Izraeli katona felgyújtotta magát, öngyilkosságot követett el, miután részt vett a gázai népirtásban és a libanoni háborúban
— Héber médiaforrások arról számolnak be, hogy Daniel Edri izraeli katona tegnap öngyilkosságot követett el, miután súlyos pszichológiai traumát szenvedett el a Gázai övezetből. Edri szintén szolgált Libanonban.

A járművében gyújtotta fel magát az erdőben, a megszállt palesztin város, Safad közelében, Felső-Galileában.

Édesanyja a Walla News szerint azt mondta: "Anya, érzem a holttestek szagát, és állandóan látom őket."

Telepednek...
Parancs civilek ellen...

• Tetszik
Reactions: fishbed
Tony Blair Institute...
Tom Barrack, beszélő név...

• Tetszik

• Tetszik
A hölgy ne vegyen tartós tejet...

• Tetszik
A hölgy ne vegyen tartós tejet...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Gázai népírtás, 2025. július 11.

Izrael megtámadta az otthonukat elhagyni kényszerült palesztin családok iskolai lakhelyeit Észak-Gázában, több gyermeket megölve.Ahogy az izraeli támadások fokozódnak, az éhezés jelei mindenhol láthatóvá válnak az erőszakkal éheztetett területen, állítja a helyszíni csapatunk.

„Rendkívül szörnyű. Láttam egy kislányt fej nélkül”: Egy izraeli iskolai támadás szemtanúja

Kollégánk, Ibrahim al-Khalili beszélt a halálos éjszakai izraeli támadás túlélőivel, amelyről korábban beszámoltunk a Halimah al-Saadiyah iskolában, amely a Gázai övezet északi részén található Dzsabalia an-Nazla-ban lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket menedékezte.

„Láttam, hogy az egész terület porral van tele – akkor jöttem rá, hogy a csapás ezt a helyet érte” – mondta Abu Haitham Khalla az Al Jazeerának, a romok között állva.

„A pánik, a félelem és a rettegés, amely végigsöpört az iskolán, elsöprő volt. Körülbelül 1000 lakóhelyüket elhagyni kényszerült ember menedéket talált itt – sátrakat és tantermeket használtak menedékként” – mondta.

„Eddig 10 ember halálát erősítették meg, a sok sérült mellett – mindannyian nők és gyermekek.”

Egy másik szemtanú, Ahmed Khalla elmondta, hogy holt embereket talált egy tanterem padlóján fekve.

„Szétszakított, elszenesedett gyerekek. Asszonyok, akik semmit sem tettek. A jelenetek több mint borzalmasak voltak. Láttam egy kislányt fej nélkül – szó szerint, fej nélkül.”

Közel 800 palesztint öltek meg gázai segélypontokon és konvojokon: ENSZ emberi jogi hivatal

Az ENSZ emberi jogi hivatala szerint legalább 798 gyilkosságot regisztrált mind az Egyesült Államok és az Izrael által támogatott GHF által üzemeltetett segélypontokon, mind más segélyszervezetek, köztük az ENSZ által üzemeltetett humanitárius konvojok közelében.

„Július 7-ig 798 gyilkosságot regisztráltunk, ebből 615-öt a Gázai Humanitárius Alapítvány telephelyeinek közelében, és 183-at feltehetően a segélykonvojok útvonalán” – mondta Ravina Shamdasani, az OHCHR szóvivője Genfben újságíróknak.

A GHF május végén kezdte meg az élelmiszercsomagok osztását Gázában.

Ha jól értem te azt gondolod, hogy az arab országokban döntően nem másodrendű állampolgárok a keresztények? Mert kivételek vannak ez igaz, de 10-ből 9 arab vagy úgy általában muzulmán országban te lennél a legelső aki fülét farkát behúzná amikor megkérdezniék, hogy milyen vallású is vagy.

Felgyújtották a templomot és valamiért a temetőt is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Gázai népírtás, 2025. július 11.

Izrael megtámadta az otthonukat elhagyni kényszerült palesztin családok iskolai lakhelyeit Észak-Gázában, több gyermeket megölve.Ahogy az izraeli támadások fokozódnak, az éhezés jelei mindenhol láthatóvá válnak az erőszakkal éheztetett területen, állítja a helyszíni csapatunk.

„Rendkívül szörnyű. Láttam egy kislányt fej nélkül”: Egy izraeli iskolai támadás szemtanúja

Kollégánk, Ibrahim al-Khalili beszélt a halálos éjszakai izraeli támadás túlélőivel, amelyről korábban beszámoltunk a Halimah al-Saadiyah iskolában, amely a Gázai övezet északi részén található Dzsabalia an-Nazla-ban lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket menedékezte.

„Láttam, hogy az egész terület porral van tele – akkor jöttem rá, hogy a csapás ezt a helyet érte” – mondta Abu Haitham Khalla az Al Jazeerának, a romok között állva.

„A pánik, a félelem és a rettegés, amely végigsöpört az iskolán, elsöprő volt. Körülbelül 1000 lakóhelyüket elhagyni kényszerült ember menedéket talált itt – sátrakat és tantermeket használtak menedékként” – mondta.

„Eddig 10 ember halálát erősítették meg, a sok sérült mellett – mindannyian nők és gyermekek.”

Egy másik szemtanú, Ahmed Khalla elmondta, hogy holt embereket talált egy tanterem padlóján fekve.

„Szétszakított, elszenesedett gyerekek. Asszonyok, akik semmit sem tettek. A jelenetek több mint borzalmasak voltak. Láttam egy kislányt fej nélkül – szó szerint, fej nélkül.”

Közel 800 palesztint öltek meg gázai segélypontokon és konvojokon: ENSZ emberi jogi hivatal

Az ENSZ emberi jogi hivatala szerint legalább 798 gyilkosságot regisztrált mind az Egyesült Államok és az Izrael által támogatott GHF által üzemeltetett segélypontokon, mind más segélyszervezetek, köztük az ENSZ által üzemeltetett humanitárius konvojok közelében.

„Július 7-ig 798 gyilkosságot regisztráltunk, ebből 615-öt a Gázai Humanitárius Alapítvány telephelyeinek közelében, és 183-at feltehetően a segélykonvojok útvonalán” – mondta Ravina Shamdasani, az OHCHR szóvivője Genfben újságíróknak.

A GHF május végén kezdte meg az élelmiszercsomagok osztását Gázában.
A gázai övezet déli részébe akarnak terelni mindenkit. Ezért nincsenek segélyosztó pontok se az északi részen. Mint látható, egyéb ösztönzőik is vannak.

Két drón csapódott be az Egyesült Államok által üzemeltetett Sarsang olajmezőnek Irakban, leállítva a termelést ma korábban.
Jelentések érkeznek arról, hogy a támadás Iránhoz köthető.

:)
VD43qDt.jpeg