Az infowar-nak persze több arca van, az egyik ilyen az elhallgatás.
Nézzünk most egy ilyen szeletet Törökországból, kurd előadásban.
https://anfenglish.com/kurdistan/hpg-16-turkish-soldiers-killed-in-hakkari-20979
HPG (People's Defense Forces) sajtóközlemény az aktuális gerilla akciókról.
Hakkari (tartomány)
Gerilla akciók a megszálló török hadsereg ellen Şemzinan (Şemdinli) és Çelê (Çukurca) körzetekben
Július 13-án török konvoj ellen Nivoka falunál a Hakkari-Cele úton, egy lőszerszállító és egy páncélozott jármű megsemmisítve, egy másik páncélozott jármű megsérült.
Török veszteség: 16 halott, 14 sérült.
Az akció után a törökök Cobra helikopterekről, önjáró lövegekkel és aknavetőkkel lőtték a környéket.
Július 13-án Cele-ben, a Martyr Mazlum dombnál állomásozó törökök ellen.
Két török halott.
Utána a törökök önjáró lövegekről és aknavetőkkel lőttek.
Július 13-án a Semzinan-i Ceta dombnál lévő török állás ellen.
Török veszteség: nem tisztázott.
Sirnak (tartomány)
Július 12-én Güçlükonak körzetben a Fındıkê zászlóalj ellen. Több irányból történt támadás volt.
Török veszteség: 2 halott, egy sebesült.
Akció után választűz lövegekből és aknavetőkből.
Július 13-án a törökök Cobra helikopterekről lőtték a környéket.
Osmaniye
Július 10-én támadás a helyi török zászlóalj különítményének az épülete ellen.
Utána eredménytelen török akció.
Amed
Július 9-én a törökök akcióztak Amedben a Farqin (Silvan) és Pasur (Kulp) körzetekben.
Július 12-én az akcióban részt vevő egyik páncélozott járművet támadták a gerillák Godarnê falunál.
Légicsapás a MEDYA övezetben
Július 13-án a megszálló török hadsereg harci gépei bombáztak az éjszakai órákban Sate falunál és Tabura Êreba területen AvaSHin körzetben (Dél-Kurdisztánban = Észak-Irak).
Július 10-én szintén légi bombázás volt a Werxelê területen, Zap körzetében.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+1
https://anfenglish.com/kurdistan/dozens-of-turkish-soldiers-killed-in-Semdinli-20990
Július 14-én támadás egy török katonákat szállító jármű ellen Aktütün (Bêzelê) őrposztnál Hakkari tartomány Şemdinli körzetében.
Török veszteség: több tucat halott. (felrobbantottak egy autóbuszt?)
A törökök ellenakciót indítottak. Szórványos összecsapások a körzetben.