24 órával azután, hogy a törökök alakulatokat küldtek Katarba, a szaúdiak nyilvánosan bejelentették a szíriai kurdok támogatását.

Moszuli reggel.
DCGaI1DXYAAVd4z.jpg

• Tetszik
Reactions: joker
Török külügyminiszter azzal vádolja az EAE-ket, hogy pénzelték a puccsot. Októberben még megköszönte nekik a támogatást.

24 órával azután, hogy a törökök alakulatokat küldtek Katarba, a szaúdiak nyilvánosan bejelentették a szíriai kurdok támogatását.
A Paula és Paulina kutya füle ehhez képest. Kezdem elveszíteni már a fonalat. Szóval a szaudiak támogatják a kurdokat akik harcolnak a szaudiak támogatta Isis-el.

• Tetszik
Reactions: borisz
a szaudiak támogatta Isis
Ez a rész nem hivatalos, és a támogatásért cserébe lehet ha nem harcolnak majd annyira elszántan, vagy nem lesz olyan nagy a támogatás, hogy a terroristákban kárt tegyen. Én szép lassan csak egy kávét kérek, meg egy Accuracy International Arctic Warfare puskát .338-as kaliberben sok sok lőszerrel, bíztos ami bíztos.

• Tetszik
Reactions: zolkas and fip7
a támogatásért cserébe lehet ha nem harcolnak majd annyira elszántan
A szaúdiak nem szerették meg a kurdokat csak a törököket akarják gyengíteni.
A kurdok se szerették meg a szaúdiakat, de minden támogatás jól jön az újjáépítéshez és az USA függés csökkentéséhez. Sima, szennyes reálpolitika, avagy: pragmatizmus, ha úgy jobban tetszik. Az IÁ egyébként a szaúdiaknak is kockázati tényező volt, biztos nem sírnak utána. A Nuszra értelmesebb ilyen szempontból.

Az IÁ-nak már vége, a szaúdiak is látják. Készülnek az IÁ utáni időkre. A szíriai kurdok segítése például rontja a szíriai és az iraki kurdok együttműködési esélyeit, ami most megint előjött az iraki kurdok kitűzött függetlenségi népszavazása kapcsán. Aminek az eredménye nem kétséges, viszont nem kötelező érvényű jogilag.
A szíriai kurdok marxista jellegű felfogása ugyan úgy nem passzol a Barzani vezetésű iraki kurdokhoz, mint a szaúdiakhoz. A szír-iraki kurd kapcsolat kutya-macska stílusú, a köztük lévő határátkelő többet volt zárva, mint nyitva az elmúlt években.

Nem természetes, hosszútávú kapcsolatok ezek.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Ez a rész nem hivatalos, és a támogatásért cserébe lehet ha nem harcolnak majd annyira elszántan, vagy nem lesz olyan nagy a támogatás, hogy a terroristákban kárt tegyen. Én szép lassan csak egy kávét kérek, meg egy Accuracy International Arctic Warfare puskát .338-as kaliberben sok sok lőszerrel, bíztos ami bíztos.

Én már jó pár nappal ezelőtt kértem:)
Már főzik és érezni az illatát:rolleyes:
Nem baj az, ha egymással egyre agresszívebben acsarkodnak, tán csökkenti az összpontosítást a keresztény gyökerű Európa elleni hadműveletekhez.

• Tetszik
Reactions: Zed895