[BIZTPOL] Románia

Teleteszik betonkeresztekkel az nyugvó román hősöknek állítva, pedig tudjak ott nincsennek románok csak egy de neki van sírja és neve is fel van tüntetve úgy mint az összes magyarnak. Persze alig 10 km-re van egy román katonatemető de azt senki sem akarja rendbetartani.
Kolozsváron Funar idejében túrták fel a főteret mindenféle ősi dák (?) (még ha közük is volna hozzájuk) régészeti lelet miatt, és persze nem is találtak semmit csak azt amit az oláh megbízott munkások este ástak el a földhalmok alá, néhány kardot, lándzsahegyet .... és az egyikben nem bennfelejtették a "made in romania" feliratot ? :D

Szerintem a NATOnak lehetne jelezni hogy pejparipa pimpilimpijét álljon már meg a menet! Elvileg a románok a szövetségeseink akkor egy esetleges háborúban hogy bízzon a magyar katona benne ha két lábbal tiporják a magyarságunkat Erdélyben?
Hangsulyoznak hogy ilyen csekelyseg nem vethet arnyat a szovetsegesi viszonyra, ezert ne allitsunk kereszteket a halottaink fole.

• Tetszik
Reactions: vilmoci
Azt hiszem a temeto helyhatosagilag mar atesik a tuloldali roman Jako, Bako, Dako vagy milyen megyebe. Vagy valami ilyesmi huzavona van vele.

Amúgy a román hatóság is elismerte, hogy a dormánfalvi polgármesteri hivatalnak semmi köze a területhez, az a szentmártoni közigazgatáshoz tartozik, ami Hargita megye. Ha megkapom a cikket linkelem.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Amúgy a román hatóság is elismerte, hogy a dormánfalvi polgármesteri hivatalnak semmi köze a területhez, az a szentmártoni közigazgatáshoz tartozik, ami Hargita megye. Ha megkapom a cikket linkelem.
Ok, en is olvastam par napja onnet tudom ezt a Bako dolgot, csak azert minden nemmarad meg mert sok minden masnak is kell a memoria.

Kizarolag a nemet Nato szovetsegesunk es Horthy Istvan keleti fronton teljesitett szolgalatanak emleke celjabol. :D
Tudod micsoda vernyakolas lenne egy ilyen nevado ellen?

és még abból mi lenne, ha vennék még pár Leo2A7-est és felállítanánk két páncélos dandárt a Brassót és a Kolozsvárt :)

(csak viccelek, városokról nem nevezünk el szárazföldi egységeket, csak hadihajókat, de mondjuk lehetne Hunyadi és Báthory :hadonaszos:)

• Tetszik
Reactions: alfa74 and zeal
Kizarolag a nemet Nato szovetsegesunk es Horthy Istvan keleti fronton teljesitett szolgalatanak emleke celjabol. :D
Tudod micsoda vernyakolas lenne egy ilyen nevado ellen?
Nekem konkrétan tetszene, számomra a fiúk nem felelősek az apáik bűnei miatt. Az apjának van rossz emléke mert odaadta Erdélyt azért cserébe hogy beleültessék a románok a Budai várba.

Már linkeltem :)

Vannak nemzetközi szerződések amelyet a szövetségeseink illik betartani lásd a fent linkelt adevarul cikket.

Itt egy jó írás az Úz völgyéről:
https://gondola.hu/cikkek/113021-__8222;Sirjaik_folott_most_muszaj_megis_ujra_szolni_____8221;___8211;_mi_tortent_az_Uz-volgyeben_.html

Még egy másik, amelyből kiderül hogy még a román jog szerint sem lehetne átépíteni a temetőt:

http://www.erinto.ro/fooldal/uz-vol...azunk-tudataban-se-engedjunk-a-provokacioknak

https://szekelyhon.ro/aktualis/roman-emlekmuvet-avatnak-az-uz-volgyeben

És hogy miért szimbolikus a temető?
Ezert :
https://erdelyinaplo.ro/extra/babuc...volgye-a-roman-betores-elleni-harc-szimboluma

• Tetszik
Reactions: geseft
Szerintem a NATOnak lehetne jelezni hogy pejparipa pimpilimpijét álljon már meg a menet! Elvileg a románok a szövetségeseink akkor egy esetleges háborúban hogy bízzon a magyar katona benne ha két lábbal tiporják a magyarságunkat Erdélyben?
Talán ezért nem kellett volna összebalhézni a nyugati szövetségeseinkkel. De mi megállítottuk Brüsszelt!

Józan ésszel be lehet látni amit az elmúlt években leműveltünk külpolitika terén az alapján semmilyen együttérzésre nem számíthatunk sehonnan. Ne ámítsuk magunkat.

Tényleg megállítottuk? Köszi nem is tudtam, azt hittem csak a népnek szóló üres propaganda volt! De hát sikerült! Van esély egy kis országnak is megállítani a nagy EU-t (irónia off)
Lehet, hogy a népnek szóló üres propaganda volt, de Brüsszelben is meghallották.

• Tetszik
Reactions: ladagrant
Igen, mert azelött is nagyon szimpatizáltak a kisebbségi magyarsággal Brüsszelből... ebből a szempontból tényleg mindegy, h "összebalhéztunk"-e vagy se...
Tudod mit jelent a szövetségi rendszer építés, megtartás, befolyásszerzés, stb..? És, hogy ez mennyi ideig tart?

• Tetszik
Reactions: ladagrant