1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Bazz, ezek mind cigányok.
   
  Pogány, fip7, arcas and 2 others like this.
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Nekem ezzel csak az a gondom, hogy ez a kontraproduktivitás természetes jelenségként kollektív büntetési tétel szintjén jelenik meg, ha Tarrant az elkövető neve, ha pedig Ahmed csinálja, akkor késő esti bitzonságpolitikai ötpercben beszélnek róla, hogy éppen hányezer potenciális dzsihadista kószál szabadon az adott országban, de persze Ahmed elszigelten cselekedett. Lefordítva, egy ilyen tett után a fehér embernek egyből kicibálják a kezéből a maradék eszközét, fokozottan figyelik a kommunikációját, betiltják az önvédelemről szőtt összes gondolatát és szétterhelik, hogy ne is gondolkodhasson, addig nem fehéréknél megnyugtatják őket, hogy nem engedik hogy a gonosz fasisztoid fehérek elnyomják és kollektíven ítéljék meg szegény terrorista vagy épp utcai gyilkos csoportját, kártérítést adnak nekik, kormánytagok látogatják őket akik megígérik, hogy zavartalanul folytathatják a tevékenységeiket... Ez szüli a Breivikeket és Tarrantokat és éppen emiatt bármennyire is visszaható, ha nincsenek, akkor csak végignézzük ezt az egészet mint a kibaszott csirkék, ahogy naponta levág közülük a gazda.
   
  fip7, blitzkrieg, notaricon and 8 others like this.
 3. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Jogos. Ez a narratívaháború, és ezért érzik a népek elárulva magukat. Ebből a szempontból is tanulságos a Zemmour-interjú.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  München után új infó: Berlin még szarabb hely, gyakorlatilag érzésre több az Ali/mBappe mint a Jürgen. Cudar jövő kép ez, nem is kicsit...
   
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Kína egyebek között 300 repülőgépet szerez be az Airbus cégtől, ezen belül 290 A320 és 10 A350 típusú gépvásárlásról írtak alá megállapodást. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra, a 300 repülőgép listaára mintegy 30 milliárd euró. Az Airbus piaci részesedése 50 százalékra nőtt Kínában az 1995. évi 6 százalékról.

  Emmanuel Macron francia államfő bejelentette azt is, hogy Kína beleegyezett a francia baromfiexport-tilalom feloldásába. Ezen felül a CMA-CGM francia hajótársaság és a kínai állami hajógyártó vállalat megállapodott 10 konténerhajó megépítéséről 1,2 milliárd euró értékben. A kínai elnök franciaországi látogatására időzítették annak a szerződésnek a megkötését is, amelynek keretébe az EdF francia állami energiaszolgáltató konszern 1 milliárd euróért épít szélerőművet Kínában. Hétfőn jelentették be azt is, hogy a francia Fives ipari csoport és a kínai építőanyagipari csoport, a CNBMG 1 milliárd euró értékű megállapodást kötött az energia megtakarítás területén történő együttműködésről a fejlődő országokban.
  https://444.hu/2019/03/26/30-milliard-dollarert-vasarol-kina-repuloket-franciaorszagbol
   
  blitzkrieg likes this.
 6. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Dolláros árakat látok, nem yüanban fizet??
   
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Olyan színes lapokat európában nem fogadnak el. :D
   
 8. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  A muzulmánok ünnepelni akarják a forradalmunkat? :)
   
  zeal and fedett_mókus like this.
 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Annyi kiegészítéssel elfogadható:....... Az összes vallásfóbia elleni összefogás napjává...
   
