1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Filmek és sorozatok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Unio által indítva @ 2013. január 17..

 1. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Afrikának, Ázsiának iszonyat népfeleslege van már most. Ezt elfelejtették az eu politikusok, hogy a 90-es években népességrobbanás történt ezeken a kontinenseken, és nem állt meg.
  Nyugaton elkéstek már a reakcióval. Nekik már meszeltek.
   
  gergo55 likes this.
 2. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  A mostani EU-s jövőre talán a legjobban az Ember gyermeke C film mutat rá.
   
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Sorozatok közül elég sokat adott le a magyar tv (ami érdekelt is, pl. a Török csel és a Csalóka napfény, de pár Fandorin témájú sorozat is lement). És van pár ruszki film amit leadhatnának itthon, pl. a Shpion
   
 4. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Mit vársz Szíriáról szuperokos barátunk?! Az zavar,hogy ott vannak?! Jól teszik, hogy ott vannak. Legalább helyben kinyírnak pár barmot, aki azután már nem tud Moszkvába, Berlinbe,akármelyik más európai városba jönni robbantgatni, gyilkolászni. Az megvan,hogy 7 éve próbáljátok Asszadot eltakarítani? Ha annyira utálná egész Szíria, akkor már sikerült volna. De a sok rossz közül még mindig ő a legkevésbé rossz. Az is megvan,hogy amíg nem repültek oda a VKSZ gépei 2015-ben, addig az iszlám állam területe folyamatosan nőtt?! Mivel magyarázod,hogy a nagy hangon bejelentett állítólag folyamatosan zajló ISIS-re történő csapásmérés dacára folyamatosan tudta növelni a területét a terrorhorda? Egészen addig amíg meg nem jelent a VKSZ. Persze tudom, a 444 megírta, hogy nem is harcolnak a terroristák ellen, hanem csak kórházakat bombáznak egész nap, és akkor az úgy is van. Az más kérdés, hogy ha annyi kórház lett volna Szíriában mint amennyit a VKSZ állítólag lebombázott, akkor nagy valószínűséggel Szíriába járt volna gyógyíttatni magát az egész világ a háborút megelőzően. Később szerintem lesz belőle film. A katonai rendőrök, vagy akár a pilóták is biztosan átéltek olyan eseményeket amiből egy jó filmet ki lehet hozni.
  1956-ot, ne várj, mert az nem volt nekik háború. 1968-at se várjál, mert az szintén nem. Némi adalék 68-hoz: vonultak be csehszlovákiába a gaz elnyomó magyar csapatok. Konkrétan a Felvidék térségébe, ahol ma Szlovákia van. Köztük apu egyik kollégája is. Ahogy beértek az első magyar lakta faluba, rögtön örömmel fogadták őket. Főleg az idősebbek akik még Trianon előtt születtek, folyton azt kérdezgették tőlük, hogy: ugye most már végleg maradtok fiúk?! Mert ők azt látták a 68-as eseményekben, hogy végre lehetőségük lesz újra Magyarországhoz tartozni.
  Tehát ezekről ne várj ilyet. Ha a háború visszásságait feldolgozó filmet akarsz akkor ott van a 9.Század. Ahogy egy kint szolgált magyar helikopterpilóta ismerősöm mondta, annál jobb,valósabb film még nem készült Afganisztánról.
  Egyébként elképesztő az a kettős mérce amit itt páran nyomtok orosz témában, vagy éppen menekült/migráns témában.
   
  Panzerfaust, szuvorov, fip7 and 6 others like this.
 5. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Oroszországra nézve melyik a nem valós az "Alvók" sorozatban leírtak közül?! Gondolom az a baj, hogy az amcsik most nem a jófiúk, ahogy az egy hollywoodi kémsorozatban megszokott, és ezért hisztizni kell. Pedig a világ nem fekete és fehér.
   
  Panzerfaust and Sharid like this.
 6. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Mi is volt a kérdés?
   
