Itt a pont. És jön a többi: tanuljon a gyerek Magyarországon, magyarországi egyetemen, és valószínűleg, h nem jön haza, vagy maradjon a szülőföldjén, rosszabb iskolában, vagy járjon az ottani egyetemre, és akkor jó eséllyel más nemzetiségű párja lesz, a gyereke már nem tud magyarul.
Egy olyan.. nevezzük közösségnek, közösségbe van alkalmam néha járni, ahol az egyik nő kárál, hogy hazamegy Felvidékre, és 2-3 év alatt is hogy asszimilálódik a magyarság. A másik meg kárál, h az első kva könnyen beszél Bécsből, a gazdag férj mellől, kva egyszerű volt lelépni még 1980 előtt, nem ott szopni.. És mindkettőnek igaza van.
Ki is lehet mondani ritkán feltett kérdéseket:
És tudott erre a magyar értelmiség választ adni?
Tudott erre a Rendszerváltás utáni Mo. választ adni?
Tudott erre az (ál)Nemzeti vezetéses a kétharmadok alatt a Mo./FIDESZ választ adni?
A költői kérdésekre egyértelmű NEM a válasz!
Az én LMzésem az eredményekről:
Valóban a magyar szavazókon múlt! Ha a "Simi"-re leadott magyar szavazatokat csak nagyságrendileg becsülve levonjuk a győztestől, és csak harmadát --mert azért mindenki nem tudott/akart volna az AUR-osra szavazni, tehát csak a harmadát-- hozzáadjuk "Simi"-hez, akkor bizony nyert volna!
Teljesen profi módon kielemezték --vagy "eltalálták"--, hogy a magyar szavazókon múlik "Simi" győzelme!
...csak az a sok katona-temetős dolog --meg a sok "többi"-- is hozta a várható "eredményt"!
Az is érdekes, hogy a szomszédos országok béli román --de inkább főleg nemzetiségi-- kivándoroltak sem felejtettek!
Az EU-s "román-románok" szavazatinak aránya meg a teljesen kiszámítható/becsülhető volt.
U.I: Én is azt hittem, hogy "Simi" győz! Örülök, hogy tévedtem: ő jobban szolgálta volna a román érdekeket.
Szerintem Mo.-nak, a magyaroknak a "puhítható" győztes a jobb!
...ha végre ki is tudnák/akarnánk használni az ellenfelek hibáit a mindent felülíró --de-nem-monjuk-ki'-- "Priorítás" hajszolása helyett!![]()
![]()
.
De erre miért a Fidesz / Magyarország kéne, h választ adjon? Erre a helyi nemzetiségi párt kellett volna, h választ adjon. Leginkább.
...és adott?

Erre megadja a választ az a tény, hogy a rohamosan fogyó román népességben is csökken a magyarok száma!
A rohamosan csökkenő román szavazatok ellenére is alig van meg az 5% !!!
Jobban csökken a magyar népesség --és ezzel az aránya, súlya, érdekérvényesítő képessége is--, mint a 20-25%-os elvándorlású "román-román"!
Ez meg is adja a választ az RMDSZ nemzetmegőrző tevékenységére.
Már rég ki kellett volna dolgozni --a háttérben-- egy fennmaradási tervet! ...de NINCS ilyen! Ezt mutatják a számok!
Ha csak a korábbi magyar népesség 95%-át megtartják, akkor --6,5%x1,25=8(+)%-os pártnak kellene lenni! Ehelyett választásrő választásra --csak erős mozgósítással-- van meg a "bent-maradós" 5%.
Nem ekézni akarom az RMDSZ-t, csak ideje lenne reagálni a Valóságra, nem pedig a FIDESZ-es --béka az üstben"/strucc-(bel)tenyésztéses ügymenettel kellene saját maguknak/magunknak hazudni.
Ehhez le kéne szakadni az elkényelmesítő, és felszámolódáshoz vezető FIDESZ-es ideológiai és pénzügyi emlőkről!
meglepő módon ez nem nehéz, csak akkor elmaradnának a 2-3-4 évente új szolgálati autók, a látszat-kongresszusok tiszteletdíjai, a kamu-alapítványok tisztségei...
Jééé, csupa személyes-egyéni előny, a látszat-sikerekért cserébe! Nem ismerős?
----------------------------------------------
A kérdésed másik részére pedig az adja a választ, hogy egy ország súlyát, érdekeit az szolgálja jobban ha a --már csak 10 évvel ezelőtt valós-- 15 milliós magyarság
- elfogy a jelenleg --sajnos inkább valós-- 11 millióra,
- vagy 17 milliós lenne a természetes gyarapodási folyamat és vissza-asszimiláció miatt!
...mert mint tudjuk az erre is érvényes örök klasszikust: "A Mennyiség átcsap Minőségbe!"
.