F-89 Scorpion (Northrop,USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 770
8 272
113
F-89_Scorpion_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 955
24 081
113
Hát nem egy "szokványos" repülőgép sárkánnyal rendelkezik. Abban az időben volt még egy pár ilyen "egyedi" gép.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 025
113
Hát nem egy "szokványos" repülőgép sárkánnyal rendelkezik. Abban az időben volt még egy pár ilyen "egyedi" gép.

Ráadásul ez volt az első típus amin az 50-es években a Genie atomrobbanófejes LL-rakétát rendszeresítették, és az egyetlen típus, amiről teszt-céllal éles Genie-t indítottak és fel is robbantották az atomtöltetét.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 738
70 588
113
F-89 Scorpion interceptor conducting the first and only live test of a USAF AIR-2 Genie nuclear-tipped air-to-air rocket (1957)


The Northrop F-89 Scorpion was an American all-weather, twin-engined interceptor aircraft built during the 1950s and notably the first combat aircraft armed with air-to-air nuclear weapons (the unguided Genie rocket).

The Douglas AIR-2 Genie (previous designation MB-1) was an unguided air-to-air rocket with a 1.5 kt W25 nuclear warhead. It was deployed by the United States Air Force (1957–1985) and Canada (1965–84) during the Cold War. Production ended in 1962 after over 3,000 were made. A live Genie was detonated only once, in Operation Plumbbob on 19 July 1957. It was fired by an F-89J over Yucca Flats, Nevada.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and migfun