• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 544
19 460
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 219
67 169
113
Nekem kicsit viccesek ezek a videók - mondjuk én nem 48 órát voltam ott várostnézni, hanem 10 évig dolgoztam... És persze, marha jó a város, de azért nem érdemes hasra esni a hájptól. A német birodalom és az OMM is pont ugyanilyen dinamikusan fejlődött az előző századforduló környékén, aztán 20 millió halott után kiderült, hogy az újonnan szerzett önbizalom csak 90%-ban volt indokolt.
Lehet.
De nézd meg, milyen az US vagy Nyugat-Európa a 10 évvel korábbi állapotukhoz képest. Hanyatlás az egész vonalon.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

endre

Well-Known Member
2016. december 7.
444
877
93
Lehet.
De nézd meg, milyen az US vagy Nyugat-Európa a 10 évvel korábbi állapotukhoz képest. Hanyatlás az egész vonalon.
Persze, ahogy akkoriban a Brit Birodalom is szorult vissza. Csak veszélyes kombináció, ha a sok új siker elhomályosítja a vezetés szemét, miközben úgy érzi, hogy dőzített bombaként ketyeg egy eljövendő válság a lába alatt.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 214
13 728
113
Persze, ahogy akkoriban a Brit Birodalom is szorult vissza. Csak veszélyes kombináció, ha a sok új siker elhomályosítja a vezetés szemét, miközben úgy érzi, hogy dőzített bombaként ketyeg egy eljövendő válság a lába alatt.
Kína egy több ezer éves birodalom, pontosan tudják mit tesznek. Nem ostoba ződ belpesti bőcsészek meg jogászok vezetik hanem mérnökök és természet tudósok. Ehhez hozzá jön még az ázsiai kollektív tudatosság ami miatt nem 4 évre terveznek és nem énközpontúak (legfeljebb annyiban, hogy nagy lesz a megtiszteltetése annak hogy ki állhat bosszút). Na és nem utolsó sorban bosszút fognak állni az angolszászokat vezető családok ellen akik a tőlük ellopott pénzen lettek a világ urai az elmúlt 150 évbe. Ez azért elég komoly elegy.
Hogy lesz e válság a jövő Kínai birodalmában, biztosan hisz egy ilyen ős öreg ország mindig pulzál lesz erősebb meg gyengébb, de most szerintem egyértelmű az irányuk.

endre

Well-Known Member
2016. december 7.
444
877
93
ázsiai kollektív tudatosság
Hagyjuk meg az ilyen képzelgéseket a bulvár médiának, ez itt a HTKA.
ostoba ződ belpesti bőcsészek meg jogászok vezetik hanem mérnökök és természet tudósok
Aha, nyilván minden pártfunkcionárius mérnök és biokémikus. Értem.
A munkaképes népesség beszakadása nem kérdés, most már bármit is tesznek, be fog következni.

És igen, máshol is vannak bajok, de ez a Kína topik, úgyhogy hadd ne kelljen már minden hozzászólást kötelezően azzal zárni, hogy "de a nyugat hanyatlik".

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
429
1 225
93
Kína egy több ezer éves birodalom, pontosan tudják mit tesznek. Nem ostoba ződ belpesti bőcsészek meg jogászok vezetik hanem mérnökök és természet tudósok. Ehhez hozzá jön még az ázsiai kollektív tudatosság ami miatt nem 4 évre terveznek és nem énközpontúak (legfeljebb annyiban, hogy nagy lesz a megtiszteltetése annak hogy ki állhat bosszút). Na és nem utolsó sorban bosszút fognak állni az angolszászokat vezető családok ellen akik a tőlük ellopott pénzen lettek a világ urai az elmúlt 150 évbe. Ez azért elég komoly elegy.
Hogy lesz e válság a jövő Kínai birodalmában, biztosan hisz egy ilyen ős öreg ország mindig pulzál lesz erősebb meg gyengébb, de most szerintem egyértelmű az irányuk.
Gondolom Kublaj kán erőszelleme suttogja nekik a tuti tippeket, hogy az ősők tudását felhasználják. Az a kína, amit most ismerünk 100 évnél is fiatalabb és mivel ők a mélységekből jöttek, természetes a dinamikus fejlődés.
Angol-szász háttérhatalom, talán túl sok orosz bulvár médiát tetszett fogyasztani, ott szoktak ilyen vad dolgokat kitalálni. De azt is elfelejted, hogy az egyenlőtlen szerződéseket kötöttek a németek, a japánok, az oroszok és franciák is, sőt még a mi OMM katonái is jelen voltak kínában.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 219
67 169
113
Hagyjuk meg az ilyen képzelgéseket a bulvár médiának, ez itt a HTKA.

Aha, nyilván minden pártfunkcionárius mérnök és biokémikus. Értem.

A munkaképes népesség beszakadása nem kérdés, most már bármit is tesznek, be fog következni.

És igen, máshol is vannak bajok, de ez a Kína topik, úgyhogy hadd ne kelljen már minden hozzászólást kötelezően azzal zárni, hogy "de a nyugat hanyatlik".
Mivel a verseny a nyugattal folyik, szerintem szempont, hogy a nyugat a merre "fejlődött" Kinához képest az utolsó évtizedekben.