bombázás egyértelmű üzenetet küldött: Izrael a konfliktust részesíti előnyben a megoldással szemben. Izrael hamisan állította, hogy légicsapásai célja Irán atomfegyverek fejlesztésének megakadályozása volt. A valóságban, az atomsorompó-szerződés aláírójaként Irán mindig is elkötelezett volt egy békés célú nukleáris program mellett, ENSZ-felügyelet mellett. Ahogy minden méltóságteljes nemzet, aki támadás alatt áll, hevesen ellenállt az agressziónak, amíg Izraelnek Trump elnökre nem kellett támaszkodnia az általa kezdeményezett háború befejezése érdekében. Miután egyszer már igazságtalanul bántak vele, Irán most kétszeresen óvatos. Az elkötelezettségünket, hogy felelősségteljesen cselekedjünk egy teljes körű regionális háború elkerülése érdekében, nem szabad gyengeségként értelmezni. Le fogunk győzni minden jövőbeni támadást a népünk ellen. És ha valaha eljön a nap, felfedjük valódi képességeinket, hogy eloszlassuk az Irán hatalmával kapcsolatos illúziókat. Mondani sem kell, hogy az Irán és az USA közötti tárgyalásokon elért előrelépést szabotálták; nem Irán, hanem Amerika látszólagos szövetségese. Nem is beszélve az USA végzetes döntéséről, hogy hagyja magát... rábeszélték, hogy saját csapásaival aláássa a nemzetközi jogot és az atomsorompó-egyezményt. Bár Irán az utóbbi napokban olyan üzeneteket kapott, amelyek arra utaltak, hogy az Egyesült Államok készen állhat a tárgyalások visszatérésére, hogyan bízhatunk a további együttműködésben? Irán 2015-ben átfogó nukleáris megállapodást írt alá hat országgal, köztük az Egyesült Államokkal, amelyet Washington három évvel később egyoldalúan felmondott. És miután jóhiszeműen beleegyezett az új tárgyalásokba, jóakaratunkat két nukleáris fegyverekkel rendelkező hadsereg támadásával viszonozták.Irán továbbra is érdeklődik a diplomácia iránt, de jó okunk van kételkedni a további párbeszédben. Ha van szándék a békés megoldásra, az Egyesült Államoknak valódi készséget kell mutatnia egy méltányos megállapodásra. Washingtonnak azt is tudnia kell, hogy az elmúlt hetek intézkedései megváltoztatták a helyzetet. Az irániak soha nem fognak beleegyezni a megadáshoz. Irán egy évezredes civilizáció, amely számtalan inváziót győzött le, és minden alkalommal erősebben került ki. Mindig is a békét részesítettük előnyben, mégis mindig mi voltunk azok, akik eldöntöttük, hogy mikor és hogyan ér véget a népünk elleni agresszió. Ahogy az izraeli rezsim téves számításai is bizonyították, az irániak mindig egységesen állnak fel az agresszorok ellen. A háború árnyékában folytatott tárgyalások eleve instabilak, és a fenyegetések közepette folytatott párbeszéd soha nem valódi. Ahhoz, hogy a diplomácia sikeres legyen, a kölcsönös tiszteletre kell épülnie. Nem élheti túl a harmadik felek állandó szabotázsát sem, akik félnek a megoldástól. Az amerikai népnek tudnia kell, hogy országukat egy teljesen elkerülhető és indokolatlan háború felé sodorja egy olyan külföldi rezsim, amely nem osztja az érdekeiket. Ami Washingtont illeti, tudnia kell, hogy az agresszió tudósainkat és eredményeiket minden eddiginél drágábbá tette számunkra. Trump „Amerika az első” ígéretét a gyakorlatban „Izrael az első”-vé alakítják. Miután tanúi voltak több ezer amerikai élet feláldozásának és adófizetői dollárok billióinak elpazarlásának a régiónkban, úgy tűnik, hogy az amerikaiaknak elegük van. A béke felé vezető út megköveteli, hogy az Egyesült Államokban felismerjék, hogy a tiszteletteljes párbeszéd, és nem a felelőtlen kényszer az egyetlen fenntartható út. A választás Amerika. Vajon az USA végül a diplomáciát választja? Vagy valaki más háborújának csapdájába esik?a gyakorlatban az „Izrael az első” elvvel manipulálják. Miután tanúi voltak több ezer amerikai élet feláldozásának és adófizetői dollárok billióinak elpazarlásának a régiónkban, úgy tűnik, hogy az amerikaiaknak elegük van. A béke felé vezető út megköveteli, hogy az Egyesült Államokban felismerjék, hogy a tiszteletteljes párbeszéd, és nem a felelőtlen kényszer az egyetlen fenntartható út. A választás Amerika. Vajon az USA végül a diplomáciát választja? Vagy továbbra is valaki más háborújának csapdájába esik?a gyakorlatban az „Izrael az első” elvvel manipulálják. Miután tanúi voltak több ezer amerikai élet feláldozásának és adófizetői dollárok billióinak elpazarlásának a régiónkban, úgy tűnik, hogy az amerikaiaknak elegük van. A béke felé vezető út megköveteli, hogy az Egyesült Államokban felismerjék, hogy a tiszteletteljes párbeszéd, és nem a felelőtlen kényszer az egyetlen fenntartható út. A választás Amerika. Vajon az USA végül a diplomáciát választja? Vagy továbbra is valaki más háborújának csapdájába esik?
Forrás: https://www.ft.com/content/1106cea5-8024-4379-9416-68382be55a26