[BIZTPOL] Jemen

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 572
18 966
113
MQSGdLVNkrI.jpg
QrmVldB0aXI.jpg
lhnCVDMKJ3E.jpg

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 453
113
Március 25-én Ansar Allah számos ballisztikus és cirkáló rakétával és öngyilkos drónnal megtámadta az Aramco számos létesítményét, Jizan, Abha, Khamis Mushait, Dhahran Al-Janub és Riyadh városokban Szaúd-Arábiában.
Yahya al-Sari' dandártábornok, a jemeni fegyveres erők szóvivője közleményben ismertette a Break Siege 3 hadművelet részleteit.

A közlemény szerint Ansar Allah az Aramco dzsiddai létesítményeit és létfontosságú rijádi célpontjait vette célba cirkálórakétákkal, Ras al-Tanura és Rabigh finomítókat, valamint az Aramco Najranban és Jizanban számos öngyilkos drónnal és más létfontosságú célpontokat Dzsizanban, Abhában, Khamis Mushaitban. és Dhahran Al-Janub több rakétával.

Ahogy a hadműveletek neve is sugallja, Ansar Allah műveletsorozatát a szaúdi koalíció Jemen ostromára válaszul hajtják végre. Az előző két hadműveletben, az Operation Break Siege 1 és 2 során az Ansar Allah nagyszabású rakéta- és dróncsapást is indított szaúdi hadsereg és infrastruktúra ellen Szaúd-Arábia különböző területein.
Ansarallah-1.jpg

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 453
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Az Ansar Allah légvédelmi rendszerei lelőtték a szaúdi koalícióhoz tartozó amerikai ScanEagle drónt a Marib tartomány keleti részén fekvő Wadi körzet felett.
Yahya al-Sari' dandártábornok, a jemeni fegyveres erők szóvivője szerint a drónt március 29-én lőtték le Wadi körzet egén. A drón a 16. amerikai gyártmányú Scan Eagle drón, amelyet Ansar Allah lőtt le a jemeni háború alatt.

Az első amerikai Scan Eagle drónt 2021. június 19 -én lőtték le az al-Mashjah magaslat felett, Marib tartomány nyugati részén, a másodikat 2021. június 21 -én ugyanezen a területen az al-Mashjah magaslat felett, a harmadikat és a negyediket pedig 2021. augusztus 14-én és 2021. szeptember 27-én a Madghal körzet felett Marib tartomány nyugati részén, az ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik 2021. november 9-én, 2021. november 13-án, 2021. december 4-én és 2021. december 8- án al-Jubah körzet Marib tartományban, a kilencedik 2021. december 10 -én a Sarwah körzet felett Marib tartomány nyugati részén, a 10. 2021. december 16-ána Wadi körzet felett Marib tartomány keleti részén, 11- én 2021. december 24 -én a Yatmah körzet fölött al-Jawf tartomány nyugati részén, a 12. és 13- án 2022. február 25-én és 2022. január 29-én a Jubah körzet felett a Marib tartomány, 2022. február 28-án 14-én a Haradh körzet felett Hajjah tartományban és 2022. március 8 -án a Marib tartomány Wadi körzetében.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 453
113
Ansar Allah szaúdi létesítmények elleni, március 25-i pusztító támadásait követően a szaúdi koalíció kénytelen volt elfogadni az Ansar Allah által felajánlott 3 napos tűzszünetet.
Március 27-én a jemeni legfelsőbb politikai tanács vezetője, Mahdi Al-Mashat a szaúdi vezetőkhöz intézett közvetlen és nagyon fontos üzenetében a Nemzeti Ellenállás Napja alkalmából tartott beszédében bejelentette, hogy három napra felfüggesztik az Ansar végrehajtását. Allah megtámadja Szaúd-Arábiát, és felszólított a koalíciós támadások és az ostrom befejezésére. Ellenkező esetben Ansar Allah az Operation Break Siege egy másik szintjére lép!

Így március 30-án a szaúdi koalíció egy rövid közleményben bejelentette a jemeni katonai invázió felfüggesztését Nayef Al-Hajraf, az Öböl-menti Együttműködési Tanács főtitkárának kérésére, mivel a tárgyalások szerdán reggel 6 órakor kezdődnek.

Korábban az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) bejelentette, hogy a jemeni felek számára március 29-én, kedden kezdődő konzultációkat szerveznek a szaúdi fővárosban, Rijádban a tűzszünet elérése érdekében.
Az Ansar Allah mozgalom (más néven Houthi) azonban közleményben jelentette be, hogy üdvözöl minden párbeszédet a koalíciós országokkal, feltéve, hogy az egy semleges országban van, amely nem vesz részt a Jemen elleni agresszióban, ami azt jelenti, hogy nincs jelen.

Mohammed Abdul Salam, Ansar Allah hivatalos szóvivője és a nemzeti delegáció vezetője bejelentette a jemeni békekezdeményezés egy részét, amelyet Al-Mashat elnök tweetben mutatott be. Az összefoglaló a következő:
1. Az Ansar Allah minden Szaúd-Arábia elleni katonai akciójának felfüggesztése három napra, és készen állunk arra, hogy ezt a felfüggesztést végleges és állandó kötelezettségvállalássá változtassuk, ha Szaúd-Arábia elkötelezi magát az ostrom befejezése és a Jemen elleni támadások végleges leállítása mellett.
2. Az Ansar Allah minden Szaúd-Arábiával szembeni katonai akciójának felfüggesztése három napra, és készen állunk arra, hogy ezt a felfüggesztést végleges és állandó kötelezettségvállalássá változtassuk, ha Szaúd-Arábia kivonja az összes idegen erőt a mi országainkról, és felhagy a helyi milíciák támogatásával az országban.
3. A jó gesztus jeleként felfüggesztjük az Ansar Allah összes katonai akcióját, beleértve a Marib frontot is, és pozitív választ várunk.
4- Kijelentjük, hogy teljes mértékben készen állunk az összes koalíciós fogoly szabadon bocsátására, beleértve Hadi foglyait, zsoldosait és más nemzetiségűeket is, cserébe valamennyi foglyunk teljes szabadon bocsátásáért.
Jeddah-refinery-attack.jpg

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 000
37 416
113
"A jemeni elnök csütörtökön bejelentette, hogy új elnöki tanácsot hoz létre a húszi lázadók elleni 2014-es háborúban vérbe fojtott ország irányítására – számolt be a helyi állami média.

„Visszafordíthatatlanul átruházom teljes hatáskörömet erre az elnöki tanácsra” – mondta Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnök kora reggel, a szaúdi fővárosban folytatott béketárgyalások utolsó napján egy televíziós nyilatkozatban."