Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért, a különlegesek miért használnak amerikai felszerelést, fegyvereket? Miért nincs nekik is 416?Miért akarnának egységes fegyvert?
Hát én nem is tudom. A 416-os ugyan már bizonyított a gyakorlatban is és valóban topkategóriás fegyver, de én "európai szabvány fegyvernek" inkább a 433-ast választanám a jóval modernebb kialakítása miatt. Már persze, ha megbízhatóságban, strapabíróságban nem rosszabb, mint a 416-os.
Erősebb lőportöltetet használnak, nagyobb gáznyomással. Ezért is kellett acélból csinálni a hüvely talpát, hogy kibírja a 80000 PSI-t.
Itt vannak róla infók:
https://www.tactical-life.com/gear/ammo/277-sig-fury-hybrid-case-design/
https://www.thefirearmblog.com/blog/2020/01/15/sig-sauer-introduce-277-fury/
https://www.gunsamerica.com/digest/277-sig-fury-demystified/
Szerintem nem ideális ez már karabélyhoz. Túl erős és mivel a lőszer mérete egyezik a 7.62x51-essel, ezért eléggé redukálja a tárkapacitást is. Ugye mindhárom NGSW-jelölt csupán 20 lőszeres tárkapacitással rendelkezik. Én úgy vélem, hogy karabélyhoz a 6.5 Grendel kicsit tuningolt (16-os csőből stabil 2500 joule torkolati energia) változata sokkal jobb választás lenne.
Miért, a különlegesek miért használnak amerikai felszerelést, fegyvereket? Miért nincs nekik is 416?
Vagy nem lenne jó fegyver nekik a Bren 2?
Vagy miért használnak amerikai gyakorlót?
Én úgy tudom, hogy ami a különlegeseknél van amerikai eszközpark az valamilyen amerikai támogatási programon keresztül került hozzánk és még más országokhoz is.Miért, a különlegesek miért használnak amerikai felszerelést, fegyvereket? Miért nincs nekik is 416?
Vagy nem lenne jó fegyver nekik a Bren 2?
Vagy miért használnak amerikai gyakorlót?
Ezt ugye nem gondolod komolyan?Mert nem kellett megvenni?
Ne felejtsd el, hogy tudtommal a magyar SOF szinte folyamatosan az amerikai parancsnokság alatt volt kint Afganisztánban.Én úgy tudom, hogy ami a különlegeseknél van amerikai eszközpark az valamilyen amerikai támogatási programon keresztül került hozzánk és még más országokhoz is.
Ez amolyan segély féleség.
Ha csak ennyi lenne átállnának Bren-re.Mert nem kellett megvenni?
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Miért vannak M240-esek a különlegeseknél rendszerben, amikor mindenki azt mondja, hogy a PKM sokkal jobb fegyver. A PKM meg saját gyártás.
Ugyan ez az M249-el. Ráadásul az FMS szerint volt ellenértéke ezeknek a fegyvereknek is. Hogy ténylegesen ki fizette azt nem tudom.
Megtehették volna, hogy kint a PKM-et használják. Persze. Afganisztánban is kint voltak az orosz eredetű fegyverek.
De mondok mást, ha kapunk a németektől MG4-et, akkor azt használnák az M249 helyett?
Az MRZR-t azért csak ki kellett fizetni?
Ők csehek:
A lengyel különlegeseknek Black Hawk-okat vettek.
Olasz különlegesek:
Lengyel SOF:
Nem fognak BREN 2-re váltani mert az M4 modulárisabb.
Ezt légyszíves fejtsd ki jobban.
Nézd meg hogy milyen alkatrészeket(nem kiegészítőket)lehet venni az M4-haz(segítek mindent) és nézd meg mi van a BREN2-höz.
Most kicsit elvesztettem a fonalat.
Azt mondtad azért használják a kmz-nél mert ingyen kaptuk.
Alkatrészt ha mi veszünk hozzá akkor az ingyen már nem annyira áll.
Vagy azt is mondhatjuk az amcsiknak kell 10 válltámasz és ők hoznak?
Bren-hez meg nem lehet venni, de mi meg elméletben gyártunk hozzá.
Tudod, hogy ez nem ok, hanem okozat!Ingyen kaptuk,váltani azért nem váltanak mert sokkal jobban szeményreszabható az M4.Szóval ha nem szimpatikus a céges válltámasz 1000 közül választhatsz,csak a pénztárcád szab határt.Ez vonatkozik mindenre legyen az sín vagy elsütés vagy bármi.Ez a BREN2-nél közel sem ennyire szabad mert új fegyver ezért sokkal kisebb a választák.Tehát az M4 az egyéni igényeket elégíti ki jobban.
De mind a kettő rajfegyver nem?Mert a PKM az géppuska az M249 meg nem géppuska...
Tudod, hogy ez nem ok, hanem okozat!
Tehát, ha most a németek azt mondanák, hogy itt van 1000 db zsír új G36 ingyen - úgy is lecserélik -, akkor a SOF átállna?
De mind a kettő rajfegyver nem?
De különben én az M240-et is említettem!
Az M249 rajfegyver a PKM-et meg lehet kompromisszumokkal rajban használni.
Az M240B vs. PKM:nézz meg egy magyar PKM-et. Hová raksz rá optikát vagy lézeres éjszakai irányzékot?Sehová.Na ezért használják a 240B-t.