BM-21 Grad / 122mm sorozatvető (Szovjetunió)

KMs4MJuP08s.jpg

A BM-21 rakétájáról nem találok egy komolyabb anyagot (felépítés, szerkezet, ábra, komolyabb adatok...)
Valakinek, valami? (Esetleg magyarul :rolleyes: )

Kössssz!

Horvát M-92 Vulkán (az M-77 Oganj 122mm -es változata), ami helyi ex Jugoszláv BM-21 féleség:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Na jó,ha nem is 100 de elképesztően olcsó.

Meg elképesztően buta is már .Sztálin orgonája volt még a 2 világháborúba .Hogy azóta mit keres még a mai világunkba azt nem tudom.
Ez egy népet sanyargató terror fegyver .:hadonaszos:

. Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg? Na kb így tudnám jellemezni ezt a 2 világháborús ivadékot

Meg elképesztően buta is már .Sztálin orgonája volt még a 2 világháborúba .Hogy azóta mit keres még a mai világunkba azt nem tudom.

. Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg? Na kb így tudnám jellemezni ezt a 2 világháborús ivadékot

Elképesztően butaság amit beszélsz.

Inkább ne jellemezd! Nincs igazad. Nem rég megjelent egy cikk az utód Tornado G-ről. Holnap megkeresem. Szerintem hanyatt dobod magad, ha megtudod, mire képes.

:D

Off
https://www.armyrecognition.com/arm...w_new_tornado-g_projectiles_at_army-2018.html

Itt is volt korábban hír róla, de keresésre a neten ebbe buktam. Igaz, hogy hatótávolsága 5 és 20 km között van és nem irányított maga a rakéta, de a megnövelt robbanófejnek köszönhetően 6x hatásosabbnak írja a régebbinél.
Egy sorozatvető 40 darabot hordoz és ami igazán meglepett, az az automatikus tűzvezérlő rendszer ami ha jól értelmezem az indítás mellett az indító beállítását is végzi (magyarán céloz) és képes a rakéta repülési adatait továbbítani és ez alapján újabbat indítani (no ez utóbbit nem tudom jól értettem e a végén).

Roni. Emlékszel még arra a linkelt videóra Veiszer Alindától és indextről? Rád áll. Néha úgy érzem, hogy indokolatlanul sok a jelző és kevesebb a tény.
A világ minden komoly hadereje tart hadrendben rakéta sorozatvetőket és nem terror fegyvernek.

Néha tényleg jó lenne, ha kommentelés előtt elszámolnál húszig...

Ez egy népet sanyargató terror fegyver .:hadonaszos:Roni, kukkants be a lezárt ukrán topicba 2014- nyara-2015 tavasza közé. Lesz ott pár kép amit nezegethetsz.