[Biztpol] Kína

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 855
8 606
113
Kisebbségből elsöprő, majdnem 90 százalékos többség: a vasárnap tartott hongkongi választásokon végre objektíven is lemérhető volt, hogy a városállam lakói hogyan viszonyulnak a hetek óta tartó tüntetéssorozathoz és a Pekinghez fűződő viszonyhoz.
A részvétel eleve igen magas, 70 százalékos volt. Az eredmény pedig a demokráciapárti ellenzéki erők hatalmas fordítását hozta: míg az előző választáson a 452 elnyerhető helyi képviselői helyből 124 helyet szereztek meg, ami a mandátumok 27,4 százalékát jelentette, most 389 szék lett az övék, ami a helyek 86 százaléka. Ez a szempontjukból a valaha elért legjobb eredmény. A kormánypártiak a korábbi 300 önkormányzati képviselői helyükből csupán 57-et tudtak megtartani.
Elsöprő, 86 százalékos demokráciapárti győzelem a hongkongi önkormányzati választásokon

Ismét belső dokumentumok szivárogtak ki arról, hogy hogyan hozott létre Kína egy átnevelőtábor-hálózatot Hszincsiang tartományban, ahova elsősorban az ott élő muszlim kisebbség tagjait zárták be. Becslések szerint sok százezres, akár egymilliós számban.
Nem ez az első szivárgás a hónapban: november közepén a New York Times-hoz 403 oldalnyi belső dokumentum jutott el, melyek az átnevelőtáborokról szóltak, most pedig az International Consortium of Investigative Journalists nevű nemzetközi újságírószervezet 17 partnere dolgozott fel kiszivárgott dokumentumokat.
Ezek az első írásos bizonyítékai annak, hogy hogyan zajlik a rendszerszintű agymosás ezekben a szigorúan őrzött táborokban.
Újabb kiszivárgott dokumentumok mutatják meg, hogyan zajlik a totális agymosás a kínai átnevelőtáborokban
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 855
8 606
113
Csaknem az összes tüntető elhagyta a korábban ostromolt műszaki egyetem kampuszát – közölték kedden egyetemi vezetők, miután a személyzet tagjai és egészségügyi dolgozók átvizsgálták a kampusz területét. Az illetékesek elmondták, hogy egy „érzelmileg instabil” állapotban lévő női tüntetőre bukkantak, miközben a keresőcsapatok komoly károkat fedeztek fel.
A hongkongi tüntetők elhagyták a műszaki egyetem kampuszát

Hongkongban elsöprő győzelmet arattak a hétvégi helyhatósági választásokon a demokrácia párti erők. Ez elemzők szerint hatalmas pofon a városban május óta tartó tüntetéseket delegitimálni próbáló kormánynak és a kormány mögött álló pekingi vezetésnek, akik eddig azt hangoztatták, a csendes többség mögöttük áll. Ugyanakkor a voksolás konkrét politikai haszna kevés, és egyesek szerint nem vezet majd megoldáshoz a hongkongi politikai patthelyzetben.
Nagy pofont kapott a kínai vezetés a hongkongi választáson
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 855
8 606
113
Donald Trump amerikai elnök aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt annak ellenére, hogy Kína erőteljesen tiltakozott ez ellen. A törvény előírja, hogy az amerikai kormányzat Hongkong helyzetét rendszeresen, évenként vizsgálja felül mind pénzügyi, mind emberi jogi szempontból, és megbízza az Egyesült Államok elnökét, hogy szankciókat szabjon ki azokra, akik csorbítják az emberi jogokat a különleges közigazgatási területen, idézi az MTI.
Most durvul el csak igazán Trump és Kína viszonya

„Azt tanácsoljuk az Egyesült Államoknak, hogy ne cselekedjen önhatalmúlag, különben Kína határozott ellenlépéseket tesz, és minden következményt Washingtonnak kell majd viselnie. Tudatosítanunk kell az amerikai féllel, hogy Hongkong Kínáé, ügyei csakis kínai belügyek, és semmilyen külföldi kormánynak vagy erőnek nincs joga ebbe beavatkozni” - közölte a kínai külügyminsztérium, miután Donald Trump amerikai elnök szerdán aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt.
Kína szerint Trump erőszakos bűnözőket támogat azzal, hogy törvényben állt ki a hongkongiak mellett
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 635
3 528
113
Állítólag 50 méter mélyen, 10-20 kilotonna erejű robbanás történt. Talán kínai tengeralattjáró, de biztosat senki sem tud.

Az IU/TATO (Taiwan) szeizmográfja szerint (https://earthquake.usgs.gov/monitoring/operations/stations/IU/TATO/) valóban történt valami huncutság:A jel karakterisztikája nukleáris robbanásra jellemző (piros, indiai atomteszt), hirtelen indul, gyorsan csillapodik, majd lassan elhal, míg a szeizmikus eseményeknek (kék, helyi földrengés) előjátéka van, fokozatosan erősödnek és szűnnek meg:Ne feledjük, a közelben, Hainan déli partja mentén van Kína nagy földalatti atomtengeralattjáró bázisa (https://en.wikipedia.org/wiki/Yulin_Naval_Base), szeptemberben is sikerült meglepni pár mit sem sejtő vietnámi halászt egy meglepetésszerű felmerüléssel:

Azóta csak kiderült volna valami.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 334
4 761
113

Szörnyű ez valóban. De te biztos ismered Kowloon Walled City történetét még a Britt fennhatósági időkből.
Szóval azért ezek az állapotok nem csak a mostani Kínai kormányzás alatt jellemzőek, hanem korábban is előfordultak. Csak azokról már nem készül dokumentumfilm a SKY NEWS-on.:rolleyes:

Pár kép és egy cikk Kowloonról:
Kowloon Walled City – a Bűnös város
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
5 491
7 644
113
Szörnyű ez valóban. De te biztos ismered Kowloon Walled City történetét még a Britt fennhatósági időkből.
Szóval azért ezek az állapotok nem csak a mostani Kínai kormányzás alatt jellemzőek, hanem korábban is előfordultak. Csak azokról már nem készül dokumentumfilm a SKY NEWS-on.:rolleyes:

Pár kép és egy cikk Kowloonról:
Kowloon Walled City – a Bűnös város
Ezt nem ledarálták pár éve?
 

Fennek

Well-Known Member
2010. május 8.
7 551
25 260
113
Walled City ha jól emlékszem egy joghézag miatt létezett. Konkrétan egyik oldalhoz sem tartozott. Amikor Kína visszakapta egyértelmű lett a jogállása és dózerolták.