Egyéb IFV és APC járművek, fejlesztések

Ugye a MT-LB+1 görgő az az MT-LBu, ebből lett előbb a 2S1 alváza majd a bolgár BMP-23.
Sajnosnálunk nem volt komolyabb darabszámú MT-LB.

OFF

Szinte soha nem volt nálunk Mátyás óta haditechnikából /emberből a sikerhez elég.
Amíg politikai ("jóindulat") illúziók miatt a valós honvédelmet --és az arra szánt Z2026 pénzt-- beáldozzák, nem is lesz!

Közben a vesztes háttér-alkuk miatt a sokszorosát és a fél jövőnket elbukjuk!

ON

U.I.: Nem kellene változni/változtatni esetleg ???

• Tetszik
Reactions: tarzaan
Az MT-LB-ből csináltak a bolgárok BMP-23 néven(eggyel több, 7 futógörgővel, így megnyújtva a küzdőteret). A LYNX előtt nekem egy MT-LB továbbfejlesztés volt a favorit, NATO-sítva(fegyverzet, szenzorok, rádiózás, ...). 2-3millió $ lett volna.

...Diesel-eletromosan! :oops: :cool: (+1 millió)
Teljes futómű csere is kéne. Százszor inkább egy egy BMP-2 höz nyúlok hozzá ( Lásd Jakcal IFV)

Teljes futómű csere is kéne. Százszor inkább egy egy BMP-2 höz nyúlok hozzá ( Lásd Jakcal IFV)
Elosztottuk, jutott neked is, nekem is!

nekem azért szimpatikusabb, mert alapban van széles lánctalpas verziója, középmotoros, alapból nagyobb beltere van, mint a BMP-knek, és simán lehet belőle egy úszó(APC) és egy nehéz(IFV) verziót faragni --csak a BDD/NERA mennyiségtől függően--, a nyújtott teknőre pedig rá lehet(ett volna) fejleszteni mindent, amire szükség lehet(155mm-es, rakéta-sorozatvető, bármi...)

A teknő nem sokkal lett volna sebezhetőbb, mint a LYNX, és az összes többi "karácsonyfadíszt" ráaggatva, mint a Lynx-re is harmadába került volna, de csak a dupla mennyiséget gyártottam volna, a harmad(megmaradt) pénznek is bőven lett volna helye, főleg a drón területen, oda/vissza: saját drónok, +drón-elhárítás!

...és ugyanezt a --Varga Misi-kedvenc üzemmódú, költséghatékony haderő fejlesztést-- BMP-vel is meg lehetett volna tenni!

A bolgároktól kb. komplett MT-LB gyártósort tudtunk volna venni, vagy a beloruszoktól BMP-t.
Kíváncsi leszek, milyen fejek fognak hullani, mikor a szerintem biztosra vehető "jóindulat-vásárlási akció" -kudarca --a kidobott 10-20+ milliárd € ellenére-- egyre nyilvánvalóbb lesz!

Sinai-200

2020 februárjában mutatták be ezt az egyiptomi fejlesztésű harcjárművet, ami valószínűleg egy drótkerítés és egy APC szerelemgyereke:-)A harcjármű 13,5 tonnát nyom és a védelmi szintje némileg meglepő módon (az egyiptomiak szerint) eléri a STANAG 4569 / 4B szintet.Az egyiptomiak tervei szerint egy távirányítású toronnyal lesz felszerelve.

9996a7e60fbb.jpg

7ee8d0fc89a5.jpg

19c515c529cd.jpg

Sinai-200

2020 februárjában mutatták be ezt az egyiptomi fejlesztésű harcjárművet, ami valószínűleg egy drótkerítés és egy APC szerelemgyereke:)A harcjármű 13,5 tonnát nyom és a védelmi szintje némileg meglepő módon (az egyiptomiak szerint) eléri a STANAG 4569 / 4B szintet.Az egyiptomiak tervei szerint egy távirányítású toronnyal lesz felszerelve.

9996a7e60fbb.jpg

7ee8d0fc89a5.jpg

19c515c529cd.jpg
Aki be akar szállni, annak van kiskapu? Vagy először a kerítésen kell átmászni?

Valakinek van valamilyen tudomása értelmes (nem Wikipedia) Lang HS.30 anyagról?

