Egyéb romboló típusokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 987
24 211
113
Delhi osztályú rombolók

"Project 15", 1977-ben kezdték fejleszteni a Rajput (Kashin II) osztály leváltására Indiában. Irányított rakéta hordozó romboló. 3 hajó épült meg és van jelenleg is szolgálatban az Indiai haditengerészet állományában: INS Delhi D61 1997, INS Mysore D60 1999 és az INS Mumbai D62 2001.
INS_Mysore_D60_India.jpg


iBIzo.jpg


INS_Mumbai_(D62)_underway.jpg


ins2bmumbai1.jpg


Néhány adat: Hossza: 163 m, Vízkiszorítása: 6 200 tonna, Hatótávolsága: 8 000 km, Meghajtás/teljesítmény: 2 db M36E gázturbina 48 MW (95 000 LE) tengelyteljesítmény két hajócsavarra;
Fegyverzete:
16 db (4x4) Kh-35 (SS-N-25 Switchblade) SSM hajó elleni rakéta,
32 db (4x8 VLS) Barak 1 SAM légvédelmi rakéta,
48 db Shtil-1 (2 indító rendszer) SAM légvédelmi rakéta,
1 db 100 mm AK-100 hajóágyú,
2 db 6x30 mm AK-630 gépágyú,
2 db RBU-6000 12 csöves 213 mm tengeralattjáró elleni mélységi bombavető,
1x5 db 533 mm torpedóvető cső;

2 db Sea King helikopter
SeaKing_Mk42B_Indian_Navy_2005.JPG
 
 • Tetszik
Reactions: enzo and arbalest

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 138
16 806
113
Dél-Koreában vízre bocsátották az első KDX III Batch II sorozítú AEGIS rombolót, a Jeongjo the Great-et.


h9cq0xatt8e91.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
Dél-Koreában vízre bocsátották az első KDX III Batch II sorozítú AEGIS rombolót, a Jeongjo the Great-et.


h9cq0xatt8e91.jpg

South Korea’s First KDX III Batch II Aegis Destroyer Started Sea Trials...

 
 • Tetszik
Reactions: fishbed