[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Oroszország tovább csökkenti a gázszállítást az Északi Áramlaton keresztül

2022-06-15 18:04

https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Az orosz állami monopólium, a Gazprom bejelentette, hogy 67 millió köbméterre csökkenti a földgázszállítást az Északi Áramlat vezetéken keresztül. m naponta egy másik Siemens gázturbinás motor kényszerleállására hivatkozva a kompresszorállomáson.

Az Ukrinform jelentése szerint az Interfax.

"A nagyjavítás előtti nagyjavítási időszak lejárta miatt (a Rosztechnadzor utasításának megfelelően és a motor műszaki állapotának figyelembevételével) a Gazprom felfüggeszti egy másik Siemens gázturbinás hajtómű üzemeltetését a Portova CS-nél" - közölte a Gazprom . egy nyilatkozatot .

A KS "Portova" napi termelékenysége június 16-án, moszkvai idő szerint 01:30-ról 67 millió köbméterre csökken. m naponta.

Olvassa el még: Oroszország 40%-kal csökkenti az Északi Áramlaton keresztüli gázszállítást

Kedden a Gazprom közölte, hogy az Északi Áramlat gázszivattyúzása "a Siemens idő előtti javításai miatt" a szokásos 167 millió köbméter helyett 40%-kal, napi 100 millió köbméterre csökken.

Az Oroszországból Németországba gázt szállító Északi Áramlat állítólag 2011-ben indult, kapacitása évi 27 milliárd köbméter.

A teljes körű orosz-ukrán háború kitörése után a német ellenzék felszólította a jelenlegi német kormányt, hogy hagyja abba az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül történő orosz gázszállítást. A majdnem befejezett Északi Áramlat-2 projekt minden munkáját felfüggesztették.


A német gazdasági miniszter politikainak tartja az orosz gázszállítás csökkentését​


2022.06.15 17:35



Politikai lépés az orosz gázellátás csökkentése az Északi Áramlat-1 vezetéken keresztül.

Ennek a meggyőződésének adott hangot Robert Habek német gazdasági miniszter egy tájékoztatón – írja az Ukrinform.

"Alapvetően én így látom... Az a benyomásom, hogy ami tegnap történt, az politikai döntés, nem pedig pusztán technikai döntés" - mondta Habek.

Emlékeztetett arra, hogy Oroszország már egy ideje fokozatosan csökkenti vagy leállítja egyes országok, különösen Lengyelország, Bulgária és Dánia gázszállítását. A folyamat része a Gazprom Germania orosz felhatalmazása is, amely ugyan nem vezetett a németországi gázszállítások csökkenéséhez, de a szerződések újrakötését és ennek következtében az üzemanyagárak újabb emelkedését eredményezte.

Gabek elismerte, hogy ismert a probléma a Siemens berendezésével, amelyet az Északi Áramlat-1 állomásaira telepítenek. Elmondása szerint Németország és az Európai Bizottság megállapodott abban, hogy ezeknek a létesítményeknek a műszaki karbantartását nem sújtják szankciók. Jelenleg tárgyalások folynak a kanadai partnerekkel, akik ténylegesen részt vesznek a berendezés karbantartásában a kanadai szankciós törvények és rendelkezések betartása érdekében. Mivel azonban a Siemens berendezések karbantartásának megkezdését csak őszre tervezték, így a szivattyúzás mostani 40 százalékos csökkenése nem magyarázható pusztán műszaki okokkal – mondta a gazdasági tárca vezetője.

Hogy ez a csökkentés hogyan érinti a német és az európai gázpiacot , az 2-3 napon belül kiderül – mondta a politikus. Általánosságban elmondható, hogy a hiányt más forrásból származó importtal lehet pótolni. Jelenleg Németországban nincs gond a szállítási volumennel – biztosította a miniszter, és megjegyezte: az elmúlt hetekben, napokban jól halad a tárolók feltöltése.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség szerint a jelenlegi kihasználtság Németországban 55,19%, és néhány tárolási arány jóval magasabb, mint 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2021-ben. Általában véve a szabályozó szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet. Klaus Mueller osztályvezető ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az Oroszországból Németországba és Nyugat-Európába irányuló nyári gázszállítások várható csökkenése megnehezíti az európaiak számára a gáztartályok 80-ra, vagy Németországhoz hasonlóan akár 90%-ra való feltöltését. téli. Jelenleg az EU-ban átlagosan 51%-ban vannak kitöltve.