Nem csodálkoznék rajta. A stabilizátort leszámítva modern gépnek tekinthetőek az RCR verzióra alakítás óta és azóta kaptak még egy frissítést. Ha tehetném, én is begyűjteném.
Az első gép 81-es, amásodik 85-ös....
Szerintem ezeket nem veszi már meg senki.

Valakinek van valamilyen tudomása értelmes (nem Wikipedia) Lang HS.30 anyagról?
Ezek a linkek vannak még:

https://www.bredow-web.de/Panzer_un...zer_HS_30_lang/schutzenpanzer_hs_30_lang.html

Ez egy német nyelvű pdf formátumba szerkesztett korabeli német dokumentum ami többek között a HS 30 beszerzéséről szól de érinti például a HS 30 hiányosságait is nekem kicsit nehezen töltődött be íme egy kis ízelítő a tartalom jegyzékből:

A. Moersch úr jelentése
Szerkezet
Oldal
Első fejezet: A vizsgálati eljárás 6
A. A bizottság és megbízatása 6
B. Az eljárás menete 7
Második fejezet: A HS 30 beszerzése (áttekintés) 7
A. Beszerzés tervezése 7
B. Közbeszerzési megbízás 8
I. A Bundestag bizottságainak határozata 8
II. közbeszerzési szerződések 8
C. A közbeszerzés végrehajtása 8
I. A HS 30 hiányosságai 8
II. szerződéscsökkentés és elszámolások 9
D. Teljes költség 9
E. A német fegyveres erők felszerelése a HS 30-assal, jármű-átalakítások
és külföldi felhasználás 9
Harmadik fejezet: A beszerzési folyamat 10
A. A páncélozott gyalogsági járművek beszerzésének előzetes története 10
I. A német védelmi hozzájárulás és a Bundeswehr struktúrája 10
II. fegyverzetgazdasági megfontolások a gyalogsági harcjárművek beszerzésénél
-
páncélozott személyszállító járművekre vonatkozó szerződés 10

És itt a link:

https://dserver.bundestag.de/btd/05/045/0504527.pdf

• Tetszik
Reactions: dudi and Pogány
Ezek a linkek vannak még:

https://www.bredow-web.de/Panzer_un...zer_HS_30_lang/schutzenpanzer_hs_30_lang.html

Ez egy német nyelvű pdf formátumba szerkesztett korabeli német dokumentum ami többek között a HS 30 beszerzéséről szól de érinti például a HS 30 hiányosságait is nekem kicsit nehezen töltődött be íme egy kis ízelítő a tartalom jegyzékből:

A. Moersch úr jelentése
Szerkezet
Oldal
Első fejezet: A vizsgálati eljárás 6
A. A bizottság és megbízatása 6
B. Az eljárás menete 7
Második fejezet: A HS 30 beszerzése (áttekintés) 7
A. Beszerzés tervezése 7
B. Közbeszerzési megbízás 8
I. A Bundestag bizottságainak határozata 8
II. közbeszerzési szerződések 8
C. A közbeszerzés végrehajtása 8
I. A HS 30 hiányosságai 8
II. szerződéscsökkentés és elszámolások 9
D. Teljes költség 9
E. A német fegyveres erők felszerelése a HS 30-assal, jármű-átalakítások
és külföldi felhasználás 9
Harmadik fejezet: A beszerzési folyamat 10
A. A páncélozott gyalogsági járművek beszerzésének előzetes története 10
I. A német védelmi hozzájárulás és a Bundeswehr struktúrája 10
II. fegyverzetgazdasági megfontolások a gyalogsági harcjárművek beszerzésénél
-
páncélozott személyszállító járművekre vonatkozó szerződés 10

És itt a link:

https://dserver.bundestag.de/btd/05/045/0504527.pdf
Nem tudok egy szót sem németül.

Nem mai fejlesztés, de nagy kedvenc:

Inside the Chieftain's Hatch: XM808 "Twister"​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Italian industries 3D render proposal of the CIO (IVECO-OTO Melara), for the AICS (Armored Infantry Combat System), Italian Army project of a next generation IFV family. The requirment is about 679 new armoured vehicle wich will replace all Dardo IFV serie and M113 derivated.

E_9II-3WEAEf5wY