Egyéb UGV-k

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
4 075
8 450
113
A kínai cég közzétette a „robot kutyahadsereg” című videót

us hadsereg teszteli új robotkutyáit a hátukra erősített szuperpuskával
a robotszuka még tüzelni is tud
 
R

Ruby de Puteaux

Guest
Palfinger FLG-140 vezető nélküli targonca.
Spanyol fejlesztésű úszóképes UGV. 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Vogon

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 700
2 169
113
 • Tetszik
Reactions: Ruby de Puteaux

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
4 075
8 450
113
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
15 014
35 672
113

Haditengerészeti csapásmérő rakéta: 1,65 millió dolláros rakéta.

Az amerikai tengerészgyalogság sürgős műveleti igényének részeként az amerikai Raytheon Technologies és a norvég KDA (Kongsberg Defence & Aerospace) konzorciuma 2019. május 7-én 47,59 millió dollárért kapott megbízást. A NMESIS (Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System) ROGUE Fires (Remotely Operated Ground Unit for Expeditionary) pilóta nélküli cirkálórakétákra (NSM) egy Oshkosh JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) páncélozott jármű alvázán.


Fotó © US Navy

A 2022f. évi költségvetési tervezetben. Az USMC
64 NSM CR-re vonatkozó igényt jelentett be, hogy folytassák tesztelésüket és integrálásukat az USMC expedíciós hadosztály-szervezetének jóváhagyása részeként. Ha a megvásárlásra kért összeget elosztjuk 64-gyel, akkor a jelenlegi konfigurációban az egységenkénti ár 1,65 millió dollár - ez ugyan valamivel több, mint a korábban empirikusan kiszámított másfél millió, de még így is elég pontos.

2030-ra az ILC-nek 14 új, nagy pontosságú NMESIS csapásmérő ütegre lesz szüksége, 252 személyzet nélküli ROGUE hordozórakétával és legalább 504 NSM CR-vel. A tervek szerint a korábban az ILC által beszerzett szabványos JLTV járműveket alakítják át indítójárművekké.

Colonelcassad
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány