[HUN] Embraer KC-390 Millennium

Mit akartak ezek kezdeni 6 db szállító géppel??? Csomag futárszolgálat akartak nyitni?
Rá rakjuk hogy magyar posta :D
Gondolom azért kellett volna ennyi mert kell tartalék ne csak 2-3gepet nyuzzanak mert ha abból le konyokol 1-2db akkor az szopo roller gondoljunk bele 2 gépbe lesz nyomva minden rep óra mondjuk 4-6 helyett sokkal több szervizelési igénnyel majd sokkal gyakrabban lép fel meghibásodás ergo a költség is megnő nem hiába akartak többet de hat felso akarat azt mondta most 2re kapunk pénzt akkor ennyi…

Én 2016-tól 3-at tudok ;)
Igen, végig 3db-ról volt szó.
Én úgy tudom a minimumot 3ban állapítottak meg a maximumot 6db-ban és egy ideig úgy nézett ki 6hoz lesz közelebb :)
Hát ezt nem tudom megerősiteni, pedig etéren jól értesült voltam. Rámpás (konkrétan a KC) szállitó tuti 3db volt tervben. Az Airbus "szállitókkal" egybevetve lehetett nagyobb szám közszájon max...

"A Magyar Honvédség befejezte az EMBRAER SA KC-390 típusú katonai szállító repülőgépeinek típusalkalmassági vizsgálatát amelyet még idén rendszerhangolnak"
5b_1719901721.jpg

• Vicces
Reactions: weasel007
https://njt.hu/jogszabaly/2001-63-20-93
Azért egy 78 oldalas szabályozásnak megfelelni és megfeleltetni nem öt perces dolog, de javarészt szimpla papirmunka, igen. Magyar szempontból viszont egy teljesen vadiúj tipusról van szó, nem lehetett sok copy and paste...

Értem a jogalkotói szándékot, azonban kissé megkésettnek érzem az intézkedélst.
A gépeket megrendelték, valamennyit be is fizettek rá, sőt le is gyártották és képzik a személyzetet, mire ezt a vizsgálatot megcsinálták.
Na most vagy el volt baszva valami, és sokat késtek, vagy már eleve megkapták az eredményt.

Értem a jogalkotói szándékot, azonban kissé megkésettnek érzem az intézkedélst.
A gépeket megrendelték, valamennyit be is fizettek rá, sőt le is gyártották és képzik a személyzetet, mire ezt a vizsgálatot megcsinálták.
Na most vagy el volt baszva valami, és sokat késtek, vagy már eleve megkapták az eredményt.
Amíg nincs legyártva a gép addig nem tudod tesztelni...

Innen látszik, hogy nem olvastad el a cikket rendesen :D

Túl hosszú és külföldiül van.
Ettől függetlenül akit a légügyi hatóságtól volt szerencsém megismerni, arról mind kiderült, hogy igazi papíremberek, akik pl. száműzni akarták a movit-okat az országból.

Túl hosszú és külföldiül van.
Ettől függetlenül akit a légügyi hatóságtól volt szerencsém megismerni, arról mind kiderült, hogy igazi papíremberek, akik pl. száműzni akarták a movit-okat az országból.
Nem hosszú egyáltalán kb 1-2 perc végigolvasni, de azért kiírom ide a lényeget:
A vizsgálat kiemelet szempontja volt a Magyar Honvédség által kért eszközök így speciális rádiók, sürgősségi egészségügyi egység a repülőgép fedélzeti rendszerébe való integrálásának vizsgálata. Ezeket a kifejezetten a Magyar igényekre szabott feltételeket korábban a Brazil fél nem hitelesítette

"A Magyar Honvédség befejezte az EMBRAER SA KC-390 típusú katonai szállító repülőgépeinek típusalkalmassági vizsgálatát amelyet még idén rendszerhangolnak"
5b_1719901721.jpg

Magyarul is