[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 910
22 455
113
Kezdjétek el a videót megállítani amielőtt odalép a tömeghez Fico és nézzétek a merénylőt! Félre nézve húzza elő a pisztolyt és úgy lő Ficora hogy egyből tudja hogy merre van! De a legérdekesebb a rendőrök reakciója! Elfutnak a lövések hangjára
Az semmi, Fico hanyatt esik egy pad mögé a hasát fogva és senki nem foglalkozik vele másodpercekig…brutális bénázás
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 928
27 783
113
Kellett volna ott lennie? Esemény olyan volt? Vagy pusztán a min elnök miatt? Meg ha lövöldöznek, lehet hogy elsőnek el kell vinni a helyszínről nehogy más lövöldöző is legyen.
Kihelyezett kormányülés. Egyébként előre kell (kéne) szólni a területileg illetékes kórháznak is, h legyen vér. Akkor is, ha csak a miniszterelnök megy. (Vagy pl nálunk a parlament elnökének is jár ez.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 290
84 390
113
Az semmi, Fico hanyatt esik egy pad mögé a hasát fogva és senki nem foglalkozik vele másodpercekig…brutális bénázás
Ha benne volt a csipet csapat is, akkor itt lesz komoly pofánvágás, és úgy néz ki, akár benne is lehetett, vagy maguktól voltak ennyire bénák.

Sajnos, ebben a szakmában elképesztő sokat kártyáznak szabadidejükben, méghozzá pénzért, és ha csak egy-kettő van, aki az adósságai okán zsarolható, nos ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 928
27 783
113
Bakker, ott volt a hírekben, hogy épp a közszolgálati tévé közszolgálatiságát akarja felszámolni, és amiatt tüntettek volna - amit most a merénylet miatt lemondtak. Csak egy példa.Nem, azt szeretné, hogy már ne a szavazók döntsenek róla.A legfontosabb dologban alkalmatlan.
A franc érti, mert a lengyeleknél meg az a demokrácia csúcsa, h a rendőrök mennek be a közszolgálati tv-be elfoglalni.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 887
4 936
113
A személyvédelem óriásit hibázott. Nem lett volna szabad beengedni egyedük az emberek közé a védett személyt. Az is érdekes kérdés, hogy 71 éves költőnek hogy jut eszébe, hogy lelövi a kormányfőt. Érdemes volna ellenőrizni a vagyoni helyzetét, meg az egészségi állapotát is. Ha pld kiderülne, hogy súlyos beteg és már nincs sok ideje hátra akkor már csak azt kell megkérdezni, hogy mégis ki volt a megbízó.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 534
8 940
113
Tehát az oroszok akarták megöletni azt a Ficot, aki végre nem küld Ukrajnának S-300at? Most komolyan ebbe az irányba mennél el? :D

Ember.. én csak beraktam egy hírt...

Egyébként aszem ma mondta Fico hogy nem a Roszatommal építettnek atomerőművet. És korábban belement hogy Ukrajna ilyen olyan támogatásába. Persze Fico inkább Putyin ügynöke, mint nem, nem is lenne érdeke Putyinnak eltetetni láb alól. Lehet hogy a fickó épp azért lőtt mert Fico nem következetesen oroszpárti.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 534
8 940
113
Bárhol is valaha is független volt a közmédia?
Max az szerint aki irányítja...
Az épp a hatalomból kiesett ellenzék szerint meg sosem az..

Hagyjuk már ezeket a naiv gyerekmeséket...

De a polákok fullba nyomták az biztos...

Nem könnyű független közmédiát csinálni, teljesen aligha. Bár a BBC egész tűrhető. Viszont van különbség, hogy nem 100%-ban független vagy full propaganda csatorna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 290
84 390
113
Ja, látom, Cicás Panyi. Nincs több kérdésem.
Pontosabban annyi, hogy mivel Panyi azonnal ide ugrott, nagy eséllyel benne van a cica is. Csak így van értelme a Panyi által behozott szálnak. Mert honnan a francból szednél elő te egy ilyen képet, ha nem tudod mit keress, ugye. Ehhez egy cica ügynöknek a Maszkavízióból akkor jut eszébe fordulni, ha tudja mit kell keresnie. Az író nevét ha beírod a netre, akkor nem Slovenskí Brancit dobja fel, abban biztos lehetsz.

Így viszont valóban benne lehet Budanov társasága is, ahogy azt a nagyérdemű jelezte a twitteren már a legelején, főleg ha tényleg benne van a csipet csapat is, és azért volt ennyire bohózatba illő a lövöldözés lereagálása.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 857
14 853
113
Bárhol is valaha is független volt a közmédia?
Max az szerint aki irányítja...
Az épp a hatalomból kiesett ellenzék szerint meg sosem az..

Hagyjuk már ezeket a naiv gyerekmeséket...

De a polákok fullba nyomták az biztos...
Igazad van..
Független közmédia? Az olyan mint fából vaskarika.. Az egész világon az összes valamire való média csatorna több mint 90%-a felvásárlások utján, egy kézben összpontosul.. A többiek a - futottak még - kategóriába tartoznak..
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 929
11 519
113
Az semmi, Fico hanyatt esik egy pad mögé a hasát fogva és senki nem foglalkozik vele másodpercekig…brutális bénázás
A szlovak TV hiradoban elemeztek a videot, ott mondtak, hogy az egyik testor raadasul meg el is ugrott a golyo utjabol. Elmeletileg nem a vedett szemelyt kene, akar a sajat testevel is vedenie?
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 929
11 519
113
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 928
27 783
113
Ez egy kihelyezett kormányülés volt, némi - a jelek szerint - extrákkal, úgy, mint vegyülés a néppel.

Nem tudom, de lehet, hogy mégis igaza van annak, aki szerint a Hszi és Putyin elnököket kisérő brutális kompánia a megoldás.

Aztán eszembe jut az Orbán vonattal kimegy Svájcba a lányához, meg a sok horvátországi turista út, az Orbán testőrök nélkül a nyakában loholó újságírókkal ...
A testőr a látványos rész, ahol előre egyeztetett program van, nyílt színen, sokan tudnak róla, (pápai mise), ott van látványpékség.
A többi esetben is megvan az előkészítés, az, h nem látod a biedermeier szekrény golyófogót egy dolog.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby