Ez kb olyan, mintha nálunk Győr lenne a főváros, mert Budapest nem lehetne, mert a muszlimok egyszer betették oda a patájukat és sértené őket.
Teljesen jogos. Izrael fővárosa Jeruzsálem. Ki kell végre mondani és leszámolni a polkorrektséggel.
ezt most cinikusan értetted vagy komolyan gondolod?
Jeruzsálem senkié és senkinek sem a fővárosa se a zsidóké se muszlimoké se a keresztényeké.Mindenkié ,egy nagy kegyhely.
Hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás ,ki volt ott előbb című játéknak semmi értelme.
Egyébként nem olyan egyszerű ez a kijelentés.És nem igaz,hogy a Palesztinokon kívül senkit sem érdekel.Csak egy olyan ostoba pénzközpontú ateista barom mondhat ilyet mint Trampli.Fingja sincs az embernek mért nem jutnak a közel-keleten Á-ról B-re.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Jobb lenne, ha kardigánnak meg a muszlimoknak a boszporusz és gibraltár lenne a red line, ahol nem teszik át a patájukat.
Szóval ki nem szarja le mit papmpognak.

Jobb lenne, ha kardigánnak meg a muszlimoknak a boszporusz és gibraltár lenne a red line, ahol nem teszik át a patájukat.
Most 3-at ugrottál a gyaloggal :) Ez egy összefüggés rendszer amibe Izrael a maga játékával nyakig benne van.Egyébként ha a kutyádat hagyod akkor az ágyadba alszik majd egyik nap bele is hugyozik.Szóval minden a gazdin múlik.

de egy kis háttérinfo.
cikk nyelvezetével nem értek egyet, de amit ír, az áll.
http://www.breuerpress.com/2016/07/18/hat-akkor-beszeljunk-egy-kicsit-jeruzsalemrol/
Erdekes cikk. Nem vagyok szakertoje a temanak, de szerintem meggyozoen bizonyitja, hogy a muszlimoknak semmi kozuk Jeruzsalemhez. Sot, emlekeim szerint valamelyik foarab (Szaladin?) mondta a fianak, hogy Jeruzsalemet nyugodtan atengedheti a frankoknak (kereszteseknek), Kairora kell inkabb vigyaznia, szoval ez egybecseng a cikkben irtakkal. Ugyanakkor amely ervekkel cafolja, hogy a muszlimoknak barmi kozuk lenne Jeruzsalemhez (a Koran nem emliti pl.) epp azok az ervek bizonyitjak, hogy a keresztenysegnek meg van koze hozza (a Biblia vagy 100-szor emliti), noha azt irja, hogy annak sincs.

• Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz
Ezzel ugyan egyetertek, de azert van olyan is, hogy diplomacia. Ha most nem a legszerencsesebb, akkor nem most kell feszegetni a kerdest, bar en nem veszem magamnak a batorsagot, hogy eldontsem mikor kell feszegetni, mindenesetre nekem ugy tunik, hogy noha Trumpnak most igaza van, ez csak amolyan mellekhatas es a fo celja a haboru szitasa.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Amugy konnyen lehet, hogy nem erdekli Jeruzsalem, de mivel mar jo ideje tavolodik a NATO-tol ez jol jon neki, mint hivatkozasi alap.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Amugy konnyen lehet, hogy nem erdekli Jeruzsalem, de mivel mar jo ideje tavolodik a NATO-tol ez jol jon neki, mint hivatkozasi alap.
Épp most néztem az első Heti terror c. műsort.Ez még Tramp bejelentése előtt felvett anyag.A vége felé Nógrádi felsorolja azt a 4 dolgot ami a közel keleti rendezéshez kéne szerinte.Az egyik Jeruzsálem rendezésének a kérdése.Azt mondja még csak tárgyalás sincs....hát ennyire sikerült most beleszarni a ventilátorba,meggyőződésem teljesen tudatosan rombol minden diplomáciai utat az usa. a világ válságpontjain.

• Tetszik
Reactions: fip7 and szegcsab
Épp most néztem az első Heti terror c. műsort.Ez még Tramp bejelentése előtt felvett anyag.A vége felé Nógrádi felsorolja azt a 4 dolgot ami a közel keleti rendezéshez kéne szerinte.Az egyik Jeruzsálem rendezésének a kérdése.Azt mondja még csak tárgyalás sincs....hát ennyire sikerült most beleszarni a ventilátorba,meggyőződésem teljesen tudatosan rombol minden diplomáciai utat az usa. a világ válságpontjain.
En Erdoganra ertettem.

Egy kis gyors talpaló a témához

Szerintem.

Az USA szerint túl előre törtek az oroszok a Közel-keleten, kell egy új feszültség góc, ahol akár katonailag beavatkozhatnak, próbálkozva ellensúlyozni a történteket..

Valamint, Virgonckodhat a kislánya férje.

• Tetszik
Reactions: antigonosz and gioo
Egy kis gyors talpaló a témához
A probléma onnan indul, hogy az ottoman birodalomtól teszi a keletkezését.
Hogy magyarra levetítsem a logikát, mi megszállók vagyunk Budán és az Alföldön, mert az ottoman birodalom alatt ez muszlim föld volt.

Kezdhetnék Dávidtól meg a kánaáni hadseregtől, de akkor kiderülne, hogy az arabok ott a megszállók és a zsidók csak visszavették.
069ce6fd5bc56ad16c9dceaa6e988e68--maps-the-times.jpg

• Tetszik
Reactions: Pal
Örülök hogy ebben egyetértés van. Azt hittem lesz némi náci retorika Izrael ellen.
Izrael természetes szövetségese és védőbástyája a nyugati civilizációnak, így legalább el van ismerve hogy Izrael Jeruzsálemestől a mi kutyánk kölyke.
Létezése szükségszerű.

Örülök hogy ebben egyetértés van. Azt hittem lesz némi náci retorika Izrael ellen.
Izrael természetes szövetségese és védőbástyája a nyugati civilizációnak, így legalább el van ismerve hogy Izrael Jeruzsálemestől a mi kutyánk kölyke.
Létezése szükségszerű.

Pont ugyanakkora fostömlő mint az egész Közel-Kelet. Játsszák le egymással a meccseiket csak ide ne jöjjenek.

(Halkan megjegyzem ez, amit ma Trump kihirdetett, egy 22 éves döntés...
A témában 1995-ben szavazott a kongresszus, és a döntés kötelezte az USA-t Jeruzsálem I. fővárosként elismerésére és a nagykövetség költöztetésére, csak eddig egy marikai elnök se írta alá- léptette életbe ezt a határozatot)