• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 889
113

Az Egyesült Államok adótörvénykönyve mentességet biztosít a szövetségi adók alól a nonprofit szervezetek vagy csoportok bizonyos kategóriái számára, amelyek gyakran oktatási vagy jótékonysági célt szolgálnak. Az ilyen szervezetek az 501(c)(3) kategóriába tartoznak, és mentesülnek a szövetségi jövedelemadó alól, míg a támogatásukhoz hozzájáruló adományozók a saját teljes adókötelezettségük által megszabott korlátokig levonhatják a teljes adományt. Az Internal Revenue Service (IRS) több mint 30 féle nonprofit szervezetet ismer el, de csak azok mondhatják el magukról, hogy a számukra tett adományok levonhatók az adóból, amelyek megfelelnek az 501(c)(3) státusznak.

A legtöbb szervezet, amely jogosult lehet az 501(c)(3) megjelölésre, "három kategória egyikébe tartozik: jótékonysági szervezetek, egyházak és vallási szervezetek, valamint magánalapítványok. Egy csoportnak kizárólag bizonyos célok valamelyikére kell működnie ahhoz, hogy az IRS jótékonysági szervezetnek tekintse: jótékonysági, vallási, oktatási, tudományos, irodalmi, közbiztonsági tesztelés, nemzeti vagy nemzetközi amatőr sportversenyek elősegítése, vagy a gyermekekkel vagy állatokkal szembeni kegyetlenség megelőzése". Az IRS továbbá a "jótékonysági" tevékenységeket a következőképpen határozza meg: "a szegények, a bajbajutottak vagy a hátrányos helyzetűek megsegítése; a vallás előmozdítása; az oktatás vagy a tudomány előmozdítása; középületek, emlékművek vagy művek felállítása vagy fenntartása; a kormányzati terhek csökkentése; a szomszédsági feszültségek csökkentése; az előítéletek és a megkülönböztetés megszüntetése; a törvény által biztosított emberi és polgári jogok védelme; valamint a közösség romlása és a fiatalkori bűnözés elleni küzdelem".

Egy 501(c)(3) szervezetnek továbbá "tilos a tevékenységét a jogalkotás jelentős befolyásolására felhasználni, beleértve a kampánytevékenységekben való részvételt bármely konkrét politikai jelölt támogatására vagy elutasítására. Jellemzően az sem megengedett, hogy politikai lobbitevékenységet folytasson". A magánalapítványt jellemzően "egy magánszemély, egy család vagy egy vállalat tartja fenn, és bevételének nagy részét viszonylag kis számú adományozótól szerzi. A magánalapítványokra szigorúbb szabályok és előírások vonatkoznak, mint a közhasznú szervezetekre. A közhasznú alapítvány olyan nonprofit szervezet, amely jövedelmének vagy bevételének jelentős részét a nyilvánosságtól vagy a kormánytól kapja".

Érdemes elgondolkodni azon, hogyan kellene működnie az 501(c)(3) alapelvnek, amikor megvizsgáljuk, hogy az Izrael-lobbit alkotó számos szervezet az Egyesült Államokban hogyan érte el ezt a státuszt, amely lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék az amerikai adókat, miközben adókedvezmények révén adományozókat is vonzanak annak ellenére, hogy erősen lobbiznak, ami figyelmen kívül hagyja az amerikai törvényeket, és azért léteznek, hogy támogassanak és felhatalmazzanak egy népirtásban részt vevő külföldi kormányt. Az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC), amelyet a lobbicsoportok közül a leggazdagabbnak és politikailag leghatalmasabbnak tartanak, még dicsekszik is lobbizási képességével, valamint a hozzá kapcsolódó PAC elképesztő sikerével az Izraelnek kedvező politikai jelöltek támogatásában. A politikailag erősen elkötelezett Rágalmazásellenes Liga (ADL) és az Irán-párti, háborús Foundation for Defense of Democracies (FDD) szintén 501(c)(3). Kisebb alapítványok, mint például a Charles és Seryl Kushner Alapítvány, amelyet Donald Trump vejének, Jared Kushnernek az apja alapított, szintén 501(c)(3), és az izraeli megszállás alatt álló Palesztinában lévő illegális telepfejlesztések támogatásában vesznek részt.

