1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ejder Yalcin

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - borisz által indítva @ 2019. május 18..

 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  2018 októberére letesztelték a Szlovákok is:
  https://www.mosr.sk/42834-en/rezort-obrany-ukoncil-testovanie-vozidiel-4x4/
  [​IMG]
  Ugyanúgy bemutatták mint nálunk....
  https://www.aa.com.tr/en/economy/in-slovak-tests-turkish-armored-vehicles-beat-rivals/1005069
  Nem véletlen, hogy a korábbi tender pont 2019 decemberében teljesen törölték (4x4 321 millió euróért - áfa nélkül kb. 400db-ra).
  https://www.defencenews.sk/aktualit...lokovat-sns-obchod-za-300-milionov-nedokonci/

  És akkor nézd meg a cseheket...

  Én nem lepődnék meg...
   
 2. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Használtuk már...lásd szablyák fejlődése.
   
  Wilson and Szittya like this.
 3. rudi

  rudi Well-Known Member

  Galthran, therob, svajcibeka and 3 others like this.
 4. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Már megvan a magyar neve is: Jumurdzsák :)
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ebből azért irgalmatlan nagy balhé lenne.
  A cseheknél, szlovákoknál minimum 3-4 féle olyan 4x4-van, ami a versenytársai lehetnek. A Gerlach (ZETOR sk), a Patriot (Excalibur cz), az Alligator 2 (sk) és a Nimr (VOP cz) is.
  Miért érné meg nekik tőlünk venni bármit is? A románok most bútoroztak össze durván az IVECO-val.
  A lengyeleknek saját gyáruk van, de ha olyan típus tetszik meg nekik, ami nincs otthon gyártásba, akkor megveszik otthonra a gyárat. Mindkét karjukat előbb lerágnák, mint hogy nálunk gyártott török gépeket vegyenek. :p
  Az osztákok.....PFFF.
  A Balti államok JLTV-sek lesznek. Szerintem a horvátok is valami használt amerikai technikát fognak venni, hazai karbantartással. A szerbeknek van saját jármű. Meg is rendelték. A spanyolok össze vannak bútorozva a GDELS-sel. Az olaszoknak ott az IVECO. A németeket meg hagyjuk. :D A gazdag skandinávok meg vesznek németet, meg JLTV-t.
   
  Ocses, Anti, Terminator and 2 others like this.
 6. Tegin

  Tegin Active Member

  Thököly, Rákóczi, a 48-as szabadságharcosok, és a nagy háború katonái viszont köszönik, megvannak forgolódás nélkül. :cool:
  Ha a történelem szemüvegén keresztül nézzük, legfeljebb a lengyelekhez járhatnánk fegyverért, esetleg kínába, indiába, brazilokhoz.

  Abban egyet értek veled, hogy az Erdogan féle muszlim testvér / ottomán reneszánsz több, mint aggasztó nekünk hosszabb távon.
  Másik szempontként nézd meg a gyártó Nurol Makina honlapját, twitterét. Kemal Atatürk idézetek, képek tengere, semmi iszlám utalás.

  Values

  Pioneer in Technology Use
  To have a sustainable success in our highly competitive environment, we pioneer using of new technologies in our design and developments, subsystems and payload alternatives, all internal processes.

  Atatürk and Patriotism
  On the way to become a developed country as targetted by Atatürk, we take science and reason as the only guide in our work

  https://www.nurolmakina.com.tr/en/corporate
   
  Wilson, aquarell and Hegylakó like this.
 7. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ahogyan nekünk is szakitani kell a Komondor MRAP projektel, meg sok más marhasággal is, amit pár ember bogaras hobbija végett finanszirozunk évek óta. A csehek is rájönnek, ahogyan a szlovákok is, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni...De majd kiderül.
  No ettől nem félek...,látva a többi siker-storyt.
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Sikerult az eggyik legjobban starolt /lwgrosszabbal leszerzodniuk,/ ennyit a marketing erejerol.. Eggyesek meg most is az ivecot reszesitenek elomybe ithon is annak ellenere is hogy a konstrukcio 10 ev elettartammal nem rendelkezik mint kiderult... Meg az oroszok is lemomdtak rolla pedig hu mekkora dolognak volt kikialtva hogy rendszeresitik...

  Az iveco a legjobb pl arra hogy nemszabad hinni a papirformamak ahogy a nagy dumanak sem szabad bedolni. /bar tudom mas temakba ez az imcidens /ami mar nem is precedens./ sem fogja felnyitni az emberek szemet es tovabbra is beveszik a marketing maszlagot.../stryker stb.../
   
 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Annyiból érdekes a török, hogy frissen kipróbált cuccok élesben. Sziria, Líbia. Minden tapasztalat adott a fejlesztéshez. Illetve ahogy fent írták, kategóriájában a szlovák teszten a legjobb lett.
  Xarnak ez alapján nem nevezném.
   
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Igen látod, el is felejtettem kiemelni...
   
 11. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  A románok most bútoroztak össze durván az IVECO-val.

  Butorozzanak csak. A haza Ford szalonokban meg azon gondolkoznak, hogyan fogjak eladni a sok gyenge minősegű Kugat meg Pumát amit a romaknal gyartanak. Az iveco is szuper jó cuccokat gyart. Jól egymasra talalt ket c....y ország!
   
