F–102 Delta Dagger (Convair, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 792
8 419
113
Az F–102 volt az USAF első bevethető szuperszonikus elfogó vadászgépe és az első deltaszárnyú vadászrepülőgépe. A repülőgépen belső fegyvertárat alakítottak ki a rakéták elhelyezésére.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 792
8 419
113
F-102_Delta_Dagger_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 558
74 550
113
Story on Turkish F-102 shot down by HAF F-5

"It was just two days after Turkey had invaded Cyprus and Skabardonis was paired with Flying Officer Ioannis Dinopoulos. Dinopoulos had a faulty radio and was flying behind Skabardonis.

Both were near Lemnos when a pair of Turkish F-102s ended up at the tail of Skabardonis’s F-5. The Turkish pilots did not detect the presence of Dinopoulos. As Skabardonis was maneuvering to shake off the F-102s. His wingman saw a Turkish pilot launching a missile at Skabardonis. Dinopoulos fired two AIM-9s at the F-102s but the first missile missed and the second missile found its target.

The other Turkish warplane escape but ran out of fuel before landing. The pilot died while attempting to land on a road..."
 
 • Tetszik
Reactions: enzo
M

molnibalage

Guest
Air Power – bejegyzések | Facebook

"On February 3, 1968, two Convair F-102As on escort duty were orbiting over North Vietnam, when the flight leader Maj. A. L. Lomax heard his wingman, Lt. Wallace Wiggins, say: “something is wrong with my aircraft”. Lomax closed and saw an unexploded Atoll missile protruding from the fighter’s tail! As they turned back towards Thailand, a pair of NVAF MiG-21s attacked the formation; their missiles missed, but the damaged F-102 crashed as it maneuvered to avoid the second attack. This was the only air-to-air loss of a Delta Dagger during the Vietnam War."
 
Last edited by a moderator: