1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2020/01/14/hirdetni-csak-ukran-nyelven-szabad/
  "Január 16-án hatályba lép az új ukrán nyelvtörvénynek a reklámokra vonatkozó passzusa, amelynek értelmében a televízióban, a rádióban, a nyomtatott és az elektronikus sajtóban a megjelenő reklámok szövege csakis ukrán nyelvű lehet, közölte a bykvu.com.
  A hírközlő megjegyzi, hogy akad némi kivétel. Ilyenek a külföldi közvetítésű tévé és rádiócsatornák, amelyek az EU hivatalos nyelvein szólalnak meg. Ezeknek jogukban áll használni az ukrán mellett az uniós nyelvek bármelyikét.
  A törvény megsértőit szabálysértési bírsággal sújthatják, amelynek összege 3400-tól 5100 hrivnyáig terjed.
  Ezen kívül az ukrán nyelv kizárólagos használata kötelezővé válik az óvodákban, iskolákban, a felsőfokú tanintézményekben, de ez vonatkozik a média egészére is. Ugyanakkor a felelősségre vonástól 2022-ig nem kell tartaniuk. A más nemzetiségűek csak a templomokban és a magán beszélgetések során használhatják az anyanyelvüket, áll az információban."


  Mert ugye majd Zelenszkij alatt más lesz mint Porosenko alatt volt...
  Mközben az első perctől tudni lehetett hogy Zelenszkij fő támogatója Kolomojszkij. És ettől is függetlenül, mostanra egyébként Porosenko kész lenne leszakítani Galíciát..(szinte már folyamatossá váltak a Nagyon Ukrán demonstrációk Kijevben)
   
  fip7, plushun, alfa74 and 6 others like this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ennyit akkor az új vezetés enyhülő, józan és EU konform kisebbségi politikájáról. Tettünk gesztusokat, ők is beszéltek szépeket, aztán amikor cselekedni kell nem sok minden változik, ahogy a példa mutatja.
   
  fip7, alfa74, emel and 5 others like this.
 3. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/uzlet/20200115/ismet-3-honapig-elegendo-magyarorszag-olajtartaleka-412499
  "Ismét teljes az ország olajtartaléka - írja szerdán a Népszava a Mol arról szóló tájékoztatása alapján, hogy a cég az év végi határidőig visszatöltötte a biztonsági tárolókba a 246 ezer tonna kőolajat, amelyet májusban megvásárolt az illetékes miniszter, Palkovics László által az orosz nyersanyagszennyezés miatt számára felszabadított 400 ezer tonnából."
   
  arcas likes this.
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/zel...rinto-lehallgatasi-ugy-felderitesere-7683542/
  "Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala...
  ...Zelenszkij ezen túlmenően utasította a hatóságok vezetőit, hogy két héten belül dolgozzák ki a szükséges intézkedéseket a hasonló események jövőbeni kiküszöbölésére és az információk védelmének technikai biztosítására.
  Hangsúlyozta, hogy jogosulatlan hangfelvétel, beszélgetések rögzítése nem szabad, hogy állami hivatalok helyiségében bármely szinten megtörténjen, mert ez nemzetbiztonsági kérdés.
  Az ukrán miniszterelnök pénteken megírta lemondólevelét, de egyelőre nem a parlamentnek, hanem az államfőnek adta át. A lépést Honcsaruk politikai döntésnek nevezte, amelyet azután hozott, hogy két napja nyilvánosságra került egy hangfelvétel az interneten, amelyen állítólag ő kormánytagokkal és jegybanki vezetőkkel arról értekezik, miként vezessék félre az elnököt, amikor megmagyarázzák neki a nemzeti valuta árfolyamának alakulását és az országban zajló gazdasági folyamatokat. A felvételen – amelynek valódiságát egyelőre a kormányoldalon cáfolják, de legalábbis kétségbe vonják – egy Honcsarukéhoz hasonlító hangú szereplő kijelenti, hogy Zelenszkij alig ért valamit a pénzügyekből, és saját magát „tudatlannak” nevezi általában a gazdasági kérdésekben.
  Hihihi.
  De tényleg.
  Ennyit a szilárd talajon álló kormányzásról.
  Meg a szakmaiságról, hozzáértésről, hűségről..
   
 5. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Dehát ez egy demokratikus, tehát fejlett ország, mindent jól csinálnak...
   
