Gepárd fegyvercsalád

A Gepárd … szar?
Az. Használt géppuskacsőből van. Szerinted?
Sosem lesz olyan pontos mint lehetne és a fegyverek sosem léptek túl a kis darabszámos prototípus szinten annak minden nyűgjével.
A szép puska szintén zenész....
Mindegyik kb egyedi kézműves termék és az alkatrészek sem minden esetben csereszabatosak mivel mindenféle miliméteres eltérések vannak mindegyik fegyver közt.

Használt géppuskacsőből van
Én úgy tudtam, készleten tartott (de új) gp cső az. Ezt valahol el is könyveltem magamban, hogy rombolópuskának jó lesz… a csereszabatosságról írtakat adom, az ilyen kézzel/egyedileg illesztett fegyvereknek ez mindig nagy problémája volt.

Szerk: nem mintha használtam volna Gepárdot valaha is, haha. De amikor úgy huszonéve Táborfalván mutogatták nekünk (egyetemistaként), akkor nem mondtak rosszakat.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Én úgy tudtam, készleten tartott (de új) gp cső az. Ezt valahol el is könyveltem magamban, hogy rombolópuskának jó lesz… a csereszabatosságról írtakat adom, az ilyen kézzel/egyedileg illesztett fegyvereknek ez mindig nagy problémája volt.

Szerk: nem mintha használtam volna Gepárdot valaha is, haha. De amikor úgy huszonéve Táborfalván mutogatták nekünk (egyetemistaként), akkor nem mondtak rosszakat.
Nem rossz, de nem is jó.
A huszonéves folyamatos használat meg is ette a fegyvereket azóta elég rendesen. Régi MOM távcsövek (eleve nem voltak túl acélosak) állító tárcsái pedig már eléggé szétkoptak.

Érdekes, hogy a SERO kft. mivel nem feküdt le a NER-nek pária a beszerzések terén pedig ők gyártják a továbbfejlesztett gepárdokat. A GM 6 Lynx-en kívül megcsinálták az M3-as és az M2 modernizált változatait is.

A honvédség évről évre próbál tőlük rombolópuskát venni és a minisztérium minden évben megtorpedózza...

Mindent felmagasztaltak.

A kgp a legjobb gèppisztoly.

A szèp jobb mint a Remington 700.

A gepárdot meg oda vissza szopkodták.

Mindegyiket dícsèrte a tervezője, meg a hozzánemèrtő, azt soha nem használó sokaság.

Èn M1-el lőttem sokat.
Lőtèri puskának hívtuk.
Arra volt jó.

Egyszer már leírtam hosszabban mièrt egy rakat szar.

Mostmár biztosan lesz belőle valami, hiszen 4IG. Azt nem gondolom, hogy rájuk szakad a bank, de jobb pozícióba kerültek.
Majd eladjuk a románoknak...mint ahogy a Gepárdot...is, amit azóta is lelkesen gyárthatnak...
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/roman-gepard/
Ami erre hivatkozik...

Majd eladjuk a románoknak...mint ahogy a Gepárdot...is, amit azóta is lelkesen gyárthatnak...
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/roman-gepard/
Ami erre hivatkozik...
Nem lett ebből semmi. Kiment a Sero főnöke, és nem adta a nevét ahhoz a kókány sufnihoz, ahol gyártani akarták.

Egyébként azt meg lehet érteni, hogy kereste az üzleti lehetőségeket, hiszen a magyar állam b*szik tőle vásárolni (magyar hadiipart támogatunk, ugye!?). Igaz, az S.A.S.-nek megfelel a terméke, meg az amcsi civileknek is, csak a magyaroknak derogál.