Itt is él északi és déli jemeni ember is és volt már olyan mikor bulit csináltam és egészen fura, mikor az állítólag háborúban álló felek egymást dicsérik, mondjuk egy jordánnak, hogy megmutassák, igenis jobbak. Azt meg nagyon tudom tisztelni, hogy bármilyen nézeteltérésem volt eddig, annyit kellett mondanom, hogy "ha idejössz tiszteld mag a házam és ne itt csináld a balhét", azonnal abbahagyják. Például egy déli segített egy északinak, hogy feleségül tudjon venni egy fél magyar, fél szíriai lányt. Tehát tudnának ők békében is élni, ha a politika hagyja és a jó magyar pálinka rásegít.
Még egy személyes megjegyzés, de ez teljesen szubjektív, ha van olyan szerencséd és belátsz egy burka alá, el kell mondanom valami elképesztő gyönyörűek és nőiesek tudnak lenni ezek a keleti nők. Ezt libiai, jemeni és szír, török vonatkozásban biztosan tudom.
-..... és még egy, véleményem szerint, bár régen másképpen láttam őket, de a legaljasabb arabok a Jordán férfiak.
Még egy, sosem lesz vége
, egységesen bármilyen nációval hozott össze a sors, egységesen szeretik és tisztelik az öreg Assad-ot és azt, hogy a Homs-ból indult Iszlám testvériséget ott irtotta, ahol tudta, például ők az öreg alatti Homs szétbombázását kimondottan dicsőítik.
Ami még érdekesség, hogy szerintem, tapasztalataim azt mutatják, hogy a fehér embert tisztelik és egyben komplexusaik is vannak velünk szemben. Viszont a négereket nem veszik emberszámba, nagyon kevés olyan van, aki egyenragú emberként néz rájuk az arab világban, még szavuk is van rá, olyan, mint, ha azt se lennél hajlandó kimondani, hogy néger, hanem csak azt rabszolga.
Kicsit elkalandoztam, csak írom amik eszembe jutnak, sorry, vissza a témához, jött a jemeni n+1-dik cirkusz és az északiak bevonultak délre, ami akkor gyakorlatilag védtelen volt.
Mikor Ádenbe bevonultak listáik voltak ki kell megölniük, rengetegen az evakuáció során elhagyták Jement, de akiről írok az nem tudta, mert aznap pont egy esküvőt tartottak és gyakorlatilag arra keltek, hogy a Húszik (ott Huthi-i)-nak ejtik megjelentek.
Először a kráter magas pontjait foglalták él és a főutakat, de az utcákba bemenni nem mertek. (A család feje a listán volt természetesen.)
Itt laktak akikről most írok, mivel többen voltak és kellett ennivalót szerezni, elmentek kajáért, de visszafelé rajtuk ütöttek és baromi nehezen tudtak kereket oldani, a főúton záporoznak a lövedékek, még amikor lefordulsz is, de a mellékutcákban egy ideig el lehet tűnni, majd úgy haza, hogy ne bukj le melyik házba mész be.
Minden család úgy tudta, hogy ha van valami akkor ragasztószalaggal keresztbe ragasszák az ablakokat, mint mi a háború alatt a légópince bejáratát.
Közben megérkeznek az egyiptomi hadihajók és elkezdik lőni a krátert, ez a legrosszabb, remeg a föld, a házak, iszonyatos hangzavar, de mint ilyen kultúrkörben szokott lenni, reggel elintézik amit akarnak majd pihenő, igy tudod, ha reggel 8 és 10 között nem lövik szét a házad, akkor már baj nem lehet, mert 10 után már "csak kisebb" fegyverekkel megy a matek.
Egy mellékes szál, hogy a házat akkor újítottak fel és egy közelben becsapódó lövedék kivitt minden ablakot, meg eléggé megrongálta a házat, a lányok kiabáltak, hogy inkább meghalnak, de nem akarnak nyomorékok leni, a fiatal fiúk harcba akartak menni, zűrzavar.
Ekkor érkezik whatsapp messengeren a hír, hogy Hadi egyik főembere intézett nekik egy hajót, csak le kell jutni arra a partszakaszra, amit senki nem ellenőriz, mert nem fontos. Ilyenkor jön az, amit az előző kommentemben is írtam, hogy a fiatal lányok vezetnek és ilyenkor nekik is kell, mert lányt nem állítanak meg, minél vallásosabb egy katona, annál jobban figyel erre, hogy ne sérthesse meg a feltételezett férjet.
