[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

502522982_683143721100070_8129285517415957721_n.jpg

500811953_683144174433358_6431737548961060854_n.jpg

forrás: Bobó face
Azt írtad,hogy Bobó face, és igaziból az első képen a gép alakja hasonlít a fejformájához. Nekem ezzel világos is lett a vonzalma a gép iránt, igaziból érthető emberi dolog ez.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: fishbed and borisz
Ez a NER-cápa festés...ótvar ronda. Legalább a régiek festéséből inspirálódhattak volna.

Azt írtad,hogy Bobó face, és igaziból az első képen a gép alakja hasonlít a fejformájához. Nekem ezzel világos is lett a vonzalma a gép iránt, igaziból érthető emberi dolog ez.
Nekem tetszik a repülőgép mint gép,...a vonzalmam a repülés eme gyöngyszeméhez nálam nincs összefüggésben Bobó fejformájával.
Igaz, ha sokat nézem a képet és nagyon akarom, bárki fejét képes vagyok belelátni, ...ha nagyon akarom. ;)

• Tetszik
Reactions: Yorg and vata
Varj... a narancs marad, azt nem lehet lekaparni? :eek:

Miért narancssárga a kiképző-repülő szárnya?​

Az L–39 Skyfox repülők elsődleges célja a jövő pilótáinak képzése. A kiképző konfigurációjú repülőgépek festése követi a jó láthatóság elvét. A szárnyvégeken és az oldalkormányon nagy láthatóságú neon-narancs színű elemek biztosítják a korai észlelhetőséget. Ez a repülésbiztonság szempontjából fontos a kiképzés alatt álló növendékek számára.

sajnos nem

• Tetszik
Reactions: arcas
Majd persze még meghasonlitjuk a Zlinével, hogy sikerült-e eltalálni ugyanazt az árnyalatot:
28-hungarian-air-force-zlin-z-242_PlanespottersNet_1234777_4fabb38e31_o.jpg
Nekem csak az az érdekes, hogy a Gripen egy fajta , a Falconok és az A319 (ez a kettő egyforma), és a zlinek, L39-esek és a KC-390 meg megint egy harmadik szürke , és a helikopterek meg egy 4. sötétszürke :D

Franc se érti a koncepciót :D

Nekem csak az az érdekes, hogy a Gripen egy fajta , a Falconok és az A319 (ez a kettő egyforma), és a zlinek, L39-esek és a KC-390 meg megint egy harmadik szürke , és a helikopterek meg egy 4. sötétszürke :D

Franc se érti a koncepciót :D
Milyen koncepciót?

Neon-narancs ! :p

"A szárnyvégeken és az oldalkormányon nagy láthatóságú neon-narancs színű elemek biztosítják a korai észlelhetőséget. Ez a repülésbiztonság szempontjából fontos a kiképzés alatt álló növendékek számára." - idézve a Baon cikkéből...
Sárga, korai észlelhetőség? Elgondolkodtató.

Sárga, korai észlelhetőség? Elgondolkodtató.
Ezt nem Ők találták ki. Aki mégnézi a régi NDK-s albákat, mikor megkaptuk Németországtól ott is rikitó szín volt a szárnyakon. Ez azt is jelenti, hogy kiképző és fegyvertelen... Más nemzetek az egész gépet, feketére, sárgára stb.festik..

• Tetszik
Reactions: fishbed