 7. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

   
 8. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Nekem az egyik kedvencem a Válaszcsapás (strike back) angol akciófilm sorozat. Igazán a második évadtól indul be, az első elég vontatott. Nem kevés részt Magyarországon vettek fel a 4. évadból is. Most a 6. évadnál tartanak, de új főszereplők vannak,akiket még meg kell szokni,az előzők ugyanis magasra tették a lécet, viszont ismét Magyarországon zajlik a cselekmény :)
   
  sirdavegd and zsolti like this.
 9. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Aha. Ok. A két ország között nem középen van a semleges álláspont. Hát akkor hol??? Ja tudom,az USA oldalán. Még jó,hogy nem fekete fehérben látod a világot...
  Nem tűnik fel, hogy most próbálod kimagyarázni a kettős mércédet? Vagyis, ha az USA csinál valamit, akkor azt el kell nézni nekik, joguk van hozzá stb,stb. Ha ugyanazt megcsinálja Oroszország, akkor rögtön indul a köpködés,hogy jaaj gonosz oroszok báncsák, destabilizálják xy országot.
  Csak tudod ezt úgy hívják,hogy nagyhatalmi politika. Bármennyire is fáj Oroszország nagyhatalom. És vannak SAJÁT érdekei. Amiknek ugyanúgy érvényt próbál szerezni,ahogy az USA vagy éppen Kína a sajátjának. Te és a többi kettős mércét alkalmazó ember pont ezt a saját érdeket vitatjátok el az oroszoktól, és fel vagytok háborodva, ha megpróbál neki érvényt szerezni. Bezzeg ha az USA csinálja ugyanazt, akkor állva tapsoltok hozzá, legyen az bármekkora kamu alapján elinduló akció is (lásd pl Irak megtámadása 2003-ban). Ti egy olyan Oroszországot akartok ami gyenge, ami a végletekig elszegényedett és eladósodott, ahol minden leépül a hadseregtől kezdve és a bábkormánya pedig tárt karokkal várja, hogy fényesre nyaljon minden nyugati segget, és aprópénzért eladja az ország erőforrásait, tudományos kapacitásait. Milyen szépen lehetne cikkezgetni a Newsweekben, hogy a "Boeing a felvásárlásával megmentette a Szuhojt". Egy új 90-es éveket akartok esetleg még durvább kiadásban. Mert akkor volt a nagy "demokrácia" ( aminek jegyében Jelcin tankokkal szétlövette a parlament épületét, 200-an bele is haltak az akcióba),ami azt jelentette, hogy a nyugatiak nyugodtan lophattak onnan amit csak értek. Csak az oroszok ebből nem kérnek még egyszer, ezért népszerű Putyin.Az USA-nak nem a demokrácia a lényeg, hanem az,hogy egy adott állam amit kinéztek maguknak az kiszolgálja a térségben az ő gazdasági és katonai érdekeiket. Semmi más. Ezt több jelenlegi(pl. Szaud-Arábia) és volt diktatúra (Kuba Castro előtt, pinochet,stb) fegyveres támogatása bizonyítja. Az oroszokat sem különösebben érdekli,hogy az adott partner mennyire demokratikus. Csak éppen ők nem hazudják tele a világot naponta többször a demokrácia védelméről szóló szónoklatokkal és bírálatokkal más országok( pl Magyarország irányába is tett ilyet az USA) miközben az általuk kritizált országoknál fényévekkel antidemokratikusabb országoknak pedig árkedvezménnyel adják el a legmodernebb fegyvereiket,és persze hallgatnak az ott uralkodó állapotokról.

  De,hogy legyen sorozat is. Nemsokára elkezdik vetíteni az Alvók második évadát. Itt is több szálon fut a cselekmény,az egyik fő szál egy moszkvai reptéren végrehajtott terrortámadás megakadályozása lesz. Andrej Rogyionov ezredes ezért vissza kell térjen Észak-Afrikába, mert a szervezők ott rejtőznek.
   
  boki likes this.
 10. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Nem azzal a céllal ,hogy kiragadjak egy gondolatot...de őszintén ki tartozik a gyök2 csoportban?