Oroszország továbbra is Európa egyik fő gázforrása: hetente körülbelül 1,6 milliárd köbméter, ami az EU teljes gázimportjának mintegy ötöde.

Amint az Északi Áramlat-1 üzemeltetője előző nap beszámolt róla, 40%-kal csökkentette a gázszállítást ezen a vezetéken, ami a kompresszorállomás turbinájának javítási igényével magyarázható. A Gazprom elleni szankciók nem engedik vissza a Siemens turbinát Oroszországba a kanadai cégtől, ahol nagyjavításon esett át. Emellett az orosz fél szerint a kompresszorállomáson a motorok műszaki meghibásodását is találták, ami miatt a Rosztechnadzor átmenetileg betiltotta működésüket.
Olvassa el még: Oroszország 40%-kal csökkenti az Északi Áramlaton keresztüli gázszállítást
Elemzők azonban ezt a Kreml lehetséges taktikai manőverének tartják, amellyel nyomást gyakorolhatna Európára a szankciók enyhítése érdekében.

Állítólag jelentősen visszaesett az Európába irányuló orosz földgázszállítás, amióta az EU szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az ukrajnai agresszió miatt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 521
113
Önélzetes a kis latol…
Tulajdonkepp nincs problema mert ezt szerettek volna, a szankciok mukodnek.

A valosagban jelenleg az tortenik hogy a 4 nagy capa (Kina, Usa, Oroszorszag, EU) epp felzabalja a leggyengebbet. Ez pedig az EU.
Aztan megjelenik ugy nez ki egy uj nagy capa (India) es ujra 4-en lesznek.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 497
113
Önélzetes a kis latol…
A miniszter szerint jelenleg „képesek beszerezni a gázt a piacról, igaz, magasabb áron”, ennek köszönhetően pedig az ellátás egyelőre biztosított.
:)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Eljött a takarékos energiafelhasználás ideje Németországban, a helyzet komoly, minden megspórolt kilowattóra számít - közölte Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy a Gazprom orosz állami energetikai óriásvállalat csütörtöktől tovább csökkenti az Északi Áramlat-1 vezetéken Németországba szállított földgázmennyiséget.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/244970/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Az Európai Bizottság azt ajánlja a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, hogy adjon európai perspektívát és tagjelölti státuszt Ukrajnának, azzal a feltétellel, ha az ország számos fontos reformot végrehajt - jelentette be Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245021/
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 013
93
Az Európai Bizottság azt ajánlja a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, hogy adjon európai perspektívát és tagjelölti státuszt Ukrajnának, azzal a feltétellel, ha az ország számos fontos reformot végrehajt - jelentette be Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245021/
UvL "véletlenül" sárga és kék színeket felvonultató ruhát vett fel ...

kérdés, ez most jó lesz európának? szvsz nem, de ugye a józanul gondolkodókat nemigazán engedik oda a hatalomhoz.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
UvL "véletlenül" sárga és kék színeket felvonultató ruhát vett fel ...

kérdés, ez most jó lesz európának? szvsz nem, de ugye a józanul gondolkodókat nemigazán engedik oda a hatalomhoz.
Az egész arra megy ki, hogy az EU adófizetők pénzét odaadhassák a náci Ukrajnának.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 742
113
Az Európai Bizottság azt ajánlja a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, hogy adjon európai perspektívát és tagjelölti státuszt Ukrajnának, azzal a feltétellel, ha az ország számos fontos reformot végrehajt - jelentette be Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245021/
Azokat a reformokat majd Moszkvából fogják intézni a maradék Ukrajnának.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

 
  • Tetszik
Reactions: fip7

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 829
113
UvL "véletlenül" sárga és kék színeket felvonultató ruhát vett fel ...

kérdés, ez most jó lesz európának? szvsz nem, de ugye a józanul gondolkodókat nemigazán engedik oda a hatalomhoz.
Bakker, most esett le, hogy mekkora porhintes megy itt a szemünk előtt. Mi van , ha az EU arra játszik, hogy az oroszok behúzzák az ukránokat és mivel előtte az ukránok tagjelölti státuszt kaptak, így majd az oroszok lesznek bent az EU- ban. Így fog létrejönni a technológia és a nyersanyagok házassága. Persze a porhintéshez kellenek a hasznos idióták, mint a lengyelek és a baltiak.