Az 501(c)(3) státusz lehetővé teszi számos zsidó és Izrael-központú csoport számára, hogy nagy összegű pénzhez jusson, amelyet aztán politikai célokra használnak fel, hogy lehetővé tegyék az Egyesült Államok politikai folyamatának korrupcióját Izrael és a zsidók által kedvelt belföldi ügyek javára. És az, hogy valaki nonprofit, egészen biztosan nem jelenti azt, hogy csődbe megy, vagy egy nyirkos külvárosban lévő lepukkant irodában dolgozik. Az AIPAC több mint 90 millió dolláros bevételről számolt be, amióta Izrael háborúban áll Gázában, plusz az ADL 105 millió dolláros bevételről 1922-ben, és az FDD 18 millió dolláros bevételről ugyanebben az évben. A három szervezet vezérigazgatója Howard Kohr, Jonathan Greenblatt és Mark Dubowitz. Ők 1 055 000, 993 000 és 771 000 dollárt kerestek 2021-2022-ben.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Egyesült Államokból folyamatosan olyan pénzáramlás érkezik Izraelbe, amely messze meghaladja azt az évi 3,8 milliárd dollárt plusz a külön előirányzatokat, amelyet Barack Obama elnök 2016-ban ostoba módon garantált Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy fenntartsa a zsidó adományozók és a média támogatását Hillary Clinton megválasztásához. Grant Smith, aki az "Institute for Research: Middle Eastern Policy (IRMEP)", becslése szerint az Izraelnek juttatott éves összeg messze meghaladja a 10 milliárd dollárt, és ebben nem szerepelnek az egyéb ingyenességek, mint például az amerikai kormány társfejlesztési és gyártási projektjei és kifizetései, mint például Joe Biden elnök 14 milliárd dolláros ajándéka Izraelnek áprilisban, hogy segítsen fizetni és felfegyverezni ezt a nemzetet a gázaiak kiirtásában.

Izrael és a zsidó közösség is óriási ingyenességet kap néhány állami kormánytól. Smith leírta, hogy az egyik ilyen testület, amelyet Virginiában azonosított, egyedülálló példája annak, hogy egy állam gazdaságpolitikáját egy elkötelezett izraeli ötödik oszlop manipulálja a kormányban. A testület neve Virginia Israel Advisory Board (VIAB).

A VIAB valójában Virginia állam kormányának része. A szervezetet a Virginia Államközösség finanszírozza, és más kormányzati ügynökségektől is hozzáférhet az izraeli vállalkozások támogatására szánt pénzeszközökhöz. Személyzetét izraeliek és amerikai zsidók alkotják, akik az úgynevezett "Izrael-érdekképviseleti ökoszisztémából" kerülnek ki, és a testület önigazgató, saját maga nevezi ki tagjait és tisztségviselőit. Csak Virginiában van ilyen csoport, amely ténylegesen a kormányon belül működik, bár más államokban is vannak hasonló tanácsadó vagy "kereskedelmi" bizottságok. A VIAB titkos kedvezményes megállapodásokat köthet, különleges adókedvezményeket szervezhet, és indulási támogatásokat állapíthat meg izraeli vállalkozások számára. Ennek eredményeként az izraeli üzleti projekteket rendszeresen virginiai állami forrásokból finanszírozzák, kevés elszámoltathatóság mellett. Becslések szerint az Izrael javára csak Virginiából származó pénzforgalom meghaladta az évi 500 millió dollárt.

Smith beszámolt arról, hogy a VIAB nem csupán egy gazdasági mechanizmus. Alapszabálya kimondja, hogy "azért hozták létre, hogy elősegítse a szorosabb gazdasági integrációt az Egyesült Államok és Izrael között, miközben támogatja az izraeli kormány politikai programját". Smith azt is megjegyezte, hogy "a VIAB egy kísérleti modell arra, hogy Izrael hogyan szerezhet csendben adófizetői finanszírozást és hivatalos státuszt az Izraelt előmozdító hálózatos szervezeteknek a kulcsfontosságú állami kormányokon belülről". A testület Terry McAuliffe demokrata kormányzó kormányzása alatt (2014-2018) jelentősen megnőtt. McAuliffe, akit sokan Clintonék "táskás emberének" tartanak, bőkezűnek tekinthető államon kívüli kampánytámogatásokat kapott az aktívan Izrael-barát Haim Saban és J. B. Pritzker milliárdosoktól, akik mindketten a Demokrata Párthoz kötődnek.

Terry McAuliffe kormányzóként rendszeresen találkozott nem hivatalos, "sajtónak nem engedélyezett" üléseken több Izrael-védő csoporttal, és gyakran beszélt "a Virginia Advisory Boardról és annak sikereiről". Ez természetesen egy öncélú hazugság volt, amelyet a Clinton-féle vád alá nem helyezett bűnözők egyik legvékonyabbika mondott. Röviden, a VIAB alig több, mint egy mechanizmus, amelyet azért hoztak létre, hogy Virginia állam forrásainak engedélyezett kirablását Izrael javára hajtsák végre. Nekünk, virginiaiaknak mellékes haszonnal jár, hogy vakmerő tevékenységei számos területrendezési és környezetvédelmi jogsértéshez vezettek.

