Golyószórók / géppuskák

PH emlegette,hogy talán az új FN lehetne a PKM váltótipusa.Hát ez nim.
Szerintem a Minimi Mk3 is csak rajtámogató.PKM váltojának a MATO PKM lehetne a legjobb.Állitólag a polák verzió jol sikerült.
Magam részéről kezetekbe adnák pár db-ot minden szóbajöhető tipusbol,aztán nyúzzátok őket.Gyakorleti kiválasztási próbák hive vagyok.
Én annyit mondtam, hogy most jelenik meg, de hogy az milyen fegyver lesz arról fingom sincs. Én arra tippeltem, volna, hogy valami Minimi mk4 lehet.
A kedvcsináló videóban a részletek (heveder adagoló, kivető) stimmeltek a Minimi megoldásával. Onnan vették át, és rakták a SCAR-ra.
Az új konstrukció kapcsán írtam, hogy ha már gyártás hozna az FN, akkor célszerű lenne egy új típust ide hozni.
De az eddig leszűrt infók alapján a Minimi mk3 7,62 (alias Maximi, alias Mk48) lesz nálunk a rajtámogató fegyver.

• Tetszik
Reactions: Ocses and Negan
Határozd már meg nekem a rajtámogatót légyszíves.
Régiesen golyószóró.Elsősorban villaálványrol oldja meg a feladatát,alapvetően rövid sorozatokkal,Súlya lehetővé teszi,hogy egy fő tudja kezelni,és a rajjal együtt haladjon.

Régiesen golyószóró.Elsősorban villaálványrol oldja meg a feladatát,alapvetően rövid sorozatokkal,Súlya lehetővé teszi,hogy egy fő tudja kezelni,és a rajjal együtt haladjon.
Hát hazai terminológiában még mindig golyószóró amúgy.

Volt?

fn-evolys-762_01-800x534.jpg

FN-EVOLYS.jpg
Az előző oldalon.

• Tetszik
Reactions: bel
Amúgy a golyószóró a hivatlos doktrina szerint nem nagyon fedi le a köztes lőszert tüzelő könnyű-géppuskákat.

Jah a néphadsereg összetévesztette ar rpk-val csodálatos tártáska doktrína..
Nekem AMD-65 géppisztolyom volt. :D És természetesen a csodálatos tártáska. Nem műbőr, hanem vászon. Ugyanúgy használhatatlan. De legalább a PKM -et géppuskának hívták.

Élek a gyanuperrel,hogy a golyószóró droktinális meghatározását még 31-ben a Solothurn 31M golyószóróra alkották meg ami elég jól lefedte a DP golyószórót is(nem melepően azért mert mindkettő vh-s fegyver) és a cégnél már akkoriban is ami tapad az ragad elven működött így továbböröklődött az RPD-re és az RPK-ra is.

Élek a gyanuperrel,hogy a golyószóró droktinális meghatározását még 31-ben a Solothurn 31M golyószóróra alkották meg ami elég jól lefedte a DP golyószórót is(nem melepően azért mert mindkettő vh-s fegyver) és a cégnél már akkoriban is ami tapad az ragad elven működött így továbböröklődött az RPD-re és az RPK-ra is.
Valóban így történt a dolog.

Nekem AMD-65 géppisztolyom volt. :D És természetesen a csodálatos tártáska. Nem műbőr, hanem vászon. Ugyanúgy használhatatlan. De legalább a PKM -et géppuskának hívták.
Az most is géppuska csak nem egy embernek kéne használni hanem kéne hozzá segédirányzó is jobb esetben. Nagyon nyögvenyelősen rá lehet húzni, hogy nem kell, de nem az igazi.

Az most is géppuska csak nem egy embernek kéne használni hanem kéne hozzá segédirányzó is jobb esetben. Nagyon nyögvenyelősen rá lehet húzni, hogy nem kell, de nem az igazi.
Harcalakira tökéletes egy irányzó a PKM-nek...
És ezzel eleg jól le is írtam a szemléletet.

• Tetszik
Reactions: bel and krisss
Nálunk elvileg minden géppuskásnak volt egy segítője, aki tudta kezelni a géppuskát, meg segített cipelni a lőszert. Csak az volt a baj, hogy a teljes rajban volt 4 lövész AMD -vel, 2 géppuska és 1 RPG. Vagyis maradt 1 db lövész minden egyéb feladatra. Ez akkor, ha teljes volt a raj.

• Tetszik
Reactions: bel
Nálunk elvileg minden géppuskásnak volt egy segítője, aki tudta kezelni a géppuskát, meg segített cipelni a lőszert. Csak az volt a baj, hogy a teljes rajban volt 4 lövész AMD -vel, 2 géppuska és 1 RPG. Vagyis maradt 1 db lövész minden egyéb feladatra. Ez akkor, ha teljes volt a raj.
Igen ezért volt teljesen elbaszva az egész és lett manőverképtelen a magyar raj....

• Tetszik
Reactions: Ocses