[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 597
113
Az oroszok ellen megy a durva médiatámadás. Non stop.
Nyomják a fegyvereket az ukriknak és közben úgy tesznek, hogy nem is ők...
Meg is lettek ezért fenyegetve az orosztól! De hát nem tehetnek mást, mert az USA árgus szeme rajtuk van (Samu bácsi is ismeri a románok történelmi szélkakas természetét).

Velünk meg gondolom kényszeredetten kedvesek, lévén, hogy mi egyelőre jól fekszünk Putyinnál, így ha ne add isten farokvégre kapja őket a medve, remélik, hogy mi kevésbé leszünk olyanok, mint ők voltak Trianonkor, amikor 100%-ban magyar lakta területeket is megszereztek mohóságuk okán (amilyen marhák vagyunk, igazuk lesz - mert hát a magyar lovagiasság mindenek felett:().

Ma halottam egy jó kis interjút/elemzést egy izraeli elemzőtől (dr. Robert C. Castel: A nyugat elvesztette a háborút - fent van a youtubon) amiben világosan elmondja, hogy az orosz nem fog megállni Ukrajna határán, hanem biztos védelmi vonalat fog kialakítani nyugattal szemben, ami nagyrészt a kárpátok vonulata lesz, északon valahol No. közepén. Kb. ezt tatom én is már jó ideje (nem mintha olyan okos lennék, mint említett elemző). Ha ez meg lesz, akkor valószínű, hogy Ro. szét lesz szedve egy orosz Nagy-Moldvára, "Ukrán"-Bolgár Dobrodzsára, Havasalföldre és a Kárpátokon túli részre, ami természetesen nyugati érdekszférában marad (már ha lesz egyáltalán ilyen entitás és nem valami egymással marakodó európai országok folyton változó szövetségi rendszere /kb. 30 éves háború mintájára/).
Szóval, jön a dér a kutyára.
Végül is eltelt 100 év, miért ne?
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 316
12 681
113

Úgy tűnik, elhárul az akadály a fekete-tengeri gázkitermelés elől​


  1. Ezt azért a Kígyó-sziget orosz helyőrségével is beszéljék meg...
  2. "Nagy szükség van rá, mivel máris vannak cégek, amelyek a törvény életbe lépésének másnapján máris elkezdik a gáz kitermelését" -álmaikban.
    Maximum az infrastruktúra kiépítését kezdik el tervezni.
  3. "Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden arról beszélt, hogy a koalícióban megállapodás született arról is, hogy a kitermelt gázt milyen arányban osztják el: a jövedelem 60 százaléka a román államot illeti meg, 40 százaléka pedig a kitermelő cégeké lesz."
    - Gondolom, ez a nyereségrészesedést jelenti, mert bevételarányosan túl durva lenne.
    De ez az arány is nevetséges és elfogadhatatlan lesz a nyugati olajcégeknek.​

 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ide teszem be:

Ma voltam k.hivatalban.
Tömeg.
80% a 14 év körüli gyerekkel érkezett /ahogy hallottam/ mondván hogy személyi igazolványt /ezzel schengenen belül lehet mozogni/ vagy útlevelet jött készíttetni vagy a készet átvenni.
Tehát szülők + 14 év körüli gyerek vagy gyerekek.
Tehát ez kb. két hete kezdődhetett mert annyi a átfutási idő.
De tömegszerűen érkeztek a új igénylők is.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ide teszem be:

Ma voltam k.hivatalban.
Tömeg.
80% a 14 év körüli gyerekkel érkezett /ahogy hallottam/ mondván hogy személyi igazolványt /ezzel schengenen belül lehet mozogni/ vagy útlevelet jött készíttetni vagy a készet átvenni.
Tehát szülők + 14 év körüli gyerek vagy gyerekek.
Tehát ez kb. két hete kezdődhetett mert annyi a átfutási idő.
De tömegszerűen érkeztek a új igénylők is.

Kiegészítem
k.hivatalban persze magyarba voltam...
/ha valakinek nem világos mit értek a kifejezés alatt/
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

atek

Well-Known Member
2013. június 14.
202
573
93
Milyen gonosz ez a MOL és milyen nagy hatalma van, hogy meghatározza világpiaci árakat.

"A román energiaügyi miniszter a MOL Romániát okolta a pánikhangulat miatt.

Az ebihoreanul.ro bihari hírportál megkereste annak a belényesi MOL-partner töltőállomásnak a tulajdonosát, amelyik szerda délután 11 lejre emelte az árait. Elmondta: eddig ő maga is 7,6 lejért adta az üzemanyagot, de szerdán már csak 8,6 lejért tudott a MOL lerakatából üzemanyagot vásárolni, és arról értesült, hogy csütörtöktől már tíz lej fölött lesz a nagybani ár."
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
642
2 838
93

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Úgy látom még nem volt.
Szöveget nem teszem be hogy követhetőbb legyen a fórum.
Vélemény most nem lesz :)
“…. amikor hazudott a Mig-21 lezuhanásának okáról”

Ezt akarta mondani a Mr demokrácia.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 316
12 681
113

Várakozáson aluli a román növekedés, a háború pedig súlyosbíthatja a helyzetet​

A bruttó hazai termék tavalyi eredménye alaposan meglepte a politikusokat, elemzőket egyaránt. A remélt 7 helyett 5,6 százalékos GDP-bővülésről számolt be a bukaresti statisztikai intézet (INS) gyorsjelentése. Ez maga után vonta a 2022-re és 2023-ra vonatkozó előrejelzések lefelé módosítását is. A helyzetet súlyosbítja az orosz–ukrán háború.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdas...des-a-haboru-pedig-sulyosbithatja-a-helyzetet
 

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93


A román-izraeli kétoldalú kapcsolatokról szólva Aurescu elmondta, hogy idén harmadik alkalommal jair lapiszerveznek közös kormányülést. A román fél főleg a mezőgazdaság, vízgazdálkodás, mesterséges intelligencia, kiberbiztonság terén lát lehetőséget a gazdasági együttműködés javítására. Megerősítette: Románia továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus és idegengyűlölet megfékezésében, tavaly ennek érdekében a bukaresti kormány a zsidóellenesség leküzdését célzó, az emlékezéspolitikát támogató stratégiát fogadott el.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and omae