 10. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Sztem nem létezik semmiféle vallásfóbia, ahogy homofóbia sem. A fóbia pszichológiai területen kb. valamitől való irracionális, bénító félelmet jelent, de ilyesmiről itt nincs szó. A fóbiázás egy aljasul ügyes húzás az ellenveleményeket hangoztatók erkölcsi megsemmisítésére, pl. egy iszlámkritikus vagy iszámellenes vélemény beleférne a szólásszabadságba, de akit iszlamofóbiásnak bélyegeznek, annak kuss a neve. (Kellene egy narratívaháborús topik. :))
   
  fip7, anonim999, Pogány and 7 others like this.
 11. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Arabok.
   
 12. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ez nem faji, hanem kulturális kérdés.
   
  FilcTroll, fip7, szuvorov and 2 others like this.
 13. 2ndt

  2ndt Well-Known Member


  A halandosagtol valo felelem, a vilag megertesenek kudarca, az oroklet utani vagy is megerdemelt egy fobiat. ;) Vallasnak hivjak. Elfogadott. :D
  Ez is eleg szomoru.
   
  gergo55 and papajoe like this.
 14. melampo

  melampo Well-Known Member

  Kulturálatlansági.
   
  blitzkrieg and notaricon like this.
 15. misinator

  misinator Well-Known Member

  Kedves britek!
  Olvasgatom a napi, mit napi; lassan inkább már óránkénti fejleményeket a brexitetek körül.
  Köszönöm ezeket a szórakoztató híreket, fordulatos fejleményeket!

  Kedves britek! Nektek küldöm ezt a dalt!:)
   
 16. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Apa kezdődik a rassizmus!

  Az USA-beli nagy siker után kiderült hogy itt is van olyan, hogy aszongya afrikai-európaiak. És várj várj várj várj várj, KÉÉÉPZELD, a szemét fehérek itt is RASSZISTÁK.
  Bizony ám. De nem csak úgy simán, hanem beléjük van ivódva, intézményesen. Az pedig csúnya dolog és tűzzel vassal írtani kell.

  A dolog pikantériája hogy épp történetesen ugyanazok hozták be őket hajószámra, mint akik most elkezdtek látványosan aggódni értük és megvédeni őket a csúnya, gonosz fehérekkel szemben.

  Ja és persze KÁRPÓTOLNI is kell rögtön őket a csúnya, sosem elfelejthető gyarmati múlt miatt. Oké, a holokauszt túlélők kezdenek kihalni, max a görögök próbálkoznak még vele, kell valami új ideológia, a feketék pedig tökéletes eszközök erre.

  https://www.politico.eu/article/mep...z_ORauDsywulmOrHX3yFml-xhkREHZB2m6zGFyp-IFWWA
   
  antigonosz, 2ndt, FilcTroll and 2 others like this.
 17. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  A vakhit szörnyű. A létezés mélyebb értelmét kutatni viszont sztem fontos, és van olyan, aki arrafelé istenre bukkan. Sztem ez nem akkora baj, és lényegében az összes vallásos ember, akit ismerek, tök normális, megbízható, kedves és fejben-szívben is rendben van. Én nem hiszek a materializmusban :)
   
 18. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla
  A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

  Cesare Battisti szélsőbaloldali gerilla elismerte azt a négy gyilkosságot, amiért 37 éven át kellett bujkálnia a hatóságok elől. A férfi egy, a főügyész által végzett kihallgatáson ismerte be tettét az Oristano börtönben, ahol jelen pillanatban őrizetben van. Battisti vallomását aztán egy sajtótájékoztatón is megerősítették.

  Több rablásban is bűnösnek vallotta magát, ezenkívül pedig áldozatainak családtagjaitól bocsánatot kért, mint mondta, akkoriban úgy gondolta, hogy az "igaz ügyért" harcol.

  A most 63 éves Battisti a hetvenes évek második felében a hírhedt Vörös Brigádok nevű terrorszervezet oldalágaként működő egyik csoporttal négy gyilkosságot követett el. Tettéért életfogytiglani börtönre ítélték, de 1981-ben megszökött. Ezt követően Franciaországon és Mexikón át Brazíliába menekült.

