Az iker aki akkor volt a kontingens parancsnoka, azt mesèlte erről a második után felkereste a polgármestert/kormányzót(?).2008 nyarán Kovács Gyula főtörzsőrmester (posztumusz hadnagy) és Nemes Krisztián százados (posztumusz őrnagy) halt hősi halált Afganisztánban. Az ott végrehajtott mindkét merényletben a tűzszerészek voltak a célpontok; a csapdákat jól előkészített, a legkiválóbb szakembereket is megtévesztő módon telepítették az elkövetők.
A különleges tènyleg valós èletveszèlybe sodort embereket afganisztánban csakhogy vagizhasson Áder meg a tek elött.
Már egyszer leírtam.Erről mi itt megtudhatunk valamit, mi történt ?

Gondolom mert megnèztem ezt feldobta ezt.Háború a világ végén...
"Ezt a filmet a 6. műveleti tanácsadó és összekötő csoporttal forgattam Afganisztánban 2011 őszén. Eredetileg az Indexen jelent meg. "
.Magyarok kintlète alatt mozgó járművet 2 alkalommal robbantottak el úgy hogy volt sèrült.
Egyszer 2007 taján Tataiakat.
Mezítelen mercit. Gèppuskas alkarján ment át repesz. Ha pancèlozott, valószínűleg semmi.
Másik alkalommal cimic-esek toyotajat. Ott asszem hallaskárosodás volt a legnagyobb sèrülès, a Toyota a tábor sarkába be volt tolva használhatatlanul.
RPG találatról minimum 4-ről tudok.
Prt7 hummer jobb első ajtó szèlvèdő. Ott ülő tisztnek kiesett egy csomó foga, ès majdnem elvèrzett nyaki sèrülèstől.
Sofőr a kezèn sèrült.
Prt8. Toyota 2 halott, 1 súlyos,1 könnyebb sèrült.
Az ezután segítsègükre èrkezők cougarja. Ott egy könnyebb sèrült.
Pár valtással kèsöbb cimic-esek toyotajat lett rommálőve.
Kb mint a 13 óra Bengázi titkos katonái című filmben. Tudtommal ott hihetetlen módon nem volt sèrült.
Persze tèvedès jogát fenntartom. Biztos van egy csomó sztori, amiről nem is hallottam.
Viszont azokban akkor ember nem sèrült.
Ergo ilyen szinten nem számít.
Tudom afgánban az ied volt a legnagyobb problèma, de ott ahol mi voltunk ebben elèg bènák voltak(jarművek ellen, sajna 2 magyar tűzszerèszt is az ölt meg, de az most irreleváns a tèmában)
Viszont a magyar tábor lèvő amcsi orvos csoporthoz is alltalában tűzharc sèrültjeit hozták be.

Politikus...."...Tudom afgánban az ied volt a legnagyobb problèma, de ott ahol mi voltunk ebben elèg bènák voltak(jarművek ellen, sajna 2 magyar tűzszerèszt is az ölt meg, de az most irreleváns a tèmában)..."
Azért az el-/agyon-hallgatott/alig-publikus hírek szerint, némi "pénzügyi segítség" is jelen volt a kvázi "IED-mentes zóna" állapot létrejöttében!![]()
10+ éve ismert a történet, hogy az olaszok fizettek a táliboknak, de hivatalosan nem ismerték el soha. Úgy derült ki, hogy egyszer amikor a franciák váltották őket, ők nem tudták hogy itt ez a szokás, gyorsan megtapasztalták hogy nem olyan nyugodt a környék mint az olaszok alatt volt és arra is rájöttek hogy miért nem. Hogy a franciák és más országok átvették-e az olasz szokást, arról nem voltak hírek. (Csak az amerikaiakról, hogy raklapokkal viszik a készpénzt a helyi vezetőknek.) Mi több helyen az olaszokkal is szolgáltunk együtt, ha jól emlékszem. Lehet hogy innen ered a feltételezése? És csak most jutott el hozzá a sztori. Meg LMzek fórumtárshoz is.Politikus....
A pártja pedig konteókra èpít...
Miközben fogalmatlan...
Szóval Novák konteózi. Ahogy mindíg.
Igen. De...10+ éve ismert a történet, hogy az olaszok fizettek a táliboknak, de hivatalosan nem ismerték el soha. Úgy derült ki, hogy egyszer amikor a franciák váltották őket, ők nem tudták hogy itt ez a szokás, gyorsan megtapasztalták hogy nem olyan nyugodt a környék mint az olaszok alatt volt és arra is rájöttek hogy miért nem. Hogy a franciák és más országok átvették-e az olasz szokást, arról nem voltak hírek. (Csak az amerikaiakról, hogy raklapokkal viszik a készpénzt a helyi vezetőknek.) Mi több helyen az olaszokkal is szolgáltunk együtt, ha jól emlékszem. Lehet hogy innen ered a feltételezése? És csak most jutott el hozzá a sztori. Meg LMzek fórumtárshoz is.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..