 6. milagro

  milagro Well-Known Member

  Igen. Azt akartam hangsúlyozni, hogy a II. vh. után minekünk másik vágány jutott... Ezért nem szerencsés példálózni azzal, hogy Ausztria előrébb van...
   
 7. milagro

  milagro Well-Known Member

  Töröm a fejem, de nem tudom ez melyik országra illik... :confused:
   
  BiancoGasto likes this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Irány az EU, NATO.....! :D
   
 9. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Lassan nem lesz mar ember aki beszel magyarul karpatalján. Hagyjatok mar! Nagyon sikeresek a beolvaszasukra irányuló folyamatok.
   
 10. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  És? 100 évük volt rá. Gondolod hogy ezt nem lehetne megcsinálni más előjellel?
  Nevetséges ez a hozzáállás. Töketlen, életképtelen.
   
  alfa74, ghullaire, borisz and 3 others like this.
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Visszafele sokkal gyorsabb is lenne. Jobb lehetőség lenne a magyar nyelvvel ha ide tartoznának. 1-1,5 generáció idő és már több mint a fele ha nem 2/3-a magyarul beszélne. (ez kb. 40 év)
   
  ghullaire, szuvorov and gergo55 like this.
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2020/01/17/meg_egy_eselyt_kapott_az_ukran_miniszterelnok/
  "Bár a reggeli hírek szerint felajánlotta lemondását Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnök, az MTI tudósítása szerint Volodimir Zelenszkij elnök ezt nem fogadta el, és úgy döntött, hogy a miniszterelnök kap még egy esélyt...
  ...Az elnök a nap folyamán fogadta a miniszterelnököt, és miután megfontolta a menesztését, úgy döntött, hogy ettől egyelőre eltekint. Zelenszkij szerint ugyanis "nem megfelelő most az idő az állam gazdasági és politikai aláásására". "  Olyan kormánya "van", amely semmire sem tartja, be akarja csapni,és ő megtartja őket.
  Tiszta sor.
  Ha megy a kormányfő, megy az igen színes kormány- mely igen "tartalmas" és sok résztvevős egyeztetések alapján jött létre. Ekkor szétesne Zelenszkij/Kolomojszkij... meg az USA , meg Porosenko... jelenlegi törékeny egyessége is (a hatalom törekvései sok tekintetben folytonosak, és ez nem véletlen), meg akkor mennének a "lecsóba" a frissen elfogadott/ hatályba lépett törvények...
  Lehetett Zelenszkijnél nagy forgalom a döntése előtt. Nem véletlenül nem a Radának nyújtotta be Honcsaruk a lemondását-, mert még a végén azt elfogadták volna.


  "nem megfelelő most az idő az állam gazdasági és politikai aláásására"- fordítom: Szétesik az állam ha ezt most meglépem.
   
  fishbed likes this.
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-ukran-elnok-ad-meg-egy-eselyt-a-miniszterelnoknek-7685252/
  "...Az Ukrajinszka Pravda hírportál megemlítette, hogy az elnök és a kormányfő megbeszéléséről videofelvételt is közzétett az elnöki hivatal. Ennek tanúsága szerint Zelenszkij arra is megkérte Honcsarukot, hogy rendezze viszonyát a parlamenti képviselőkkel. Majd megállapodtak abban, hogy február 4-ig a kormány beszámol eddig végzett munkájáról a parlament előtt..."
   
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  anonim999 and antigonosz like this.
 17. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Mi a nyugati megfelelője a Pancirnak?
  Mit kéne vennünk, ha ilyesmit akarnánk?
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Tekintve, hogy a zsidók eléggé megalázták a Pancirt szíriában, inkább bármi mást, csak ilyesmit ne.
   
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Teljes mértékben igaz, pláne, hogy magát a fegyverrendszert 1990-1994 között tervezték, ergo mire rendszeresítették, már kicsúszott az időből.
  Vannak sokkal jobb opcióink, mivel nem akarunk és lehetőségünk sincs szarból 100db-ot venni, hogy pótolgassuk a kilőtt darabokat, inkább vegyünk drágábból 10-et de az tudjon megvédeni minket.
  (és itt most a védendő objektumok/csapatokról épségéről nem beszéltem)
   
 20. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Opcióink vannak jobbakról, drágábbakról, de azokat is ki lehet lőni! Pláne, ha nem szabad az esedleges támadó célpontokak semlegesíteni!
   
  borisz likes this.

Ezen oldal megosztása