[BIZTPOL] Irán

A sah féle diktatúrára gondolsz?
Az apja abszolút uralkodó volt. Ő nem az akar lenni
Itt inkább a sah rendszerének a feltétlen USrael hűsége lenne a lényeg. Jól használhatnák mindenki ellen,.Szíria, Irak, Törökország...Oroszország...Pakisztán, Afganisztán...Az irániak nyilván nem járnának jól, de az kit érdeket valaha egyáltalán...
Ja, mert most olyan jól járnak.

• Tetszik
Reactions: gepard145
a jelenlegi állapot, a légtérben vannak utasszállitók is..

42b79314d7e25dd6dc5e181ba6c73486049b21f8e71a0f0a084a0a0cf074bd84.jpg

"Araghchi iráni külügyminiszter: A ballisztikus rakéták a védelmi eszközeink; ez nem alku tárgya. Miért kellene tárgyalnunk a ballisztikus rakétáinkról, amikor szükségünk van rájuk a biztonságunk és a védelmünk érdekében? Forrás: Fox News"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7
Más meg egyelőre nincs.
Meg annak ellenére, hogy itt csak azt a végletet képzelik el sokan, egyáltalán nem abszolút uralkodó
szeretne lenni, hanem alkotmányos monarchiában, nemzetet egyesítő intézmény, demokratikus választások megtartása mellett.
tehát adva van egy iráni sah akit anno a forradalom idején elzavartak a picsába, és innentől már csak ex.sah aki minden befolyását, vagyonát elveszítette .. és azóta azon munkálkodik az emigrációból,hogy megbuktassa azt a rendszert aki őt földönfutóvát tette,hogy majd hazatérve egy no name senki legyen ?? jól értem, hogy ebben nincs akkor semmi öncélúság, hatalom bármilyen egyéb érdek ?? (pláne mert ő ezt állítja ?? )

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
tehát adva van egy iráni sah akit anno a forradalom idején elzavartak a picsába, és innentől már csak ex.sah aki minden befolyását, vagyonát elveszítette .. és azóta azon munkálkodik az emigrációból,hogy megbuktassa azt a rendszert aki őt földönfutóvát tette,hogy majd hazatérve egy no name senki legyen ?? jól értem, hogy ebben nincs akkor semmi öncélúság, hatalom bármilyen egyéb érdek ?? (pláne mert ő ezt állítja ?? )
Nem, mert az exSah már ezer éve meghalt.

Ez az unokàja asszem.

Nem, mert az exSah már ezer éve meghalt.
ez a csávó lenne a sah, ha nem zavarják el az apját .. fiú ágon öröklődött, első szülött vitte a címet, ha második fiu volt, akkor lett belőle régens vagy mittudomén mi .. ha lány volt, akkor maximum elmehetett a bazárba, vagy nézhetett kifelé az ablakon

tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod, mire gondolok (igaz nem egyértelmüen fogalmaztam .. mea culpa)

• Tetszik
Reactions: enzo and Kim Philby
ez a csávó lenne a sah, ha nem zavarják el az apját .. fiú ágon öröklődött, első szülött vitte a címet, ha második fiu volt, akkor lett belőle régens vagy mittudomén mi .. ha lány volt, akkor maximum elmehetett a bazárba, vagy nézhetett kifelé az ablakon

tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod.
Azt írtad, hogy az elzavart Sah munkálkodik.
Nem ő, hanem a fia.
Reza Pahlavi I. meghalt 1980-ban.
A mostani, Reza Pahlavi II.

Azt írtad, hogy az elzavart Sah munkálkodik.
Nem ő, hanem a fia.
Reza Pahlavi I. meghalt 1980-ban.
A mostani, Reza Pahlavi II.
igen tudom mit írtam de azt is irtam hogy "tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod."

tehát az apja lett elzavarva, ez meg az emigrációból (Maryland) osztja az eszet .. és azért ex.sah .. mert ha nem zavarják el az apját a picsába, ő lenne most a sah.

de mivel irtam hogy nem voltam egyértelmü ezért kértem elnézést a mea culpával.

igen tudom mit írtam de azt is irtam hogy "tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod."

tehát az apja lett elzavarva, ez meg az emigrációból (Maryland) osztja az eszet .. és azért ex.sah .. mert ha nem zavarják el az apját a picsába, ő lenne most a sah.

de mivel irtam hogy nem voltam egyértelmü ezért kértem elnézést a mea culpával.
Megjegyzem Szent László is ezt csinálta a tesóival csak Lengyel emigrációból. Nincs új a nap alatt…

Percről percre fokozódik a helyzet Irán körül.

