1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A Tassz jelenti...;)
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Az hogy te valamit nem tudsz az nem jelenti azt hogy nem is letezik. Jelen esetben pedig olyan magatol erthetodo dolgot kerdojelezelmeg ami inkabb a tudatlansagodramutat ra semmint egy problemara.

  A stilusod pedig nem utimeg azt azalapveto emberi szintet amit en minimumnak tatok. (masik tisztelete, masik velemenyenek tisztelete, stb stb) Igy reszemrol a komunikacio befelyezve. Ajanlom szives figyelmedbe igazigaz olvtarsat es megegy par hasonlo nulla a tudasom de hulye vagy ha mas a velemenyed mint nekem kategoriat kepviselo olvtartarsat. Kellemes tarsalgast.
   
 3. plushun

  plushun Well-Known Member

 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  En nem tudom hogy hazi vagy kisipari vagy sorozatgyartott de azt tudom hogy barmelyiket illetve BARMILYEN alkatreszt fodarabot megtudsz rendelni az Aliakarmin. Motor szervo szarny vezersikbowden iranyito allomas navigacio GPS akarmit.
   
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Olyat is amivel a P-8-assal is tud kommunikalni? :rolleyes:
   
 6. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  A TASS az orosz hivatalos hírügynökség.
  As itt lehozott híreket nem viccnek szánják.
   
  zeal likes this.
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Olyat is. Es ez nem is nagy szam ! Tudodmiert? Azertmert a P-3/8 A-50/100 E3/8 akarmin mind mind megtalalhatok a civilkomunikacios eszkozok is.
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Az orosz lakossagnak nagyobb melyrehatobb tapasztalata van a TASS al meg azosszesoroszallami hirygynokseggeltajekoztatassal. Ennyire veszik ok komolyan :
  Csernobil ugyan már több mint 33 éve történt, de az orosz állam reakciói egy nukleáris balesetre azóta se változtak sokat. Ahogy akkor, úgy most is az első reflex a tagadás és az ilyen esetekben a balesetben érintett lakosság számára létfontosságú információk elhallgatása, eltüntetése volt. Még ha a múlt csütörtöki baleset léptékében sokkalta kisebb is volt a csernobilinál, azért mostanra már hét halálos áldozata van, köztük az orosz állami atomenergiaipari vállalat, az új paksi atomreaktort is építő Roszatom tudósai.

  A baleset tehát még csütörtökön történt Oroszország északi-tengeri partvidékén, a Nenoksza rakétakísérleti telep előtti vízszakaszon. Bár a közeli, a teleptől mindössze negyven kilométernyire levő Szjeverodvinszk katasztrófavédelmi illetékesei azonnal jelezték, hogy két mérőeszközük is kiugró sugárzást - rövid ideig a természetes háttérsugárzás 200-szorosát - mért, tájékoztatásukat hamar eltüntették a város honlapjáról. A hadsereg ugyanis ekkor még mélyen hallgatott a baleset jellegéről, közleményükben azt állították, hogy egy folyékony üzemanyagú rakéta hajtóművének robbanása miatt keletkezett tűz, és nincs semmiféle sugárzás.


  A lakosságot a hivatalos tájékoztatás nemhogy nem győzte meg, hanem pont ellentétes hatást váltott ki. A környék gyógyszertárai pillanatok alatt kifogytak a jódból, amit ilyen esetekben a sugárfertőzés elkerülésére szoktak szedni.

  Három nappal a történtek után végül a kísérletet felügyelő Roszatom, az orosz állami atomenergiaipari vállalat végül kénytelen volt beismerni, hogy "folyékony üzemanyagú rakétamotor izotópos erőforrása" mondot csődöt és okozott robbanást. Ez elég zavaros magyarázat, de egyben az első, amiben elismerték a baleset nukleáris jellegét.

  Nekikmar evtizedes tapasztalatuk van a TASS and Tsi hitelessegevel kapcsolatban SOT! Nekunk is.
   
 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Ez most hogy jön ide? Csernobilnak mi köze van a dróntámadásokhoz Szíriában. Az oroszok kirakták ezt a drónos hírt "mi tudjuk, hogy az Amcsik g...tek velünk, nem hagyjuk szó nélkül az esetet". Azóta már közös hadgyakorlatot szerveznek Iránnal és nem csodálkoznék, ha az Aramco elleni támadásba is besegítettek volna.
   
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  Mi az az eszkoz amivel ilyen tavokat lehet athidalni titkositva? Komolyan kerdezem, mert en ugy tudtam, hogy ilyesmi nincs engedelyezve a civil piacon.
   
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Igen, nyilván bármit meg tudsz szerezni a netről, még bérgyilkost is felfogadhatsz, de konkrétan ezek a drónok házilag összeollózott példányok.
   
 12. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Csak az orosz hirugynoksegek megbizhatosagara akartam ravilagitani segitsegul hiva azorosz lakossagot mint a temaban legtapasztaltabbat.
   
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Milyen tavrol beszelunk? Milyen "inforol" ? Hang vagy adat? Ki allitotta es holhogy ez igy tortent?
   
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Es azosszeollozott alkatreszek szerintedmilyen szinvonalat kepviselnek? Kereskedelmi forgaloman megtalalhatoak?
   
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Milyen színvonalat képviselnek? Nyilván semmi extrát. De ez most, hogy jön ide?
   
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Azt hiszem ugy hogy meglettlebegtetve hogy ez nem lehethazigyartmany hanem csak valami Pentagon black project productes erreirtam hogy ennelezerszer profibbat lehetvenni szazas nagysagrendben az Alibabarol ami ugy nezki par embert sokkolt.
   
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  Hát nekem fingom nincs, hogy a pentagon mit használ, milyen alkatrészeket szerez be, de ez házilag barkácsolt cucc, az biztos.
   
 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Több 10 km-ről lenne szó. Titkosított adatkapcsolatról.
  A Tass irasa szerint ilyen kommunikációt észleltek (és zavartak).
   
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ja a Tass ! Az mas.

  Amugy hadmuveleti teruleten a komunikaciok 99,9% a titkositott . Az az ilyet eszlelni nemnagy szam. Ebben a pillanatban is mennek ilyen adasoksziriaszerte, At meghogy honnan talan meg meg lehet mondani de hogy kinek es hova azmar csak pusztan talalgatas kerdese. Amugy adronon SEMMILYEN URH komunikacios eszkozt nemlatok pedig ha a TASS azt mindta akkorlegalabb egy cca CB radio meretu kutyunek kene ott lennie hogy athidaljon 20-40 km ert. Latsz te rajta olyat ?
   
 20. zeal

  zeal Well-Known Member

  Pedig életszerű a történet.
  A minap elég meggyőzően érveltél a drónok mellett. Tuti, hogy az usa nem hagyna ki egy ilyen tesztelési lehetőséget.
  Fogalmam sincs milyen készüléket kell keresni, de szerintem nem lesz ráírva, hogy made in usa.
   

Ezen oldal megosztása