Jóval több van csak szerte szét.Ok azt hittem legalább ez a század fel van szerelve.
Masrèszt gyakorlatokra össze szokták kaparni ami van.
De, hogy ne legyek negatív, legalább a valóságot látjuk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jóval több van csak szerte szét.Ok azt hittem legalább ez a század fel van szerelve.
Masrèszt gyakorlatokra össze szokták kaparni ami van.
De, hogy ne legyek negatív, legalább a valóságot látjuk.
Èn a mai napon...Nem olyan rég én még boci mintás bilit is láttam egy katonán![]()
Pápáról ma repültek feladatot osztrák BH-k, de csak Répcelak és Pápa közt.Reddit-en találtam:
" Mosonmagyaróvár felett 14:05 kor láttuk őket "
Hungarian Defence Forces Special Operations soldiers maneuver through a village during a field training exercise at African Lion 2025 (AL25), Tifnit, Morocco, May 18, 2025.
AL25, the largest annual military exercise in Africa, brings together over 50 nations, including seven NATO allies and 10,000 troops to conduct realistic, dynamic and collaborative training in an austere environment that intersects multiple geographic and functional combatant commands. Led by U.S. Army Southern European Task Force, Africa (SETAF-AF) on behalf of the U.S. Africa Command, AL25 takes place from April 14 to May 23, 2025, across Ghana, Morocco, Senegal, and Tunisia. This large-scale exercise will enhance our ability to work together in complex, multi-domain operations—preparing forces to deploy, fight and win.
![]()
Elstartolt a Fire Blade 2025 nemzetközi helikopter harcászati gyakorlat Pápán. Az MH 47. Bázisrepülőtér harmadszorra ad otthont ennek a nagyszabású kiképzésnek, amelyen öt nemzet forgó- és merevszárnyas légi eszközei, valamint három nemzet támogató eszközei vesznek részt.
A Fire Blade gyakorlat lehetővé teszi, hogy a helikopter személyzetek nemzetközi környezetben különböző eljárásrendek alkalmazásával nappal és éjszaka is fejlesszék képességeiket, illetve bővítsék tudásukat. A következő két hétben sor kerül például éleslövészetre, légi roham kiképzésre és kimenekítésre egyaránt.
![]()
Fire Blade 2025: kiemelten fontos az együttműködés
Elstartolt a Fire Blade 2025 nemzetközi helikopter harcászati gyakorlat Pápán. Az MH 47. Bázisrepülőtér harmadszorra ad otthont ennek a nagyszabású kiképzésnek, amelyen öt nemzet forgó- és merevszárnyas légi eszközei, valamint három nemzet támogató eszközei vesznek részt.honvedelem.hu
Körmend felett is tiszteletét tette ma 4-5 katonai helikopter délután 1óra után kb. A típust nem tudom, nekem is úgy mondták.Pápáról ma repültek feladatot osztrák BH-k, de csak Répcelak és Pápa közt.
Mosonmagyaróvárnál lehet valami Pápára vagy már ausztriába visszaúton tartó kötelék lehetett, passz...
" Mosonmagyaróvár felett 14:05 kor láttuk őket "
Mondjuk Kuchynára ép spanyolok érkeztek helikkel:Péntekig tart a pápai gyakorlat, ahogy meg is írták:
A Fire Blade 2025 gyakorlat második hetében is folyamatosan zajlanak a repülések, melyek során összetett légi műveleteket, úgynevezett „COMAO”-kat, (Composite Air Operations) hajt végre öt nemzet hajózó személyzete a Bakony-hegység és környéke légterében.
![]()
Fire Blade 2025: összetett légi műveletek
A Fire Blade 2025 gyakorlat második hetében is folyamatosan zajlanak a repülések, melyek során összetett légi műveleteket, úgynevezett „COMAO”-kat, (Composite Air Operations) hajt végre öt nemzet hajózó személyzete a Bakony-hegység és környéke légterében.honvedelem.hu
Véget ért a Fire Blade 2025 harcászati helikopteres gyakorlat Pápán.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..