Persze ehhez még azt is hozzá lehet tenni, hogy rengeteg információ titkos és még felsőbb szinteken is gyakorlatilag elérhetetlen, de szerintem jelenleg ez a legkevesebb.
Mert a fejlesztőik idióták sajnos. Nem a Super Hornetet F-35-öt és új csilivi vasakat kellene modellezni. Miért?
ad1. Túl sok adat bizalmas vagy titkos. Úgysem modellezhető rendesen.
ad2. Csak fikcionális hadjáratok / bevetések repülhetőek ami ok, hogy mehet, de sokkal inkább olyan fikcionális bevetéseket támoganék aminek van történelmi háttere.
ad3. A túl táp fegyverrendszerek miatt az egész "fodg be és indítsd a rakétát" helyzetet szül. A régi gépekkel messze szélesebb és változatosabb taktikai helyzet modellezhető le és mivel a fegyverrendszerk hatékonyság messze alacsonyabb volt, ezért sokkal kevésbé fej/írás a túlélés a szimulátorban.
A '60-as és '70-es gépekről egyre több nyilvános adat van. Egy rakás szovjet és jenki gép kereskedelmi szinten eszméletlen pontosan lenne modellezhető. Az F-4E, MiG-21bisz, MiG-23 változatok F-16 és F/A-18A és F-14A/B gépekkel mia baj? Már az F-15A-ról is elég szép public adat van. Talán ezekkel kellene foglalkozni és nem mindeféle nem rendesen modellezhető vacakkal...
ad4. A fenti vasak és hideháborús környezet = kimeríthetetlen bevetés és dinamikus hadjárat téma...
A DCS nagyon szépen telepakolta magát 20k poligonos járművekkel a játék LOD kezelése meg olyan fosmétely szinten van, hogy nem tudja, hogy sírjak vagy nevessek... 20 mérföldre vannak egységek és, ha elnézek arra, akkor megfeleződik az FPS. Röhej.
Nem tudom, hogy javították már, de a CBU bomba füsteffektje egy ideig minden gépnél 1 FPS vagy alá vitte a frameratet. Anno a Lock On hangjai olyanok voltak, hogy rádiózás közben ricegett a játél. Csak át kellett volna konvertálni a hangoat alacsonyabb bitrátára és 0 minőségvesztéssel megszűnt volna a jelenség. Erre képtelenek voltak ezek a "fejlesztők"...
Másik oldalról nézve, a közönség rendkívül kicsi, és annak is jelentős százaléka mindig mindent azonnal akar, ez elég szépen látszik az utóbbi évek játékiparán úgy általában mondjuk.
<b>/*MODERÁLVA*/</b>
Mikor meghallottam, hogy mi lesz a jövő, akkor reménykedtem, hogy végre lesz itten egy szim, ami modulszerűen építkezhet a jövőben. Hát nem lett.
Hiába van már DCS World ennyi koncepcióváltás után egy fostaliga az egész, egy javíthatatlan bughalom.
A CA-hoz is nagy reményket fűztem, mert a szárazföldi egységek MI helyetti balfaszkodása helyett még a legprimitívebb modell is jobb, mert a taktikai helyzetet nagyban bonyolítja. Aztán az sg-n azt is megtudtam, hogy az is egy bughalom...