  Nevezd meg ,mert tényleg kíváncsi vagyok hogy te mi alapján rendezed az embereket különböző csoportba?
  -ideológia,születési hely.....elhisz mindent...nem hisz el mindent....nyugati párti...nem csak nyugati párti...stb
  Várom válaszod
   
  sidewinder12 likes this.
 11. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Ha van egy diktátor és a helyére csak egy még rosszabb kerülhet,akkor te kit támogatnál?
  Hű minden fronton visszaszorult az IÁ. Mondtam én,hogy nem? Egy szóval sem, azt már csak te képzeled bele. De ha elolvastad volna amire válaszoltam, akkor láthatnád,hogy itt konkrétan Szíriáról volt szó. Ezért említettem Szíriát,és nem más helyszínt. Vagy te csak azért hoztad fel a többi helyszínt,hogy újabb alkalmat találj az oroszok fikázására? Epic,ahogy te mondanád...
  Igen molni, az akkori átlagember nem volt akkora zseni, mint amilyen te vagy. Lehet,hogy csak annyit gondolt, hogy halmazati büntetésként a csehszlovákok kapnak egy határrevíziót is, hogy ne jusson eszükbe többet ugrálni.
   
 12. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

 13. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  "Véres bárónő"
  A sorozat Darja Szaltikováról szól, akit az orosz "Báthory Erzsébet"-ként tartanak számon. A férjét beválasztották Katalin cárnő tanácsadó testületébe, ezzel kezdődött a baj, megromlott a házasságuk a feleségével, aki ennek hatására magából kifordulva elkezdte ölni az embereket, kiérdemelve a véres bárónő elnevezést...
  A sorozat főszereplője Julia Sznyigir. Ő volt a szép és gonosz fekete ruhás motoros csaj a Budapesten forgatott Die Hard részben.
   
 14. beta

  beta Well-Known Member

  De, adták! Én magam jeleztem itt előre, hogy vetítik.
   
  Telak2 likes this.
 15. beta

  beta Well-Known Member

  A terrorizmus az, ami reális veszély. A többi meg kb pont az, amit az oroszok csinálnak a nyugattal szemben. Mintha a forgatókönyvíró az orosz honvédelmi minisztérium A hibrid Hadviselés c. kézikönyve alapján írta volna.
   
 16. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  A tavasz tizenhét pillanata cimű filmben van néhány , a gyakorlati életben is használható "fogás"!

  Nekem több is műxik! ;)

  ("Csak" érdekességként! :) )
   
 17. beta

  beta Well-Known Member

  Fekete-fehérben gondolkodsz! Csak azt tudod elképzelni, hogy vagy az USA oldalán, vagy az oroszok oldalán, vagy pont középen. Ezek a legritkább esetek, a gyakorlatban szinte mindig a középtől valamelyik irányba van a semleges. Ha objektíven nézzük, akkor az USA értékrendje, országszervezése közelebb áll hozzánk. Ha szubjektíve nézzük, akkor a demokráciakövető USA közelebb áll hozzánk, mint a Magyarországot már kétszer is tönkretevő, féldiktatúra Oroszország. Így logikus, hogy a mi álláspontunk az USA-éhoz van közelebb.

  A többinek meg amit írsz alapvetően nincs semmi értelme, mert önkényesen besorolsz egy magad által kitalált csoportba, aztán rám fogsz valamit az alapján, így már semmi köze a valósághoz a dolognak.
   
 18. beta

  beta Well-Known Member

  Nem igaz! Bosszúvágyat is újracsinálták! Minek? Ezt nekik:

  [​IMG]
   
  LMzek likes this.
 19. LMzek

  LMzek Well-Known Member

  Luthero and zeal like this.
 20. Sharid

  Sharid Well-Known Member

Ezen oldal megosztása