[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/05/09..._jojjenek_az_eu-n_kivuli_kepzett_bevandorlok/
"A német szövetségi kormány egyértelműen elkötelezi magát az Európai Unión (EU) kívülről származó képzett munkavállalók bevándorlása mellett - mondta Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) az MTI jelentése szerint...
...A munkaerő utánpótlásában elsősorban a hazai forrásokra és az EU-s társországokból beáramló munkavállalókra kell támaszkodni, de előre látható, hogy ez nem lesz elég a vállalati igények kielégítéséhez, EZÉRT MEG KELL ALKOTNI A KERETEKET A HARMADIK ORSZÁGOKBÓL SZÁRMAZÓ KÉPZETT MUNKAVÁLLALÓK "IRÁNYÍTOTT ÉS RENDEZETT" BEVÁNDORLÁSÁHOZ - mondta Horst Seehofer...
...Az előterjesztés szerint megszűnik a hazai és az EU-s munkavállalókat előnyben részesítő, úgynevezett elsőbbségi vizsgálat, vagyis nem kell majd egy állás betöltésénél megvizsgálni, hogy egy EU-n kívüli jelentkező helyett van-e alkalmas német vagy EU-s munkavállaló...
...A Bundestag ellenzéki pártjai élesen bírálták a törvényjavaslatot. A CSU-tól és testvérpártjától, a Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) szerint a kormány túlságosan szélesre tárja a kapukat, világszerte érvényesülő "szívó hatást" idéz elő, ami a Németországba irányuló bevándorlás nem kívánatos növekedéséhez vezet.
A Zöldek és a liberális FDP szerint viszont éppen az a gond, hogy a tervezett szabályozás nem eléggé következetes, átfogó és széles körű. A javaslat csupán a kormány "bátortalanságát" mutatja - emelték ki az FDP részéről, a Zöldek vezérszónoka pedig aláhúzta, hogy Németország "bevándorlóország", amelynek modern bevándorlási törvényre van szüksége, de a kormány javaslata nem felel meg ennek a követelménynek."

https://karpathir.com/2019/05/09/autonomia-az-europai-unioban/
"Hosszú évek elhúzódó vitája és pereskedése után az Európai Bizottság végre zöld utat adott annak a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésnek, amelyet a Székely Nemzeti Tanács még 2008-ban indított – közölte Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyről az Alfahír számolt be...
...A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés célja, hogy az EU-ban minden vallási, etnikai, nemzeti alapon szerveződő közösségnek joga legyen a gyarapodáshoz és a fejlődéshez."Az a döntés hogy "az EU-ban minden vallási, etnikai, nemzeti alapon szerveződő közösségnek joga legyen a gyarapodáshoz és a fejlődéshez."mindenképpen jó Magyarországnak, és a környező országokban élő magyar kisebbségeknek.
De leginkább csak jó lenne. El nem tudom képzelni, hogy a Románok engednék megvalósulni akárcsak Székelyföld autonómiáját is. Viszont az EU jelenlegi körei széleskörűen kihasználhatják majd a "migráns területek és kultúrák" legalizálásához. mondván, hogy hát kérem EU-s jogszabály van rá.
Ezért fel kell tenni a kérdést, miért is most fogadták el több mint 10 év "harc" után. Igen kétlem hogy az Erdélyi-Székelyföldi magyarok miatt. Az EU bizottság összetétele még mindig ugyanaz, mint az elmúlt években.

Így a két hírt (sajnos) egyben is kell szemlélni.
Mindenesetre mindenképpen ki kellene használni, hogy az Erdélyi magyaroknak is haszna legyen belőle. Mert ami Németországban helyi törvény lesz a bevándorlásról/EU-n kívüli legális munkaerő bevándorlásról , az eléggé egyértelműen Németország EU-s akarata is szokott lenni.. És ha a már itt lévő több tíz milliós muszlim/iszlám bevándorlók/"migránsok" területi /kulturális autonómiához, vagy lényegében ahhoz juthatnak...
 

silversisko

Active Member
2011. december 15.
159
161
43
Annak tudatában, hogy feltehetőleg valahogy elszökött egy orosz rehab központtól,, nem visszaszolgáltatják hanem ellopják és egy rezervátumba száműzik?

Rosszul látjátok, a delfin "menekült" ezért nem maradhat, hanem maradnia kell, hiszen a diktatúrában kényszermunkát végeztettek vele..... Most majd egy igazi terápiás centrumba kerül, ahol majd ő eldönti, hogy egyáltalán delfin-e.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
Brit és skót vezető.
D6UDgLlX4AUbWZo.jpg

D6UDgLPW4AANnfN.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/eurologus/...t_haborut_is_el_tudnak_kepzelni_az_europaiak/
"Széthullás, háború – egy felmérés szerint ilyen képek élnek azon országok polgáraiban, akik a következő Európai Parlament képviselőinek 80 százalékát küldik. Az emberek Franciaországban, Szlovákiában és Lengyelországban a legborúlátóbbak. Előkerült Orbán Viktor is.
Az EU polgárainak több mint fele tartja reális lehetőségnek, hogy az Unió a következő 10-20 évben felbomlik, de 30 százalékuk azt is el tudja képzelni, hogy háború tör ki a tagállamok között – ez derült ki a Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) felméréséből, amelyet a Guardian ismertetett..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 980
113

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 541
113
Zseniálisnak tartom ahogy az osztrák szélsőjobboldali politikust színvallásra késztették. Valószínűsíthetően lesznek még a szabadabb országokban ilyen dolgok napvilágra hozva, ezáltal is megtisztítva a közéletet az árulóktól. Európának erős az immunrendszere. Annak örülök hogy vannak olyan észak-ázsiai emberek akik hitet tettek a tiszta közélet és a demokrácia mellett.