Aha..ezt meg te mégis honnan tudod...
ad1) mutass már nekem olyan honvédelmi minisztert aki korábban aktív katona volt...mármint demokráciából, ne valamilyen katonai junta/autoriter rezsimből...de ebből a hozzászólásból azért lejön, hogy nem kellett még soha nagyobb szervezetet irányítanod...(megnyugtatlak hiába volt valaki aktív katona, az rohadtul nem jelenti azt, hogy belőle jó honvédelmi miniszter lenne)
ad2) akkor tegyük tisztába a dolgokat. a német hadsereg hadrafoghatósági problémái abból fakadnak, hogy a németek nem költenek sokat a hadseregre..a GDP 1,2-1,3%-át. Ez viszont nem Ursula-nak köszönhető, ez már őelőtte is így volt. És az, hogy mennyit költenek a németek hadseregre az meg alapvetően NEM a hadügyminisztertől függ..az meg hogy egy intézkedése itt ki kell pécézve, ami a hadsereg költségvetésében a kerekítési hibánál is kisebb tétel és ez alapján akarjátok az ő hadügyminiszterségét megítélni...hát az minimum vicces....
ad3) közben azért el van arról felejtkezve, hogy mennyi dolgot tett annak érdekében, hogy elinduljon valamiféle közös EU-s hadsereg koncepció. Vgay itt van pl. a közös nehézharckocsi vagy éppen az új vadászgép fejlesztés bejelentése...Ráadásul mióta Merkel bejelentette, hogy többet költenek hadseregre azóta megrendeltek még 2 Type 214-est, még 5 K130 korvettet, még 200 darab Boxert, a Puma-hoz is végül megrendelték a Spike ATGM indítókat, elindították a Leo 2A7 modernizációt, meg a műholdas felderítő kapacitásukat is bővítik...és ez csak azok a dolgok, amiket én laikusként a neten néha utánaolvasva találtam....