E-7 A Wedgetail / E-737 AEW&C / Peace Eagle / Peace Eye (Boeing, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Zöld utat kapott az izraeli berendezések török exportja
Jaj, jaj, és jaj... Ez anno ki lett tárgyalva.

Olvasd el a Nemzetközi Tengerjogot és a hozzá kapcsolódó dolgokat. Ebből az jön le, hogy egy felszólításra meg nem álló hajót akár elvben el is lehetne süllyeszteni. Ehhez képest úgy keződött, hogy figyelmeztetés mellett elkezdtek átszállni a hajóra, ahol elkezdték az IDF katonáit vascsővel ütni. Még a leszállás után sem használtak egyből halálos sérülést okozó fegyvert, paintball puskába - vagy ahhoz hasonló szerkeztbe - töltött könnygáz/paprikaspray szerű anyaggal tüzeltek. Még ekkora sem álltak le. Az IDF teljesen jogszerűen járt el.

Mellékzönge. Ha nekem lenne fegyverem és nekem esnek többen vascsővel én kettőig sem számolnék és menne az éles fegyver használata Ha akarod, akkor tartok rajtad demót, hogy vascsővel milyen súlyos sérüléseket lehet okozni csakhogy felfogd a helyzet súlyát. Aki egy felfegyverzett katonának vacsővel esik és semmiféle figyelmeztetésre sem áll le, az megkapja azt, amire számíthat. Pont. Egyetlen könnycseppet sem ejtek ekkora droidokért...

A másik része is röhejes a kommmentednek. Ha pár idióta magyar rátámadna egy idegen ország teljesen törvényesen eljáró rendfenntartó erőjének tagjára és esetleg belehal a saját hülyeségébe, annak miért is kellene diplomáciai bonyodalmakhoz vezetni...? Szeritnem semmi miatt. Az egész izraeli balhét mesterségesen gerjesztették.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 434
21 038
113
Elsősorban ha volt is vascső, ha volt, akkoris az IDF-s civilvadász abba saját önszántából futott bele, mert kurvára semmi keresnivalója nem volt azon a hajón.

Itt nem arrol van szó, amiről te beszélsz, hogy neked van fegyvered és vascsővel nekedesnek s meg kell védd magad, hanem arról, hogy neked van fegyvered, egy fasz vagy, mindenkivel kötekedsz és baszakodsz, s amikor valaki nekedáll vascsővel, mert átléptél egy határt, akkor lelövöd szerinted jogosan.
 
M

molnibalage

Guest
Mint írtam, a blokád teljesen megfelelt a Nemzetközi Jognakt. Az elvbe "békés" hajó rakománya átvizsgálást követően célbajuttatható lett volna, ahogy zajlottak a humanitárius szállítások az eset alatt is.

Szóval bocs, de "érveid" legfeljebb mosolygásra késztetnek...

Menjnük át egy másik topikba. Kérdés, hogy melyikbe...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 432
608
113
@molnibalage, joker

 

Szerintem hozzatok létre egy Közel-Kelet topikot biztpolban, az jó hely lenne ezt kitárgyalni.

 

Emellett javaslom jokernek, hogy a fórumszabályzatnak megfelelően mellőzze a kocsmai stílust, mert kiretusálom innen :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 434
21 038
113
a blokád teljesen megfelelt a Nemzetközi Jognak -  :) ha van egy BT állandó tag szolgád, akkor minden megfelel a nemzetközi jognak
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 434
21 038
113
GrGly az előbb ha hiszed ha nem kerestem ott a Közel-Kelet topikot, de nem volt.

 

javaslom jokernek, hogy a fórumszabályzatnak megfelelően ...- már megint azok a szabályok :)
 

jumbo

Member
2015. július 31.
69
0
6
Ez a topic áll legközelebb a talált infohoz...

Ilyen <b>polgári</b> repülőgépet még nem láttam.
Vajon mi lesz majd a reakció, ha Ferihegyre/Rómába/Moszkvába ilyen repülőgép érkezik?

2690225.jpg


Forrás http://www.airliners.net/photo/Up-(El-Al/Boeing-737-804/2690225/L/
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 839
4 113
113
Ez a topic áll legközelebb a talált infohoz...

Ilyen <b>polgári</b> repülőgépet még nem láttam.
Vajon mi lesz majd a reakció, ha Ferihegyre/Rómába/Moszkvába ilyen repülőgép érkezik?

2690225.jpg


Forrás http://www.airliners.net/photo/Up-(El-Al/Boeing-737-804/2690225/L/


Ez egy Elbit C-MUSIC DIRCM rakétavédelmi rendszer. Szóval nem felderítő, hanem csak sima önvédelmi cucc. Polgári gépekre is szerelnek manapság már ilyeneket (és nem csak Izraelben). 

jumbo

Member
2015. július 31.
69
0
6
wolfram

Köszönöm az információt.
Láttam már néhány Boeing-ot (közelről is), de az ilyesmi cucchoz nem volt szerencsém.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 839
4 113
113
wolfram

Köszönöm az információt.
Láttam már néhány Boeing-ot (közelről is), de az ilyesmi cucchoz nem volt szerencsém.

Nem túl gyakori még, már csak azért is, mert nyilván jóóóó sokba kerül. De a jövőben szerintem egyre többször lesz látható majd ehhez hasonló eszköz a polgári gépeken is. Pláne, hogy Líbiában, Szíriában, stb. picit túl sok MANPADS került "kiosztásra"...
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Az első Brit Wedgetail egy 10 éves, korábban a kínai Deer Jet légitársaság által üzemeltetett B-737-700 BBJ gépből lesz átalakítva. Ok: spórolás.
A gép eredeti állapotában...
https://www.thedrive.com/the-war-zo...ne-will-be-converted-from-ex-chinese-airliner
message-editor%2F1609781233603-inlineboeing737-700chinese.jpg

( a többi megrendelt gép sárkánya új lesz, közvetlen a gyártósorról)
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
975
113

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
17 912
30 964
113
Az F-35 mogul kilepo combat chief utan most a Chief of Staff lassitana es nezne korul a piacon előbb, ezuttal a Wedgetail ugyeben: https://www.defensenews.com/smr/air...isnt-ready-to-buy-the-e-7-wedgetail-just-yet/
Szerintem itt mindkét esetben arról van szó, hogy meg akarják izzasztani a hadiipari szereplőt.
Igazság szerint nem nagyon van túl sok alternatíva. A Erieye radarjának nincs akkora hatósugara, hogy versenyezhessen a Wedgetale-lel. Nem azokra az elvárásokra készültek.
Kíváncsi leszek, hogy az indiaiaknak ajánlott Airbus hordozóval tudják-e növel a hatósugarat.