Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezeket szétvágták asszem 2 vagy max 3 db van kiállítási darabként haditechnikai parkokban. A 2Sz1 Gvozgyika sorsát nem ismerem. Biztos van itt valaki aki pontosabban tudja de egy biztos a kb. 150db-os eredeti mennyiség biztos nincs már meg. Sajnos elképzelhető hogy már csak 1 tucat kallódik itt-ott az országban.2Sz3 Akácia
Az Árpád tűzvezető rendszer létezik vagy legenda? ? ? ?
Pedig ezekből aztán volt mennyiség, 144 db!Gvozdikák nem is hiányoznak megmondom őszintén...
Ezt a hazaárulással felérő, hitvány hozzáállást jól példázza az alábbi idézet is egy cikkből, amit a Szextant blog citál:Evidens, a szolgálati idő csökkenésével egyenes arányban csökkentek a végrehajtható feladatok, a begyakorlás hiánya miatt...
(...)
Az alkatrészek hiánya miatt...
(...)
Kiszolgáló, törzs elemek tudatos lerohasztása miatt...
2004-ben vonták ki őket. Talán már 2006-ban elsütötték őket, egy része vagy mind, azt nem tudom, de aztán az ukránoknál kötött ki.Azt tudja valaki, hogy a magyar Gvozdgyikákat melyik évben vonták ki, illetve melyik évben adták el?
Szerb Gvozgyika modernizacio gyakorlaton.
Természetesen mi már húsz éve kidobtuk mert minek az...
Szerintem a gvozgyikakat a gyurcsányi kormány eladta bagoert miután 2004-ben kivonták őket.OFF
Ha jól tudom 2010-ben még Szombathelyen voltak, legalábbis egy részük.
Szerintem a gvozgyikakat a gyurcsányi kormány eladta bagoert miután 2004-ben kivonták őket.
Ha jól emlékszem 1998-tol sporolasbol már nem lőttek velük, és a vízi átkelést sem gyakorolták. (Haditechnika magazinban írták ezt)
2014-ben vagy '15-ben hagyták el az országot vasúton.Kb fél éve valaki tett be egy albumot - szerintem a htka-ra, de lehet, hogy az index fórumra - , ami asszem 2010 őszi fotókat tartalmazott és ott bizony még ott parkolt pár Gvodzika talána szombathelyi laktanya udvarán.
A képeken mhrf.hu megjelölés volt.
2014-ben vagy '15-ben hagyták el az országot vasúton.
Nem tudom de határozottan emlékszem, hogy itt is volt róla szó. Kelet-Ukrajnában már ment a buli. Valamelyik jobbos körhöz (MNA vagy HVIM talán? nem tudom) tartozó oldalra kerültek fel a fotók.Thx! Gondolom kb. egyszerre a T72-esekkel.
Szerintem a gvozgyikakat a gyurcsányi kormány eladta bagoert miután 2004-ben kivonták őket.
Ha jól emlékszem 1998-tol sporolasbol már nem lőttek velük, és a vízi átkelést sem gyakorolták. (Haditechnika magazinban írták ezt)
Nem tudom de határozottan emlékszem, hogy itt is volt róla szó. Valamelyik jobbos körhöz (MNA vagy HVIM talán? nem tudom) tartozó oldalra kerültek fel a fotók.
Kb fél éve valaki tett be egy albumot - szerintem a htka-ra, de lehet, hogy az index fórumra - , ami asszem 2010 őszi fotókat tartalmazott és ott bizony még ott parkolt pár Gvodzika talána szombathelyi laktanya udvarán.
A képeken mhrf.hu megjelölés volt.
Ezek az oldalszámú gépek biztosan szerepeltek a fotókon:
5213
1623
1515
5314
5312
Azok szerintem t-72-k voltak amin az oroszok hisztiztek.Igen, morgott is miatt az orosz külügy. Talán pont a lövöldözős Györkös oldala volt.
Nem, mi a Gvozgyikákról beszélünk. A T-72 egy másik sztori de akkoriban zajlott az is.Azok szerintem t-72-k voltak amin az oroszok hisztiztek.
https://index.hu/kulfold/2014/08/15/moszkva_fegyverszallitassal_vadolja_magyarorszagot/
https://444.hu/2014/08/29/badarsag-hogy-en-ukrajnaba-viszem-a-magyar-tankokat
Demkó Attila írta cikkben hogy fém ára alatt a legtöbb Gvozdika-t eladták 2010-re, Kalocsán sem volt már egy sem mikor ő megnézhette, azokat is eladták amiket az utolsó éveikben még felújítottak.
Nem ez volt az?
2Sz1 Gvozgyika (vegyes képek) - Kalocsa 2008
Ha jól emlékszem, valamelyik "barkács topikban" volt róla szó, ezeket is fel akarta valaki újítani.