Van egy autóút a tengeren két városrész között, ott kell haladni, de az út tele széttépett emberi maradványokkal roncsokkal, elégett emberekkel, mindennel amit el lehet képzelni és amitől egy fiatal lány sokkot kaphat. Ilyenkor az autóban a fiúk próbálják mondani, hogy nem szabad megnézni, csak el kell hajtani mellette, a lányok félnek, hogy elvesztik a férfiakat ha kiborulnak, el lehet képzeli.....
Éjszaka a tengerparton folyamatos rettegésben, néha arra császkáló emberek, majd két nap után és feladás közeli állapotban, hajnalban megérkezik egy lélekvesztő. Felszállás közben éppen arra járó másik menekülő család könyörgése, akik nem szállhatnak fel, de a családfő, akiért a hajtót küldték kijelenti, hogy akkor ő sem megy, erre felengedik, igy jól túlterhelt a hajó.
Út Dzsibuti felé felmerül, hogy sokat hallották, hogy kalózok abból élnek, hogy mentőhajónak álcázva kikötnek és elrabolnak embereket, majd pénzt kérnek értük, ha nem kapnak, akkor egy kisebb szigeten kivégzik őket. Ráadásul a kapitány szomáli.
Fel is tűnnek a kalózok a nyomukban, igy már biztos, hogy ez a hajó nem kalózhajó, de a kalózok miatt már majdnem kitör a pánik, de valamiért el is tűnnek, igy biztonságos érkezés Dzsibutiba egy menekült táborba. Elmondás szerint tudom, de teljesen ledöbbentett, hogy a menekült táborokban is osztályok vannak.
Például a tábor mellett van egy régi nagy szálloda, igy akinek van ismerőse, az a szállodában van elhelyezve kis városnézéssel megspékelve, a plebsnek marad a sátor.
Megint érdekesség, hogy milyen b@alf@asz módon tud az európai elit gondolkodni, segély szállítmány menekülteknek Európából, sertéskonzervvel megrakva. pf........
Itt Szaudi repülő érkezik, mert kell a legitimáció miatt, a legtöbb régi diplomata összegyűjtése és Riádba szállítása, utazás a Szaudi király egyik repülőjén, majd kiemelt ellátás. A kötelező körök után indulás a "marslakókhoz", mert ők azok ahol biztosan nem kell többet félniük. Érkezés, vízum kérelem, várakozás hónapokig, stb, majd boldogság.
Amit elmondásokból tudok, hogy a húszi törzzsel sem szimpatizál mindenki északon, ennek több oka is van, de a legfontosabb az, hogy ha valamilyen elégedetlenség van akkor fegyvert használnak, de például, ha katona hiány van, akkor a fiú vagy bevonul, vagy a feleségét 1 napra beviszik a yardra és onnantól a helyi szokásjog szerint, "nincs becsülete a családnak", igy inkább mennek, vagy az anyák, apák maguk küldik a srácaikat, úgymond megmentve a családot, mert onnantól, nincs munka, nincs kegyelem.
Délen meg főleg az UAE akadályozza az ellátást azért, hogy amikor katonára van szükség, akkor megjelennek pénzzel és kitömik a családot, aki küldi a fiait katonának. Ezt a pénzzel kitömést úgy kell elképzelni, mint egy magyar átlagfizetést, tehát az emirségeknek ez aprópénz.
Egy utolsó, tényleg, amikor erről dumáltunk egy társaságban, voltak vegyesen mindenhonnan, kijött belőlem, hogy "akkora f@szok vagytok, hogy ameddig két kőbaltátok van fejba... egymást, képtelenek vagytok normálisan élni, ezért uralkodik rajtatok 6 millió zsidó röhögve" , ilyenkor általános szégyenkezés jön tőlük. És amúgy az is igaz, hogy az arabok egymástól függetlenül is mondták előttem, hogy az afgánok nekik olyanok, mint nekünk a cigányok, úgy tekintenek rájuk. Az egy dolog, hogy nem arabok, de azt mondják, muszlim cigányok a pakikkal együtt.
Végül itt van az Ádeni, ma már halott Tumbaki, aki a helyi Szalacsi volt. Ráadásul néger is, igy mindent meg lehetett vele csinálni.
Ennyi jutott igy elsőre eszembe, egy huzamban írtam, szóval ha valami nem világos valakinek majd javítok, remélem nem lett túl zavaros.