 12. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  rákócziékra is dinamót lehetne kötni amiért a fél dunántúl osztrákoknál végez kulimunkát :D
  megnéztem a szlovákok páncélozott dzsipjét és azt írják a pánéllemezeket németektől szerzik, gondolom a motor is külföldi. nem tűnik sokkal komoylabbnak mint a komondor
   
  aquarell and borisz like this.
 13. Tegin

  Tegin Active Member

  Nem friss hírek, de még sehol nem láttam:
  A Lényeg: a törökök az Ejder Yalcint használják teszt platformnak a távirányítású/autonóm szárazföldi jármű fejlesztéseikhez.

  [​IMG]
  https://www.defensenews.com/unmanne...tech-ambitions-shape-turkeys-future-military/
  Google translate, kicsit javítva:
  Turkey’s procurement agency, the Undersecretariat for Defence Industries, or SSM in its Turkish acronym, recently posted a video showing the remote-controlled version of the Ejder Yalcin, an indigenous armored vehicle, during successful tests.
  Törökország beszerzési ügynöksége, a Hadiipari Titkárság, vagy török betűszóként az SSM nemrégiben videót tett közzé a hazai páncélozott jármű Ejder Yalcin távvezérelt változatáról, a sikeres tesztek során.
  In addition to a number of unspecified foreign users, the Ejder Yalcin is used by both the Turkish military and the police special forces, mostly in the country’s southeast where Kurdish militants have been fighting a violent separatist war since 1984.
  SSM officials said the first field tests for the remote-controlled Ejder Yalcin were successful.
  Számos meghatározatlan külföldi felhasználó mellett az Ejder Yalcint a török hadsereg és a rendõrség különleges erõi egyaránt használják, elsõsorban az ország délkeleti részén, ahol a kurd harcosok 1984 óta heves szeparatista háborút vívnak.
  Az SSM tisztviselői szerint a távvezérlésű Ejder Yalcin első éles tesztje sikeres volt.

  A szultán is figyelemmel kíséri:
  https://www.nurol.com.tr/en/ejder-yalcin-successfully-passes-the-tests-gazette-27-02-2018.html

  Végül egy igen részletes cikk angolul:
  https://www.savunmahaber.com/en/nur...-takes-land-platforms-to-the-unmanned-future/

  [​IMG]


  [​IMG]
   
  LMzek 2.0, Hegylakó and SilvioD like this.
 14. Tegin

  Tegin Active Member

  Kiemelések a fenti cikkből:
  The company provided its first demonstration of its works in this field during the EFES 2016 Exercise, and is today producing all of its vehicle family ready for conversion into unmanned use.
  A társaság az EFES 2016 gyakorlat során mutatta be először ezen a téren végzett munkáját, és mára járműcsaládjának összes tagját úgy gyártja, hogy készen állnak az átalakítsra távvezérlésű felhasználásra.

  Az első speckó távvezérlésű verziójuk az IED felderítő és hatástalanító jármű.

  Nurol UKAS has brought a broad range of new operational capabilities to the armoured vehicles designed and produced by the company, ranging from remote anti-riot interventions to remote urban area operations.
  A Nurol UKAS széles körű új műveleti képességeket hozott a társaság által tervezett és gyártott páncélozott járművekhez, kezdve a zavargások elleni távbeavatkozástól a városi területeken végzett műveletekig.   
 15. arcas

  arcas Well-Known Member

 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A HM meg a VBU kb ilyen választ kaphatnak.

  A Zrínyi2026 haderő reform célkitűzéseinek megfelelően jelenleg a piackutatás és az árajánlatok bekérése zajlik.:):):)
  Miközben Anatóliában már nagyban reszelik a magyar Yalcinokat:)
   
 18. arcas

  arcas Well-Known Member

  Na igen, a 2016. évi XXX. törvény a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1600030.tv
  Kötelező olvasmány @SilvioD :).
  Ahogy mondják, "még folyamatban lévő beszerzésekről nem adhatnak tájékoztatást" :)
   
  Wilson likes this.
 19. Inno

  Inno Well-Known Member

  Jó lesz ez.:)
   
  Blitz97 and Hegylakó like this.
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  @kamm szállitógépes topikban linkelt cikkéből kiemelve:

  "A Magyar Honvédség 2018 októberében kötött keretszerződést egy török céggel páncélozott többcélú moduláris járművek beszerzésére. Az első megrendelés 2019 decemberében volt, ezek a járművek a tervek szerint 2020 végén fognak megérkezni – válaszolta a Magyar Nemzet megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium."

  "A beszerzés részleteiről és költségeiről a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva nem adhatott bővebb tájékoztatást. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a Defence Turkey a minap arról írt, hogy Magyarország több százas nagyságrendben rendelt a török Nurol Makina által gyártott Ejder Yalcin (az ejder jelentése sárkány), valamint Yörük (jelentése nomád) 4×4 kerekes páncélozott harcjárműveket. A török szaklap úgy tudja, a megrendelés nagysága miatt karbantartó és fejlesztőbázist is építenek Magyarországon."

  https://magyarnemzet.hu/belfold/sarkanyok-es-nomadok-erkeznek-a-honvedseghez-nezze-meg-8264415/
   

Ezen oldal megosztása