Haditechnikai beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

tener

New Member
2013. március 20.
4
0
1
Valaki ismer Budapest Lágymányos - Bp Tétény - Érd vonaltól 15-20 perc autózásra valamilyen harci repülőgépet esetleg helikoptert ami fotózás céljára látványos? Esküvői képeknek megfelelő helyszínt keresnénk.

Amikről én tudok:

Csepel északi részén található kis park, mi-8, mig-21...

Budaörs talán még belefér a reptérrel, ha oda be lehet jutni.

(Ferihegyi emlékpark messze van, csak úgy mint a városligeti kiállítások)

xfotel

Member
2013. április 10.
955
9
18
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

xfotel

Member
2013. április 10.
955
9
18
http://charlesalexander2013.wordpress.com/2013/07/18/hyperloop-riding-sounds-density-peak-to-exploit-the-drag-equation/

utazás pont hangsebességgel, egy mély frekvenciás hanghullámban

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 249
113
Kérdés. Hány tábornokot látsz a képen?:)

feladatszabo5.jpg
http://www.honvedelem.hu/cikk/42340_az_emberek_biznak_a_honvedsegben

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Tud valaki olvasnivalót küldeni/ajánlani nekem a <b>műszaki zárásról</b>?
MINDEN érdekel (még a csináld magad verziók is).
A kalasnyikov.hu-n lévő könyvet olvastam, mást pedig nem találtam.
Köszönöm a segítséget! :)

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 431
612
113
http://josic.kalasnyikov.hu/forum/viewtopic.php?f=55&t=547

http://uni-nke.hu/downloads/konyvtar/digitgy/phd/2005/kovacs_zoltan.pdf

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Fórumtársak!
Hogy van angolul, oroszul és esetleg németül a <b><i>MŰSZAKI ZÁR/ZÁRÁS?</i></b>

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 249
113
Van valahol egy cd-m a 2 éves tiszthelyettesképző tananyagával. Abban van erről fejezet. Csak nem tudom hol lapul az a cd. Hétvégén utánanézek.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
@GrGly
Az általad jónak látott fórumrészben nem akarsz a témának nyitni egy topikot? Ahogy szétnéztem, ilyenünk még nincs.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 937
4 924
113
Fórumtársak!
Hogy van angolul, oroszul és esetleg németül a <b><i>MŰSZAKI ZÁR/ZÁRÁS?</i></b>

Amennyire emlékszem, angolul:
-field fortification construction (nagyjából az erődítési munkálatoknak felel meg)
-obstacle construction (műszaki akadály létesítés, azaz műszaki zárak létesítése)
- A mining (aknatelepítés)

A műszaki : Field/Combat engineer

http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_engineer

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
A helikopteresekhez szólnék:

Nem egyszer kerültem közel mentőhelikopterekhez, szűkös körülmények közt,ezért az jutott az eszembe,hogy ilyen esetekben jó lenne ha tudnék segíteni a pilótának. Ezért kellene nekem infó: (Én volnék az aki a földről,szemből hadonászna a pilótának)

<b>Milyen helyet kell keresni a helikopternek?</b> (csúszótalpas)
Tudom, hogy lehetőleg nagy,kemény és sima felület lenne az ideális, a távvezetékektől messzebb.

<b>Hogyan tudom jelezni a pilótának,ha megtaláltam 1 ilyen helyet?</b>

<b>A kézjelek érdekelnének,hogy jelzem a pilótának,hogy tudok segíteni, a jelzések maguk érdekelnének,mit hogyan kell jelezni és a jelzés előtt,közben,utána mire kell figyelni?
</b>

Ha esetleg valakinek ezekről lenen valami irománya, videója azt nagyon szívesen fogadnám!

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 649
954
113
A helikopteresekhez szólnék:

Nem egyszer kerültem közel mentőhelikopterekhez, szűkös körülmények közt,ezért az jutott az eszembe,hogy ilyen esetekben jó lenne ha tudnék segíteni a pilótának. Ezért kellene nekem infó: (Én volnék az aki a földről,szemből hadonászna a pilótának)

<b>Milyen helyet kell keresni a helikopternek?</b> (csúszótalpas)
Tudom, hogy lehetőleg nagy,kemény és sima felület lenne az ideális, a távvezetékektől messzebb.

<b>Hogyan tudom jelezni a pilótának,ha megtaláltam 1 ilyen helyet?</b>

<b>A kézjelek érdekelnének,hogy jelzem a pilótának,hogy tudok segíteni, a jelzések maguk érdekelnének,mit hogyan kell jelezni és a jelzés előtt,közben,utána mire kell figyelni?
</b>

Ha esetleg valakinek ezekről lenen valami irománya, videója azt nagyon szívesen fogadnám!

Megtaláltam, ha valakit érdekelnének a jelzések:

http://www.globalsecurity.org/military/library/policy/army/fm/3-04-513/appb.htm

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
"Könyv a finn–szovjet téli háború magyar önkénteseiről"

Letölthető itt. Angol és finn nyelvű, de ha valakik ez még nem győzött meg akkor van benne sok szép kép is. :)
Kedvcsináló írás: flagmagazin.hu
112998_r500.jpg

A magyarok az indulásra várva, mögöttük az Arcturus gőzös
(Fotó: SA-Kuva, Finn Hadtörténeti Archívum, 1940.05.20)

D

danielblack

Guest
Érdekességként írok pár sort:
Baden-Württembergben dolgozok egy Mercedes gyárban, és van több egykori veterán és háborús áldozat a kollegáim között. Az egyik 30 év feletti koszovói albán kollégám harcolt a délszláv háborúban. Azt mondta, hogy teljesen kokain függővé tették őket, állandóan be voltak állva amikor harcba indultak. 75 kilós volt amikor bevonult, és 45 kilósan tért haza, egy mesterlövész által átlőtt térddel :-/ Meg is mutatta a két heget ahogy átment a térdén a lövedék (elég durva, de jól rendberakták neki és csak a gugolással van baja).
A másik kollégám egy idősebb Iráni fazon aki az Irak-Iráni háborúban még gyerek volt. Állítása szerint egy aknavető alakította át a térdét (érdekes, hogy neki is a térde bánta). Na az ő térde már érdekesebben nézett ki amikor megmutatta. Térden alul felül egy csomó heg... Szerintem jó orvosok lehettek akik így összepakolták neki, hogy nincs gond a járásával. Annyi, hogy ő évtizedek óta fájdalomcsillapítókon él.
Egyébként van több csecsen, kozák, szerb, arab kollégám is akik hasonló emlékekkel/élményekkel rendelkeznek... Érdekes, hogy legalább minden 20. kollégám tud személyes háborús élménnyel szolgálni... A legérdekesebb, hogy ezek az emberek a legvidámabbak, és ők értékelik leginkább az életüket. Társaságukban feltöltődik az ember.

Status
Not open for further replies.