A fentiek alapján ésszerűen el kell fogadnunk, hogy csak a jéghegy csúcsát látjuk, hogy számos "nonprofit" szövetségi adómentes alapítvány és egyéb testület és szervezet létezik az Egyesült Államokban Izrael javára. Ennek ellenére van néhány Izrael-párti 501(c)(3) "jótékonysági" alapítvány, amelyek nyíltan állami küldetésük miatt meghökkentőek. Ezek több olyan szervezetből állnak, amelyeket az Izraeli Védelmi Erők (IDF) támogatására hoztak létre és használnak fel, amelyek, mint fentebb említettük, jelenleg is részt vesznek a széles körben elismert népirtásban a Gázai övezetben, valamint a palesztinok üldözésében az illegálisan megszállt Ciszjordánia egyes részein. Talán megérdemelnek némi különleges figyelmet.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 889
113
Az izraeli hadseregre összpontosító "jótékonysági szervezetek" közül a legismertebb és legnagyobb az "Izraeli Védelmi Erők Barátai" (FIDF), amely évente gyűléseket és összejöveteleket rendez Los Angelesben és New Yorkban is, hogy pénzt gyűjtsön azoknak a bátor harcosoknak, akik szinte minden nap kórházakat és iskolákat bombáznak, és sok ezer gyermeket ölnek meg. A gyűléseken a szokásos hírességek és politikusok is részt vesznek, és a befogadó média széles körben beszámol róluk. A New York-i székhelyű csoport azzal büszkélkedik, hogy közvetlenül együttműködik az izraeli védelmi minisztériummal. Az IDF barátai 2018-ban egy Los Angeles-i gálán rekordösszegű, 60 millió dollárt gyűjtöttek össze. Donald Trump jelentős pénzügyi támogatói, Miriam és Sheldon Adelson 10 millió dollárt adományoztak, amit Haim Saban izraeli-amerikai hollywoodi személyiség és felesége, Cheryl is kiegészített.

A FIDF azt állítja, hogy az egyetlen 501(c)(3) minősített IDF adománygyűjtő az Egyesült Államokban, de legalább egy másik szervezet is bekerült a hírekbe a közelmúltban. Ez a "The Association for Israel's Soldiers", amely a "The Friends of LIBI" és a "LIBI USA" nevet is viseli, és amely egy önkéntes szervezet a Massachusetts állambeli Brightonban. Valójában azt is állítja, hogy az izraeli védelmi minisztérium része, és az a feladata, hogy fedezze azokat a kiadásokat, amelyek nem részei az izraeli kormány költségvetésének. Mivel a pénz helyettesíthető, ez felszabadítja a pénzt háborúsabb célokra. De ez a leírás óhatatlanul elgondolkodtat, hogy az izraeli kormány egy eleme hogyan képes adómentes pénzt gyűjteni, amely szövetségi jövedelemadóként is levonható adományok, amelyeket nyilvánvalóan az USA-ból Izraelbe repatriálnak anélkül, hogy Amerikában bármilyen "jótékonysági" vagy "oktatási" funkció tolakodna?

Nem kell különösebb zsenialitás ahhoz, hogy felismerjük, hogy mind politikai, mind gazdasági szempontból Izraelt nem úgy kezelik az Egyesült Államok különböző szintű kormányai, mint bárki mást. Megkockáztatom, hogy ismétlem, hogyan lehetséges, hogy olyan szervezetek, amelyek elkötelezettek egy idegen nemzet háborús bűntetteinek, sőt népirtásának támogatása mellett, olyan adókedvezményeket kapnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy még több pénzt gyűjtsenek, hogy korrumpálják az őket tápláló rendszert? Hogyan lehetséges, hogy a háborús bűnöket végrehajtó külföldi hadsereg is közvetlenül részesülhet az adómentességből? Ezekre a kérdésekre választ kell adni!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
A törökök átlépnek....mivel most a török népek tanácskozásán Orbán is ott van, remélem ő is elgondolkodik rajta...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 538
113
A törökök átlépnek....mivel most a török népek tanácskozásán Orbán is ott van, remélem ő is elgondolkodik rajta...
Miközben az átlagemberek bele vannak merülve a virtuális világaikba (játékkonzolok, social media, sportesemények követése), eközben a politika, a hatalom világ ugyanúgy megint drasztikusan átalakul, mint a Szovjetunió összeomlása után.
Csak akkor ez mindenki számára szenzáció és felfogott dolog volt, most meg majd jön az össznépi rácsodálkozás az eddigi szerencséseknél, hogy eközben én mit csináltam!?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 502
67 953
113
A törökök átlépnek....mivel most a török népek tanácskozásán Orbán is ott van, remélem ő is elgondolkodik rajta...
Ahogy megröccenne a gondolat, hogy kiszállnánk, sajnos a mi érdekünkben kénytelen lenne a szövetség eltávolítani a felelőtlen vezetésünket és aztán magyartalanítani, hogy a demokrácia csodája kiteljesedhessen. Az a baj, hogy sokan nem látják még mindig amit mondok, hogy rólunk szól elsősorban a dolog, mi vagyunk az események fő célpontja. Körülkerítve. Lehet hinni, hogy Orbánistene sokaknak megcsinálta a tutit, mert tett látványosat, de még mindig erő nélkül tolja egy kényszerhelyzetben egy gálástalan faj birodalmába tagozott tartományúrként, maximálisan kitéve az összes 'baráti' és ellenséges folyamatnak.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 043
12 968
113

"Jövő héten lesznek még találkozóim, amelyek ugyanennyire meglepőek lesznek"

A cseh kommentelok Eszak-Koreara tippelnek. :D

Szerintem Izrael/Iran/Katar eselyeseb ha mar "bekemisszio".
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55