Csak a félreértések elkerülése végett...én sem értem...

Szerintem is te beszélsz minimum furcsákat
Hát,el kéne olvasni néhány könyvet,hogy hogy is néz ki egy hadrend háborúban.Addig mindenki eljut,hogy zl harccsoport,meg kétlépcsős harcrend.Még hallottak a harcfelderitőkröl.De a biztositási öv,az előrevetett osztag,diverizos portya,beszivárgó osztag fogalmak,feladatkörök már jótékony homályba burkolóznak.Mint ahogy a hadműveleti szentháromság,a tér-idő-erő viszonyrendszere is.
A lényeg az,hogy bármilyen estben,ha nem vitán felül biztositott területre szállsz le a hadműveleti körzetben,a rohamdeszant kirakás szabályait kell alkalmaznod.Akkor is,ha saját,elvileg nem ellenség álltal megszállt mögöttes területen is vagy.Mert bárhol botolhatsz felderitő-beszivárgó alegységekbe.
És minden ellenséges területre való kirakás első lépését ugyancsak a rohamdeszant szabályai szerint kell végrehajtani.
A helikopteres harcászatrol meg sokszáz oldalas könyveket irtak.Nagyon szerteágazó,igen összetett dolog,ne várd azt tőlem,hogy 3 hsz-ben összefoglaljam.
De azt azért gondolhatod,hogy a legtapasztaltabb művelőik az amcsik nem véletlenül nem mondanak le se a szállitóhelik és a célirányos rohamdeszant szállitok,meg a csatahelik alkalmazásárol és fejlesztéséről.