A tataiak adták meg, hogy erre a színkódra kell festeni, vagy a KMW küldte le, hogy erre a színkódra lettek festve a járművek?Na ja. De én azt sem értem, miért mondják páran azt, hogy a KMW elbaszta... Hiszen a tankok festése, meg a tataiak által megadott színkódok tökéletesen megegyeznek szerintem.
Szerintem egyik sem. Hanem központilag találták ki a színkódot és a mintát.
De a kérdésem továbbra is fennáll: Miért a már kifutott egyenruha (Boci) színvilága és mintája lett megadva?
Oké, hogy erdőben tavasztól nyár végéig még jó. De utána, vagy sík terepen?
Azt is értem, hogy a 2015M színe és festésmintája túl bonyolult egy harcjárműre. De azért az mégsem oké, hogy megáll a harcjármű és kiugrálnak belőle teljesen más színű egyenruhát viselő katonák. Ez az álcázás rovására megy. És ebből nem azt a következtetést kell levonni, hogy a 2015M a rossz, hanem a Boci - Woodlands minta a harcjárműveken. Némiképp közelíthették volna a járművek színét az egyenruhához legalább. A zöld arányát növelni, az antracitét csökkenteni, a homokszínt picit sötétíteni a barnát pedig picit világosítani kellett volna. Szerintem. Így már nyílt terepen is mind a 4 évszakban tűrhető lenne.