Brit különleges alakulatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 499
5 575
113
SBS
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
11 646
25 550
113
Az aldershot-i Gurkha-emlékműn az utolsó simításokat végzik..


Gurkha statue

A szobor Kulbir Thapa Magar lövészt ábrázolja, amint a Leicestershire-i ezred egyik sebesült katonáját viszi el a csatatérről.

Az utolsó simításokat végzik egy életnagyságú szobron, amely egy városnak a gurkákhákkal való hosszú történelme és barátsága előtt tiszteleg.

A bronzszobor, amely az aldershot-i Princes Gardensben fog állni, Kulbir Thapa Magart - a Viktória-kereszt első nepáli gurkha kitüntetettjét - ábrázolja, amint egy sebesült katonát visz le a csatatérről az első világháború idején.

Az emlékművet a Greater Rushmoor Nepáli Közösség rendelte meg.

Az emlékművet szeptember 25-én avatják fel.


Gary Ghale nyugalmazott gurkha százados és a Gurkha Memorial Trust projektmenedzsere meghívást kapott a műhelybe, hogy a szobor leleplezése előtt megtekinthesse a szobrot.

Az alkotást "lenyűgözőnek" nevezte.

"Azt akartuk, hogy a köztünk és a helyi közösség között fennálló köteléket és rokonságot ábrázolja a szobor, hogy az emberek felismerjék, milyen közel állunk egymáshoz" - mondta.

the Gurkha Memorial Project

A Gurkha-szobor utolsó simításai

A szobrot Amy Goodman hampshire-i szobrászművész készítette.

"Történelmileg olyan fontos alkotásról van szó - ez a közösségek összefogásának ünnepe" - mondta.

"Rengeteg konzultáció után úgy döntöttünk, hogy nagyon megható lenne az a hősies pillanat, amikor a bajtársát viszi le a csatatérről".

Az arcán fájdalmas grimasz látható, "mivel a saját sérülését és a sebesült Tommy-t is cipeli" - tette hozzá.

A szobor a szintén Goodman asszony által készített Légideszálló katona szoborral szemben fog állni.

A múlt hónapban a Downing Street előtt 13 napos éhségsztrájk ért véget, amellyel a gurkhák egyenlőtlen nyugdíjazása ellen tiltakoztak, miután a kormány beleegyezett a további tárgyalásokba.


A Gurkha Equal Rights csoport a Twitteren megerősítette, hogy a nepáli és a brit kormány a gurkha veteránokkal együtt később találkozott Nepál londoni nagykövetségén, "hogy megkezdjék a gurkha sérelmek kezelésének folyamatát".