Az országok továbbra is felszólítják állampolgáraikat, hogy azonnal hagyják el az Iráni Iszlám Köztársaságot, az Egyesült Államok felszállítja a repülőgépeit, Trump pedig ismét „érdekes” kijelentéseket tesz.

Szokatlan lépések az Egyesült Államok részéről.
Legalább hat KC-135 Stratotanker tanker szállt fel hirtelen a katari Al Udeid légibázisról (a legnagyobb amerikai bázis a Közel-Keleten). Jelenleg két repülőgép Hawaii felett köröz, és B-2-eseket tankol a levegőben.

Az USS Theodore Roosevelt nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a Vörös-tenger felé tart. A Pentagon hamarosan három repülőgép-hordozót és egy Tomahawkokkal felfegyverzett támadó tengeralattjárót telepít a Közel-Keletre.

Lengyelország, Olaszország és Spanyolország felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Iránt. Németország törölte az összes Izraelbe tartó és Izraelből induló járatát, és megtiltotta légitársaságainak, hogy belépjenek az iráni légtérbe. Nagy-Britannia pedig bezárta teheráni nagykövetségét.

Izrael tömegesen nyit óvóhelyeket egy Irán elleni amerikai csapásra számítva.

Eközben Trump megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy a csapás elkerülhető, mert – mint mondta – „a gyilkolás Iránban megáll” – bár mindez lehet csupán csel. Percekkel a kijelentés előtt az amerikai elnök azt mondta, hogy „vannak érdekes hírek Iránnal kapcsolatban, amelyeket később fognak bejelenteni”.

– Trump megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy ne indítsanak támadást? Furcsán hangzik.

Percről percre fokozódik a helyzet Irán körül.

Az országok továbbra is felszólítják állampolgáraikat, hogy azonnal hagyják el az Iráni Iszlám Köztársaságot, az Egyesült Államok felszállítja a repülőgépeit, Trump pedig ismét „érdekes” kijelentéseket tesz.

Szokatlan lépések az Egyesült Államok részéről.
Legalább hat KC-135 Stratotanker tanker szállt fel hirtelen a katari Al Udeid légibázisról (a legnagyobb amerikai bázis a Közel-Keleten). Jelenleg két repülőgép Hawaii felett köröz, és B-2-eseket tankol a levegőben.

Az USS Theodore Roosevelt nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a Vörös-tenger felé tart. A Pentagon hamarosan három repülőgép-hordozót és egy Tomahawkokkal felfegyverzett támadó tengeralattjárót telepít a
USS Theodore Roosevelt (CVN71) a hét elején még a Hawaii-tól bőven keletre volt…
CVN72 közelebb van(volt?) a dél-kínai tengeren. De onnan is egy hét…
CVN77 az Atlanti-Óceánon Bermudáktól ÉK…
Ezek leghamarabb jövő hét második felében lehetnek akció távolságban.

Ha CSG tracking nem torzít.

“The Navy can be anywhere in two weeks,” CNO Caudle told reporters at SNA. However, as
@haltman
noted, “a carrier is not a prerequisite for dealing with contingencies or even offensive operations.” Repositioning a CSG from INDOPACOM to CENTCOM will take 1-3 weeks, and the U.S. military has considerable assets already in the region (and CONUS) capable of striking Iran.In the past 48 hours, USS Theodore Roosevelt (CVN 71) and USS George H.W. Bush (CVN 77) departed San Diego and Norfolk, respectively. Both have been working up and could be underway for routine training or quietly leaving on deployment. Neither carrier has completed COMPTUEX, but, as we’ve seen recently, carriers will skip training and surge.“