R
rejsz felügyelő
Guest
Lehet hogy én vagyok hipochonder, de én a mindennapokban rendszeresen használok kézfertőtlenítő gélt. Mielőtt az utcán vagy buszon nekiállok enni egy pogácsát, vagy ha bemegyek hugyozni az auchan wc-jébe, mindig használom. Ha valami járvány van még jobban odafigyelek erre. Azt hiszem valami 300ft a lidlben és egy hónapig biztosan elég.Szerintem azért nem maradt meg ez a szokás, mert a takarítást a legtöbb helyen kiszervezték és nem mennek végig az épületen pár óránként járvány idején sem, csak napi egyszer. Drága a takarító. Persze ilyenkor akár csinálhatnák a gyerekek, tanárok, dolgozók, is az oktatási intézményeken és a munkahelyeken, de mindenki hozzászokott, hogy a takarítást megcsinálják helyette. Ma már a lépcsőházak többségét sem a lakók takarítják.
A kilincs vagy bármilyen sokat fogdosott felület rendszeres fertőtlenítése hasznos, Nem kell hozzá bebugyolálni és azt megitatni. Elég rendszeresen letörölni fertőtlenítős kendővel, vagy ronggyal, lefújni fertőtlenítővel. Lehet akár erős UV fénnyel is fertőtleníteni (azt akár tömegközlekedési járműveken is lehetne használni a végállomáson, a forduló ideje alatt). Csak mindennek ára van, amit nem szeret senki kifizetni, amíg nincs egy nagy és veszélyes járvány.