Humor (csak haditechnikával kapcsolatos)

"Lehullt a lepel a Magyar Honvédség jövőjéről: komoly lépésekre szánták rá magukat a szakemberek
2025. október 14. 18:08
A kormány célja egy magas szinten digitalizált haderő kialakítása. Szalay-Bobrovniczky Kristóf tárcavezető előadásában bemutatta, hol tart a Magyar Honvédség a digitalizációban, amely teljes mértékben forradalmasította az egész világot, így a fegyveres erőket..."

5perc az eletembol…amit mar nem fogok vissza kapni…:(

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: dudi and Venom85
Vab egy jó taktikán, hogy ne járjak így: eszembe nem jut még csak megnyitni sem szinte egy céges vagy minisztériumi hírt.
Eddig en is igy tettem de gondoltam hatha valami olyat le irnak amirol mar lehet nyiltan ezaltal beszelni de csak a szokasos faszsagrol beszelnek benne…nagy csalodas.

• Tetszik
Reactions: dudi

A Magyar Honvédségben az elmúlt években „csendben” kiépült egy 21. századi színvonalú szimulációs környezet, amely NATO-szövetségesek számára is elérhető:

Kecskemét: Gripen vadászgép-szimulátor, amely a miniszter szerint megtévesztésig hasonlít a valóságra
Szolnok: JTAC dóm – tűzmegfigyelő-szimulátor
Tata: Harckocsi- és tüzéralegységek részére szakaszszintű eszközszimulátor
Hódmezővásárhely: LYNX zászlóalj eszközszimulátor és harcjárművezető-szimulátorok
Pápa: NATO-keretekben szállítórepülőgép-szimulátor

„Ez hatalmas segítség és hatalmas előrelépés, amely egyébként nemcsak a Magyar Honvédség, hanem NATO-szövetségen belül más szövetséges államok számára is elérhető képesség” – emelte ki a miniszter.

A szimulációknak köszönhetően a katonák virtuális környezetben gyakorolhatnak, ami hatalmas anyag- és energiamegtakarítást jelent. Emellett megjelent a virtuális valóság az alapkiképzésben is: VR-szemüveggel és megfelelően felkészített kézifegyverrel lehet gyakorolni a lövészetet és a fegyverkezelést.

Erről nekem mindig ez jut eszembe:

5 percnél...

Ezt inkább ide, mert biztos lesz rá egy-két hozzászólásotok... :rolleyes:
558349655_122139105344808153_2095589192343261388_n.jpg

(ZalaZone tesztpályán...)