  Januárban érkezett a hír, hogy a brazil elnök, Jair Bolsonaro kiadja Olaszországnak a kommunista terroristát. Az olasz kormány üdvözölte Battisti elfogását. Matteo Salvini belügyminiszter dicsérte a bolíviai rendőrség és a brazil kormány munkáját. Hangsúlyozta: Battisti olyan bűnöző, aki nem érdemli meg, hogy kényelmesen éldegéljen a tengerparton.

  [​IMG]
  Battisti olasz rendőrök társaságában.

  A Battisti ügyén dolgozó ügyész szerint a férfi

  azzal, hogy sokáig ártatlannak vallotta magát, segítséget kaphatott francia és brazil szélsőbaloldali szervezetektől. Ezen évek alatt négy könyvet és számos cikket írt, Franciaországban még egy tévétársaságnál is dolgozott."

  Battisti vallomását Matteo Salvini olasz belügyminiszter is kommentálta. Szerinte "jobb később, mint soha", már ami a férfi több évtized után tett bocsánatkérését illeti.

  Azt várom most a baloldal álértelmiségeitől, akik védték és mosdatták ezt a gyilkost, hogy kérjenek ők is bocsánatot."

  Bolsonaro szerint pedig Battisti kiadatása is jelzi: elnöksége alatt Brazília nem lesz a bűnözők paradicsoma.

  https://888.hu/article-beismerte-a-gyilkossagokat-a-braziliaban-elfogott-olasz-kommunista-gerilla
   
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-...i-tengeri-haditengereszeti-muveletet-6352028/
  "Az Európai Unió felfüggeszti a migránsok megmentését és az embercsempész-hálózatok felderítését és felszámolását célzó földközi-tengeri Sophia haditengerészeti műveletét, miután a tagállamok között nem volt egyetértés annak fenntartásában – közölték kedden uniós források.
  A dpa hírügynökség értesülése szerint ugyanakkor továbbra is nyújtanak légi támogatást, illetve folytatódik a líbiai parti őrség kiképzése.
  Amennyiben az uniós tagállamok nem értenek egyet a felfüggesztéssel, akkor azt szerda éjfélig jelezhetik. Különben a felfüggesztés hat hónapon belül hatályba lép..."
   
 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/2019...itja-a-muszlim-ferfiakat-egy-pragai-imam.html
  "Egy prágai imám arra buzdítja muszlim követőit, különösen a férfiakat, hogy kezdjenek el fegyverkezni az új-zélandi mészárlás miatt.
  A Leonyid Kusnarenko nevű, ukrajnai születésű muszlim vallási vezető, aki a Prágai Muszlim Közösséget is irányítja,
  Facebookon tett közzé egy felhívást, miszerint a férfiaknak neki kellene kezdeniük fegyverkezni az új-zélandi Christchurch mecsetében végrehajtott mészárlás miatt, amiben 50 hívőt ölt meg egy férfi.
  A mostani tragikus események fényében szeretném közölni minden tagunkkal, különösen a férfiakkal, hogy akik szeretnének életük és tulajdonaik megvédése érdekében fegyverkezni, azok vegyék fel velem a kapcsolatot és én segíteni fogok. Szálem alejkum. - fogamazott a prágai imám...
  ..Félreérthetetlenül utalt rá, hogy muszlim vezetőként gyakorlatilag korlátlan mennyiségben tud fegyvert szerezni Közép-Európában, elég csak segítséget kérni.
  Természetesen ekkor jött is a magyarázkodás Kusnarenkótól, miszerint a felvetése mindössze csak a megelőzésre koncentrál, hogya bolondok ne tudjanak bemenni a mecsetekbe és rossz dolgokat csinálni.
  Tehát még a kritikák után sem gondolta meg magát, továbbra is vállalja, hogy Európa szívében a muszlim férfiaknak fegyverkezniük kellene."
   
  tindalos, fip7 and blitzkrieg like this.

Ezen oldal megosztása